Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Albus_D #7710 üzenetére

    Ez egyébként egy jó kérdés.

    Persze nem minden workload (játék vagy alkalmazás) reagál jól a cache méret növekedésére vagy a magok számának növekedésére. A rövid válasz: ezeknek a dolgoknak felhasználói.
    Na meg persze az is fontos szempont, hogy mennyire lesznek ezek premizálva.

    Mondjuk minden játékos igyekezni fog valamilyen V-cache-sel ellátott verziót venni. És ugyanez igaz a munkás gépekre is, csak a magszám tekintetében.

    Az nem mindegy.persze, hogy a Vcache és Zen4c változatok úgy érkeznek-e fél év múlva, mintha már most megérkezett volna a következő generáció is, vagyis hogy a jelenlegi portfóliót 20-40%-kal túlteljesítve a jelenlegi árakhoz képest jár annyi felár, mint amennyivel drágább szokott lenni az új termék a 2 éves akciózott kifutó termékeknél.

    Mert ha prémium termék lesz, akkor szerintem meg fog maradni a kereslet a sima termékekre is. Az lesz a 12-16 magos változat, mint most a 12 magos a 16 magoshoz képest. Nem a Legjobb, de azért van rá kereslet.

    De nézzük a jó oldalát : az energiaárak miatt nagy a recessziós félelem. Nem csak Magyarországon.
    Ha esetleg tényleg úgy lesz, hogy baj lesz, és nem lesznek jók az eladások (akár emiatt, akár a kompetitív helyzet miatt) akkor ezzel relatív hamar megteremtik maguknak az arcvesztés nélküli árkorrekció lehetőségét.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák