Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz S.J. #12821 üzenetére

    Ahogy kelna91 is írja, hiányoznak a közeli felvételek.
    Egy drónnal nem (csak) az a látványos mekkora magasságból vagy távolságból tudsz videózni, hanem az igazán jó felvételek mindig kombinálják a hátteret az előtérrel. És e kettő közti mélység adja a hűha hatást. Vagy egy snitten belül mozog az előtér síkja a háttér síkjától eltérő irányban/sebességgel, vagy bedobsz egy-két látványos átmenetet két snitt között. Pl. most trendi - szerintem - a zoom in/out transition. A legügyesebb drónosok pedig bevállalósak és a közeli snittek tényleg közeliek! (Annyira, h érdemes kikapcsolni mindenféle proximity szenzort a madáron és full manuálban repülni).
    Mondjuk egy arcot premier plánban felvenni drónnal (ehhez kb max fél méterről kell indítani az alanytól látószögtől függően), majd reveal shot hátrafelé a sziklaszirtről 1 km-ig sztem adná.
    Majd ezt összevágni egy zoom out átmenettel pár másodpercben.

    Másrészt meg hiányzik a sztori. Egy marék ember álldogál a csúcson. De hogy kerültek oda? ;)
    Lehetne adni neki egy érzelmi töltetet egy felvezetéssel a túráról, akár a készülődéstől kezdve. Persze itt már kézi kamerás felvételekre gondolok. Majd befejezésben megmutatni a túrázok örömét, stb. Mondjuk lassítva.
    Ezekhez a nyugis kvázi statikus repülésekhez szerintem passzol a lassított felvétel.
    De ami szerintem a legnehezebb a vágásban, az a zene kiválasztása.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák