Új hozzászólás Aktív témák

  • wyll358

    tag

    válasz Celtis #71094 üzenetére

    Na még egyszer. Mi a különbség a között, hogy hdmi source 24p anyagot kap a tv ezt érzékeli és lejátsza neked 5:5 pull down-ban vagy kap egy 24p anyagot mondjuk just player-ből (itt van beállítás is rá, hogy egy az egyben megkapja a videót feldolgozásra a hw) majd azt játsza le neked szintén 5:5 pull down-al? Ott még akár érteném is, hogy ha 60p jelben kap 24p anyagot akkor lehet gond abban az esetben, ha ezt nem tudja értelmezni 24p forrásként, mert akkor 1:1 kiteszi a 3:2-es anyagot vagyis judder lesz, viszont normál esetben ezt is képes érzékelni és kezelni és nem 3:2-t fog megjeleníteni ha bekapcsolod a cinemotion funkciót (nevezheted kandenciahelyes lejátszás on - off kapcsolónak is, ha ez jobban tetszik).
    És mint a tesztek és műszeres mérések is bizonyítják ezt pl. az általad is linkelt rtings vizsgálatoknál, judder free 24p-t tud natív appok esetén is (meg mindenhol is) 10/10 értékeléssel az összes sony oled, pont ugyanúgy ahogy a többi gyártó megegyező eszköze is hasonlóan 100% értékelést kapott.
    Az hogy ez miért így van megoldva náluk és miért nem engedi az appokat direktben mondjuk frekvenciát piszkálni azon lehetne vitatkozni (bár ez alapból android "feature", nem sony "találmány"), de amíg ezt megoldja neked az app helyett direktben a tv, addig ez judder szempontjából ahonnan az egész téma indult lényegtelen...
    De lassan túltárgyaltuk már ezt szerintem. :B

Új hozzászólás Aktív témák