Új hozzászólás Aktív témák

  • Antonius1978

    addikt

    Na, befejeztem a meset.Kezdodik, ime :
    Nos, ott kezdenem, hogy par evvel ezelott olvastam egy magyar zombis regenyt, Holtak Vilaga a cime azt hiszem.Lengyel David irta ha jol emlekszem.
    Akkorjaban epp a Photograph nevu ShoC moddal jatszodtam, es volt egy palya benne, hogy a palya kozepen volt egy bazis helikopterekkel, tankokkal es kocsikkal.
    Hirtelen beugrott, hogy a regenyben is szerepel epp egy ilyen hely, ahova a tulelok visszahuzodtak.
    Es akkor bekattant, hogy lehetne egy zombis modot csinalni, es az a helikopter bazis kell szerepeljen benne. - mostani kiegeszites tolem : a zombis modhoz meg hozzajarult a World of War ?! ha jol emlekszem COP mod, a legelso legeloszor latott palyan volt 1 kis falucska ahol zombik koricaltak, ez a mozzanat is hozzajarult a stalker+zombi egyveleg kialakulasahoz.

    Nade addig is, amig oda eljutunk, el kell kezdeni valahol a jatekot.
    Ugye egy ilyen zombi apokalipszis vilagban mi kell legeloszor a tuleleshez ? Kaja meg viz, najo, es meg egy rakas egyeb dolog is.De elso a kaja es a viz.
    Eszembe jutott, hogy milyen palyan van viz, a CS reszben volt a posvanyos, ingovanyos palya, ahol a Tiszta Egbolt fohadiszallasa volt.Egy masik modban, talan az Enotban, vagy AMK Devolutionban, vagy masban, volt azon a palyan egy olyan kuldetes, hogy valami vaddisznokat, mutansokat kell ott kinyirni.Ez a ket dolog adta az otletet, hogy a jatek ezen a palyan fog indulni.
    Es most belefogok a mesebe. Paksba csapodik egy meteorit, valami idegen mikroba is volt rajta, a reaktor megserult, a mikrobak meg szetszorodtak, es zombit csinaltak az emberekbol,mondjuk ez a kezdotortenet, lehetne a Metro 2033 mintajara akar Paks 2022 :) is a mod cime.:)
    A palya legfelso bal sarkaban van egy halaszfalu szeruseg, ott kezdunk.
    Veled van apad, aki megbiz ket feladattal : menj a szivattyuallomashoz es segits Pistabacsinak megjavitani a viztisztito berendezest (ez mar egy kicsit Fallout 1 koppintas is, ha jol emlekszem).
    Persze Pistabacsinak nincs olyan alkatresze amivel meg lehet javitani, de valahol lent ugyancsak a palya bal sarkaban (ez a TE bazis) van egy elhagyatott orosz amolyan laktanya es kutatasi tamaszpont, ott bizonyara talalsz valamit a sok ocska kacat kozott, amivel meg lehet oldani a viztisztitast.Oda is megyunk, es megtalaljuk ami kell nekunk, megjavitjuk a berendezest, Pistabacsi ad halabol egy nagy hordo vizet cserebe :)
    Visszamegyunk apankhoz,aki megbiz a masodik feladattal : menjunk el es lojjunk nehany vaddisznot, hogy tudunk telire vaddisznoszalamit tolteni :D
    Kapunk egy helyre kis vadaszpuskat (ez a FEG Monte Carlo) es mondjuk 10 soretpatront, amivel ki kell egy megadott helyen nyiffantani 5 vaddisznot.A vadak testresze mod miatt leszedunk 5 vaddisznosonkat, majd visszamegyunk apankhoz, hogy feldolgozzuk mind az 5 vaddisznot, kapunk is a ladankba vagy 50 db szalamit.
    Vadaszat kozben az egyik vaddiszno beleharapott pl a valagunkba, igy apanknak eszebe jut, hogy elkuldjon koromviragot szedni, mert az olyan gyogyito hatasu, hogy meg a fejunk is visszano tole.
    El is megyunk leszedjuk szepen a viragot (a COP-ban talalhato a rendellenes anomaliaban, a tudos kuld erte, hogy cserebe vedoruhat adjon a helikopter pilotahadnagynak).
    Naszoval, le is szedunk vagy 10 viragot, apank szepen megoroli, porra zuzza, osszekutyulja vaddisznozsirral, es kesz is a gyogyir, azaz kenocs (kapunk 10 egeszsegugyi ladat).
    Ekkor Pistabacsi felhiv walkie-talkie-n, hogy a radioban borzalmas dolgokat hallott, es kellene egy adovevo keszulek, hogy mi is tudjunk beszelni a kulvilaggal.
    Erre nincs mas megoldas, csak az, hogy apad bekuld a faluba (ez mar a masik palya, az ahol a kezdok faluja van Szidoroviccsal), hogy menjel el Jozsibacsihoz a szatocshoz, hogy hatha volna neki egy ilyen adovevoje, de figyelmeztet, hogy keruld el a rendororsot (ez az a bazis, ahonnan a katonak geppuskaval lonek minket a toronybol).Persze, ahogy atmesz a masik palyara, latod hogy valami zombik boklasznak arrafele, es megis odamesz, persze, elokeszited a vadaszpuskat, amihez apad meg adott 20 loszert.Az osszes rendor cafatokra van tepve, nem sok maradt beloluk, ezt allapitod meg, miutan hidegre tetted a zombikat.Szerencsedre, a parancsnoki szobaban – ez fent van az epulet tetejen – megtalalod a parancsnokot, rajta egy golyoallo mellennyel, es pisztollyal a kezeben.A zombik kinyirtak, de o is lelott beloluk sokat.A kezeben ott van a szolgalati fegyver (Attila Pisztoly 9mm, azaz AP9) szepen magadhoz veszed, es loszert is hozza, a golyoallo mellenyt meg magadra oltod (a Way of Pripyat modban van egy nemet golyoallo melleny, azt fogjuk itt megszerezni), es irany a falu.Az uton arrafele lezeng par zombi, kis celloveszetet tartasz uj pisztolyoddal :)
