Új hozzászólás Aktív témák

  • Gbi82

    tag

    Üdv mindenkinek. Pár szóban leirnám tapasztalataimat az új netbookommal kapcsolatban.
    1 napja váltottam Brazosra ,egy Atom N450-es Packard Bell netbookról, egy Asus Eee pc 1015B-re c-30-as procival, 2Gb rammal megtámogatva.
    Az atomos gépen egy xp oprendszert használtam ,ami tökéletesen és villámgyorsan működött, próba kedvéért megnyitottam kb 20 oldalt a firefoxban, lassulás, ekkor sem volt tapasztalható, memória használata pedig nem ment ekkor sem 800Mb fölé.

    Gyakorlatilag az összes régebbi játék tökéletesen futott rajta, pl: Dungeon Keeper 2, Starcraft, Red Alert, Star Trek Voyager, Avp 1,2, stb...
    Katiintásokra azonnal reagált a rendszer, filmeket azonnal inditotta, weboldalakat villámgyorsan megjelenitette, egyszóval tökéletesen, és gyorsan működött.
    Mivel azonban lehetőségem volt olcsón váltani és mivel jókat olastam a Brazos platformról úgy döntöttem meglépem a dolgot.

    Sajnos azt kell mondjam ,nagyon rosszul döntöttem. Gyakorlatilag a fent felsorolt pozitivumnok mind elvesztek, mivel Xp driver nincs az Asus géphez, ezért felraktam rá egy W7 Ultimate-t és sajnos a C-30 1,2 Gh-es proci elég nehezen birkózik meg a feladatokkal, hiába a 1+1 Gb memória.
    A játékok egyike sem fut rendesen, vagy el sem indul, vagy texturahibákkal van tele.
    Az internetezés is kinszenvedés, valamint érezhetően lassan reagál a gép bármilyen programot inditok el.
    Arról nem is beszélve, hogy az Asus gépnek is vannak apró bosszantó tulajdonságai, pl hangos hűtőventillátor, kattogó merevlemez, valamint a Packard Bell a gépen sokkal átgondoltabb praktikusabb volt a billentyűzetkiosztás és a FN gombok elhelyezése. Például az Asuson a hangerő és a fényerő a fenti számsoroknál található, a Packard Bell-en pedig a nyilak fel, le ,jobbra ,balra irányait lehetett használni e célra.
    Öszességében annak aki netbook vásárlásán gondolkozik és nem fontos neki a W7 és a FullHd videolejátszás, én azt tanácsolom ,hogy egy 2 magos Atom processzorral felszerelt gépet válasszon, Xp operációs rendszerrel.
    Egyébként az Asus Eee szériától sem estem hasra, az Acer, PackardBell vonal sokkal szimpatikusabb.

    "ha nincs ló ,jó a szamár is" (Chicolina)

Új hozzászólás Aktív témák