Új hozzászólás Aktív témák

  • Daywalker

    addikt

    válasz TasiA #10286 üzenetére

    Mennyi is van abban a Berlingoban? Mert ha 500 ezer, akkor azt mondom, hogy oké, élettartam. A legtöbb dízel, ami jó konstrukció, személyautóban simán kibír fél millió kilométert. Például személy szerint én a 90 lovas 1.9 TDi Audi motorokat tartom ebből a szempontból jó konstrukciónak. Ha vigyáztak rá, akkor olajat kell cserélni meg tankolni és vígan elmegy sok-sok km-t.
    A turbót sem mindig azért kell kicserélni dízeles autónál, mert magától esett szét, hanem a tulaj szart bele, széthajtotta hidegen és forrón állította le, vagy belefosott az olajcsere periódusba. Persze vannak rossz konstrukciók is...de jelen esetben ez az élettartam elég viccesen hangzott, főleg a pár ezer km szókapcsolattal. Nyilván te sem úgy akarsz autót venni, hogy még tudsz vele "párezret" menni és utána rákölthetsz 240-480 ezret, ugye?

    Sajnos a nepperes tekergetés nagyrészt azért van, mert sok ember a szocializmus csodáin nevelkedett, ahol 100e km nagy szó volt egy autónál, utána lehetett tolni generálra. Viszont teljesen mindegy mennyi van benne, mert 10 ezer alatt is ki lehet hajtani egy autó belét és fél millát is el lehet menni úgy, hogy még van benne bőven pár SZÁZezer km tartalék.
    Tehát beláthatod, hogy amit a tulaj csinál, az átverés és a leendő vevő szempontjából rejtett hiba lesz, hacsak nem úgy adja el, hogy ezt meg kell csinálni és ezért ennyivel olcsóbb. Értem azt az érvelésed is, hogy meg kell nézetni, de ha minden autót elviszel egy komplett vizsgálatra, amit meg akarsz venni, akkor kurv@ sok pénzt el lehet rá cseszni, ami idegesítő. Egyszóval a használt gépjármű (nem véletlenül nem csak autót) vásárlása itthon öngyilkosság -- sajnos.
    Csatlakozok bambanohoz, egy gyújtótrafó és gyertyák cseréje árát tekintve nincs pariban a porlasztócsúcs cserével.

    Amit meg nekem címeztél, azt tényleg nem értem miért írtad...nekem a 13 éves gépet bírja el pénztárcám, ezt tartom fent és nem is fogok venni autót, pláne nem hitelre -- márpedig pont azért azért nem vennék másik használtat, mert ilyenek az eladók. De azt azért remélem belátod, hogy a többségnek esélye sincs venni autót 0 forint hitel nélkül, azt pedig nem várható el, hogy mindenki tizenéves autót vegyen.
    Egyébként az új autónak is megvan az előnye. Muter Suzukiját újonnan vettük, 9 éves és még egy izzót sem kellett cserélni, csak a kipuff kezdett elrohadni, plusz kőfelverődés miatt kellett szélvédőt cserélni...van benne 60 ezer km, azt meg pont az ilyen fasz nepperek miatt nem hinnék el, akik tekergetik az órát, feltéve, hogy el akarnánk adni.

    [ Szerkesztve ]

    "A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

Új hozzászólás Aktív témák