    A falu tele van frissen atalakult zombival, le kell darald oket, hogy eljuthass Jozsibacsi pincejehez.
    Oda is ersz, szerencsere az oreg olyan paranojas hogy racsokkal es ajtokkal vedi a boltot, igy a zombik nem tudtak bejutni.
    Eloadod, hogy miert jottel, az oreg adna is egy radioadovevot, de meg kell tegyel neki egy szivesseget.regebb villanyszerelo volt, es lent a boltban csinalt helyre kis neonegoket, amiket akkumulatorrol taplal.Nade az aksi kezd odafosni, ezert az oreg le van torve, mint a bili fule.
    Nem akar a vaksotetben ucsorogni korulveve zombikkal, ezert megker, hogy ugyan menjel mar el a regi TSZ gepallomasra, ott tuti talalsz egy rakas roncs teherkocsit, amibol hozhatsz neki aksit.
    El is indulsz, oda is ersz, de sajna ott is vannak zombik, a volt traktoristak es szantovetok, akik kerges zombitenyerukkel fel akarnak pofozni, de te ugyan nem hagyod nekik.
    Elviszed az oregnek az aksit, cserebe kapod az adovevot, es nemi tajekoztatast a kornyekrol.
    A TSZ allomas mellet van egy vasuti hid, de azt valami bandaba verodott gazfickok uraljak, akik kisiklattak egy vonatot, hogy hozzaferjenek a hadsereg ellatmanyahoz, es fegyverehez.
    Ugyhogy ha tovabb akarsz menni, akkor nem lesz eselyed ellenuk a pisztolyoddal, es vadaszpuskaddal, a gepkarabelyok ellen.Szerencsere, Jozsibacsi nemcsak villanyszerelo volt fiatalkoraban, hanem fegyverbuzi is.Az 1980-as evek elejen, amikor a FEG mernokei eloallottak egy NATO loszert tuzelo fegyvertervvel, amit meg is valositottak NGM-81 neven, Jozsi kapcsolatai reven szert tett egy ilyen csodara.Hasznalni igaz nem hasznalhatta sokat, igy jol el van rejtve a pinceben, es hajlando lemondani rola, ha hozol neki jo sok vizet es elelmet, mert elvegre meg egy ilyen szivtelen uzsoras szatocsnak is kell ennie.Hozol neki 2 kanna vizet, meg vagy 10 rud szalamit, es megkapod a fegyvert, 5 tele tarral.All az alku, gyorsan huzod vissza a csikot apadhoz, hogy uzembe helyezzetek az adovevot.Megtudjatok, hogy a szemetlerako telep utan kovetkezo telepulesen, ahol azok a munkasok laknak/laktak, akik az egyik femfeldolgozo uzemben dolgoztak,vannak meg emberek, behuzodva ilyen olyan helyekre (ezt most kellett kitalaljam, mert osszefuggesben lesz a gyarral, majd mindjart meglatod, miert), csak mar nehezen tartjak magukat, egyre tobb a zombi, es fegyverek kellenenek, hogy meg tudjak vedeni magukat.
    Apaddal tanakodtok, hogy mit tegyetek, mert hiszen immar van ugyan 3 fegyveretek osszesen, de az nem eleg egy csoport embernek.Ezert apaddal ugy dontotok, hogy visszamesz Jozsibacsihoz, hatha tudna valamit javasolni.Az oreg aztan nagynehezen kiboki, hogy neki ugyan meg van meg par dugi fegyvere, de az a bibi, hogy nincs hozza loszer, de ha volna sem osztana meg senki idegennel, ezert azt javasolja, hogy valamilyen modon jussak be a martalocok bazisara, hogy kossek veluk uzletet, vagy tedd hidegre oket, hogy loszert es fegyvert szerezhess az embereknek.Ha meg nincs eleg loszer, akkor bizonyara csak lesz valami laptop, vagy hasonlok, amelyben ugyesen le van irva a loszergyartas A-tol Z-ig, es a szemettelepen gyujthetsz rezet, meg olmot, es vasat, minden lesz ott, ami egy loszernek szem-szaj ingere :)
    Aztan hogy ongyilkos modon kicsinalod az osszes banditat, vagy ellopod a laptopot, mar a te dolgod.Vegulis jobb mindketto :)
    Ugyanis, abban a femfeldolgozo uzemben tuti lesznek olyan gepek, vagy ha nincsenek, akkor tudtok kesziteni olyan felszerelest, amivel le tudjatok gyartani a soretpatronokat, olom lesz hozza boven, az 5.56-os loszerhez is rez, olom meg acel, aztan meg az ingovany tele van elrothadt novenyekkel tele posvannyal, onnan szereztek kent, az elkorhadt, viz alatt levo elszenesedett fakbol meg szent szereztek, aztan Pistabacsi a szivattyuallomason osszetakol egy lopormalmot,es akkor minden portyazasod soran ami femet es egyebet osszeszedsz, addig apad es Pistabacsi loszert csinalnak neked, sot, ha atadod apadnak a vadaszpuskat, akkor vadaszik is neked, hogy legyen eleg kajad.
    Nos, akkor irany a femfeldolgozo uzem, hogy megszerezzuk/megcsinaljhassuk a loszert gyarto felszerelest.
    Na, nagyjabol kapasbol eddig juttam el a tortenettel, tehat legyen kaja, viz, fegyver, es hozza loszer.
    Hogy utanna mi lesz nem tudom, meg kell nezzem a palyakat, hogy mi kovetkezzen, es miert menjunk oda.
    Annyit mar tudok, hogy a legvegen el kell menjunk Ukrajnaba, at Karpataljan egyenesen Csernobilba, hogy a sugarzo szarkofagbol hasadoanyagot szerezzunk (ha lehet ilyet, es tenyleg van ott meg olyan, de lehet hogy nincs mar ott hasadoanyag, akkor mashonnan kell szerezzunk), mert csak ugy tudjuk kiirtani a zombikat, ha az osszeset Budapestre csaljuk, pl valami hanggal, vagy szaggal, vagy egyeb bizbasszal, es a bazi nagy atombombat meg Budapest kozepen felrobbantjuk, az osszes zombival egyetemben,
    Na, hat oda lesz Budapest, de legalabb vege lesz a zombivilagnak Magyarorszagon :DD

