Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz F34R #6017 üzenetére

    Nem. A gvim csomag Arch alatt két vim-et is tartalmaz. Egy grafikus Gtk-s GVim-et (ez az, amiről te beszélsz), és egy terminálos „sima” (karakteres felületű) vim-et is (de ennek is van clipboard támogatása), ez utóbbit használom én.

    Ha a sima vim csomagot teszed fel, akkor az csak egyfajta vim-et tesz fel, de az sem terminálra, hanem konzolra van tervezve.

    Persze ez Arch alatt van. Más disztrókon annak a kérdése, hogy a disztró készítői a vim-et milyen csomagba milyen compiler flag-ekkel fordították. Az archerek úgy döntöttek, hogy a sima vim csomagban lévő vim-nél kihagyják a clipboard funkciót a fordítás során, míg a gvim csomagba lévő vim-ben meghagyták. Lehet vitatkozni azon, hogy ez mennyire jó ötlet, de önkényesen így döntöttek.

    Mivel te Gentoo-t használsz, nálad ez nem probléma, szépen a vim fordításakor bekapcsolod azt az opciót, hogy clipboard támogatás is legyen, már nem is tudom minek hívják ezt a flaget. Ez a vim vs. gvim csomag felrakása csak az Archnál kérdéses, de ez itt pont releváns, mert az Arch topikban vagyunk, nem a Gentoo-sban. De sokan már Archon is egy huszárvágással véget vetettek ennek a kérdésnek, és vim/gvim helyett neovim-et tesznek fel, amiben szintén van clipboard támogatás tudtommal.

Új hozzászólás Aktív témák