Új hozzászólás Aktív témák

  • daneel_hu

    addikt

    válasz FollowTheORI #40019 üzenetére

    A gondolatmenetben ott van a hiba ha egy pixelből 3x annyit sajtolsz ki folyamatosan akkor majd a többi harmadannyi használat mellett utoléri a háromszor annyit használtat. De ez sosem lesz így, sőt ahogy egyre többet használod az adott statikus elemet a képernyőn (feltéve ha ugyanott van mindig, egy ponton), akkor egyre jobban nyílik az olló a statikus elem pixelei és az egyéb (nem statikus) elem pixelek között.
    Ezt könnyű belátni szerintem... és ezen semmi nem fog változtatni előbb-utóbb, semmiféle pixelfrissítés nem kompenzálja. Ez hiú ábránd.

    Az LG 100 000 órát ad meg a panelra élettartamnak - ennyi idő alatt csökken a fényereje 50%-ra. Csakhogy egy beégés már 1-2% különbségnél meglátszik, főleg homogén felületeknél.
    Ha lineáris öregedéssel számolunk (ezt nem tudjuk = és senki nem tudja), de most az egyszerűség kedvéért így számolhatunk, akkor 1% degradáció vegyes(!) :D tartalom esetében átlagosan 2000 óra egy alpixelnél is. Namármost ha statikus elemmel égeted a cuccot akkor könnyen beláthatod, hogy ennek a többszörösét füstölöd el éppen a panelen. ;]
    Nem tudom ezt jobban szemléltetni...

Új hozzászólás Aktív témák