Új hozzászólás Aktív témák

  • Acheron

    őstag

    Sziasztok!
    Régóta keresek már autót, és attól tartok, el is tart még egy darabig, míg az ideálisat megtalálom. Nemrég képbe kerültek az Audik is, mint a család minden tagjának tetsző típus, ehhez kapcsolódóan lenne kérdésem.
    Sok hozzászólást elolvastam a motorokról, benzinesből a 2 literes vagy nagyobb motorok jöhetnek szóba, dízelből pedig a 2.7 vagy 3.0 motorok. Bár az aktuális trendek szerint a dízel iránti kereslet csökkenést mutat, és mivel én legalább 3 - 5 évre keresek autót, ez külön rizikófaktor az értéktartásban, nekem mégis tetszik a dízel karakterisztikája, nem zárom ki őket.
    Mindenképp automatában gondolkodom, ha jól értem, itt három lehetőség van: S-tronic, ami gyakorlatilag DSG, a Multitronic, ami fokozatmentes és a hagyományos Tiptronic. A fentiek közül jelen tudásom szerint csak az utóbbival választanék a kínálatból, ami "némiképp" szűkíti a lehetőségeket.
    Évjáratban 2010 vagy kicsivel utána, ami szóba jöhet.
    Amibe beleütköztem:
    Amennyire láttam, a benzines motorok leginkább az S-tronic váltóval vannak párosítva.
    A 2 liter feletti benzin motorokról nagyon kevés a fellelhető infó
    A4 -ben igen ritka a 3.0 (dízel) motor, legalábbis én keveset találtam a jelenleg hirdetettek között.
    Az elérhetőnek tűnő A5 -ök Multitronic váltóval vannak szerelve, erről sok jót nem olvastam.

    Az A6 -ok szépek és tetszenek, viszonylag gyakori a 3.0 TDI - Tiptronic párosítás, de kicsit nagynak tűnnek (leginkább egyedül járok, évi 15 - 18e km -t, főleg országút és pálya, napi 60km) Lehetőleg szedánt keresnék,most nincs szükségem nagy puttonyra (az A4 Avant még talán belefér, formás kombiként is)
    Cirka 4m -t szánok a vásárlásra (+ megelőző állapotfelmérés + átírás), természetesen emellett marad még a szükséges szervizekre, de azt nem bánom, ha nem kell azonnal még legalább fél misit rálocsolni.

    A fő kérdés:
    Reális elvárás ilyen kerettel 2010 évjárattól 200k alatti futású A4, A5 vagy A6 -t találni, ami lehetőleg felszereltségben sem fapad, vagy ideje felébredni? :) Feleslegesen nem akarom belelovalni magam olyanba, ami nem találkozik a lehetőségekkel, a lepukkant példányokat szintén kerülném.

    A szívem szerint a három közül az A6 -ot nézném a kényelem miatt, de reálisan alighanem egy A4 is elég (btw, a belső mérete mekkora egy 2010 évjáratú A4 -nek egy első generációs S60 -hoz képest (olyanom volt sokáig)

Új hozzászólás Aktív témák