    Azt a rohadt XD
    Baromi élénk a fantáziád, de szerintem fain kis történetet írtál eddig :D
    Ezt akkor egy másik modnak tervezed megcsinálni?

    Hat igen, de csak akkor valosulna meg, ha lenne egy teljes csapat, mint pl a Dezo-ek csapata vagy ilyenek, merthat annyi rengeteg palya van, amit hasznositani lehetne - ezt tette pl RobberBaron, aki megcsinalta a Call of Chernobylt, azaz meg mindig csinaljak lehet.Abban van vagy 30 palya, gondold el, micsoda tortenetet lehetne kerekiteni ebbol a zombis sztoribol, a' la' The walking dead.Minden palyara kitalalni tortenetet, hogy miert kell odamenjunk, mit kell ott megszerezzunk, es hogy egybekapcsolodjon egyuttal a tortenettel is, hogy a vegen kiirthassuk a zombikat.
    Kulonben ezt megirtam RobberBaronnak, de azt mondta, hogy ot az ilyen zombis dolog hidegen hagyja, ha csinalna jatszhato tortenettel biro modot, akkor o Sztrelok eletet mutatna be maskepp, vagy nagyon a kezdetektol a vegeig, szoval az elkepzeleseink nem talalnak.
    Sot, van amikor Free-vel sem talalnak a nezeteink, es akkor felsorakoztatjuk az erveinket, hogy az miert nem jo ugy, vagy miert kellene maskeppen legyen.
    Aztan valamelyik - gondolom az okosabbik - enged :DDD
    De azert jol hangzana : A holtak vilaga, vagy angolul World of Dead, WOD, mit szolsz ? :C

    De kozbe bevillant, hogy megyunk mi egy nagy lofaszt Csernobilba, minek, mikor itt van a kozelben Paks, ugye a meteorit szetcincalta az egeszet, na ott tuti lesz hasadoanyag,annyi amennyi kell (az lesz a Way of Pripyat-os atomeromuves palya).Mar csak egy atomfizikust kell talaljunk, aki osszerakja a bombat, merthat egy suttyo halaszlegeny nehogyma' csak ugy mellenyzsebbol tudna atomot gyartani :D
    Najo, ird meg amint kiprobaltad, igazan remenykedem, hogy baromira fog neked (is) tetszeni :C

    Na jó, ez a mod valami nagyon durva :D
    Iszonyatosan jól néznek ki a páncélok,fegyverek,ereklyék, minden :D
    És az a zeneeeeee :Y :Y :Y

    Na eddig szol a tortenet, az utolso hozzaszolas ugye a jelenlegi modra vonatkozik...
    A valaszom nem teszem be, mert nem erdemes,nem akarom magunkat fenyezni, de legyen eleg annyi, hogy szerenyen megjegyeztem, hogy ki mit csinalt :DDD

Új hozzászólás Aktív témák