Új hozzászólás Aktív témák

  • Loha

    veterán

    válasz lezso6 #34191 üzenetére

    Az NV valszeg egy standard tokozást választott a TSMC-től, ahogy az MS is, nem tudok róla hogy ennek ellentmondó bizalmas dokumentumok kiszivárogtak volna.

    TSMC gyártotta és tokozta az NV notebook GPU-it és az Xbox 360 GPU-ját is, közös volt még az alulméretezett hűtés, meg az hogy jelentősen az iparági átlag felett döglöttek meg ezek a GPU-k.

    Hogyan reagált erre az MS? Az Xbox 360 alapértelmezett 1 év gariját kitolta 3 évre ezen hiba estén, és le volt tudva a dolog.

    Az érintett notebookok esetében ugyan így a notebook gyártók feladata lett volna az érintett gépek gariját ezen meghibásodás esetén kitolni 3 évre, ha nem eleve annyi garival kapták a vásárlók a gépet, aztán a notebook gyártói az NV-vel lefájtolták volna hogy ki viseli a javítás költségeit, erre az NV már előre félretett egy nagyobb összeget.

    Az általad linkelt cikkekben lévő információk nagy része a konkrét hibáról az NV OEM-nek szánt dokumentumából származik, amiben tájékoztatja őket a hibáról és a megoldásról.

    Egy egész iparág épült rá az ebben az időszakban készült különböző chipek forrasztásának és tokozásának reflowjára.

    Leírom még1szer, de ott van az általad linkelt cikkben is, hogy peren kívül egyeztek meg a felek, a bíróság nem kötelezte semmire az NV-t, mert nem volt ítélet. A peren kívüli megegyezés része volt amit a perelők is elfogadtak, hogy az NV nem ismeri el hogy hibázott, de fizeti a hibás GPU-k cseréjének költségeit.

    Ja és a lényeg, hogyan lesz ebből mocskos NV? ;]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák