Új hozzászólás Aktív témák

  • joci2000

    aktív tag

    Szép napot mindenkinek!

    Két kérdésem lenne, amiben szeretnék segítséget kérni, mindkettő indításgátlás kategóriában, kicsit elektornikai jellegű. A kocsi egy Skoda octavia 2 nonfl benzines bwa motórkóddal.

    Gyújtás megszakítás: Amit szeretnék, hogy a gyújtás kapcsoló elfordításakor ne legyen indítható a kocsi, ha nincs előtte pl 1 kapcsoló/relés vezérlő... bekapcsolva. Melyik vezetéket/vezetékeket kellene vezéreltetni, hogy a kocsi megszakított állapotban ne legyen indítható? Amit én gondoltam, hogy a gyújtás kapcsoló betét és a kormány elektronika közötti vezetéket trükközném meg, viszont a nagy kérdés hogy melyiket kellene?

    A kapcs rajzban ilyen megjelölései vannak: 30/15/p/75/50/86s. Ahogy nézem, a 30-as a fő vezeték, de azt nem nagyon lehet ahogy nézem, mert a P-vel kikapcsolt állapotban zárva kell legyen. Gondolom ez a CANBUS altatásához kell. Ha jól értem, akkor az 75-ös a gyújtás, a 50 az indítómotor, a 15 meg az ACC. A 86s nem tudom mi lehet....

    Szóval itt elég lenne a 75-ös vezetéket elvágni, hogy ne legyen indítható a kocsi?

    Benzin pumpa feszültség megszakítás:
    A másik elgondolás a benzin pumpa pozitív ágának vezérlése relével. A kérdés csak annyi, hogy hol fut a kocsiban a pozitív ér a pumpához? Próbáltam visszakeresni kapcsolási rajzokban, de csak annyi van, hogy 27-es biztosíték közvetlenül a benzinpumpára kötve... De hol megy a kábel a kasztniban hátra a jobb hátsó ülés alá? Műszerfalon keresztül a jobb 1 ülés mellett lent? vagy a vezető ülés mellett lent?

    Köszönöm előre is.

Új hozzászólás Aktív témák