Új hozzászólás Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    válasz BullZeye #1194 üzenetére

    Nah, nálam így néz ki:
    az alaplapi a WAN, a 2 portos NIC pedig a "Switch". Azt gondoltam, h nem műXik így, de mindkét porton át elérem a PVE-t.

    Ez az OVS bridge:

    Ezt a hosszú mondatodat is feldolgoztam... valamennyire :)

    "Már tudom hogy lehet beállítani, hogy 2 virtuális hálózat csak egymással tudjon kommunikálni, de azt továbbra sem, hogy ha bedugom a 2. ethernet portba a PC-t akkor elérjem a proxmoxot és a helyi hálót meg még internetet is kapjak"

    Sok lehetőség van, egyik a VLAN-ok, de lehet létrehozni bridge-t fiziokai port nélkül is.
    Tehát mittomén vmbr20 és a bridge ports-hoz nem írsz semmit. Ezt hozzárendeled a VM-ekhez, akkor az nekik egy hálózat. Lehet a Proxmox tűzfallal is variálni, hogy mi-mit érjen el. Ezekhez itt nálam sokkal járatosabbak vannak, ha elakadsz, akkor segítenek.

    Itthon opnsense-t (router, DNS szerver és tűzfal) + AdGuard-ot (reklámszűrő) használok. Opnsense nem túl látványos, de ott is lehet szűrni a forgalmat. AdGuard Home-al látványos, könnyebben áttekinthető és módosítható, cserébe a router és a kliensek hozzáadása modulja kuka (nem is értem, h ez a része miért ennyire gáz).

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Új hozzászólás Aktív témák