Új hozzászólás Aktív témák

  • zelikocc

    senior tag

    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem, hogy 5G-re csatlakozva hogy működik a VoLTE? Hívás közben fennmarad az 5G adatkapcsolat, vagy visszavált 4G-re?
    A VoLTE gyakorlatilag teljesen IP alapon működik ezért akár 5G-n keresztül is menni fog, vagy megmaradt a technológiai korláta mint a 3G hangnak?

    Pl. egy gyakorlati helyzetben van 700Mhz 5G kapcsolat de 4G mondjuk éppen nincs a hatókörben, ekkor felépülne egy VoLTE hívás, vagy 2G/3G-re váltana vissza?

    Úgy tudom várható a jövőben Vo5G/VoNR, ezzel kapcsolatban is olyan gyér lesz a kompatibilitás mint a 4G hanggal? Jó lenne gatyába rázni a kompatibilitást, hogy teljesen el lehessen már végre hagyni az elavult 2G hangot. Ez a 3G esetében olyan jól működött, az újabb technológiák esetében miért ilyen nyögve nyelős?
    Sok esetben csak a készülék régiójától függ, miért nem lehet minden régióba minden szolgáltató VoLTE profilját beletenni, vagy legalább lehetővé tenni legális és egyszerű régió váltást?

    Ennek az ügyetlenkedésnek köszönhetően hamarosan a 3G lekapcsolásával drasztikusan meg fog nőni a 2G hanghívások aránya az újabb technológiákkal szemben, hiszen ami most maximum 3G hangot tud, az nemsokára már csak 2G-t fog tudni a 3G hiánya miatt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák