-
Fototrend
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
konzumpro
Topikgazda
Annyiért a GranAroma jónak tűnik mert vannak dedikált gombjai is, meg paraméterezhetőek az italok profilonként, könnyű tisztítani, de ha jól be van állítva akkor a legolcsóbb LatteGo-s Philips is jó. A Delonghi a másik irány, végülis én megmaradtam a Philipsnél, annak ellenére hogy régebbi tervezés, kiszámítható, konzisztens, strapabíró.
-
konzumpro
Topikgazda
Egyrészt, másrészt gyorsabban tud tejes italokat készíteni, akár egyszerre tudja a tejet a kávéval a csészébe önteni.
Videót nem találok a cappuccino mix főzésről, úgy látszik aki a két termoblokk miatt veszi, nem videózza, aki meg videózza, nem tartja fontosnak, pedig ez volna az előnye a többihez képest... Szóval lehet hogy felesleges.
-
konzumpro
Topikgazda
Ha jó minőségű presszó a lényeg, akkor szerintem a Magnifica Evo is szóba jöhet, bár 176-ért lehet hogy ez is irreális. Negatívumként azt írták egy tesztbe hogy lassan főzi a kávét, szerintem az inkább előny, jó a lefolyás a videók szerint is.
Gőzcsövessel nem bajlódnál?
[ Szerkesztve ]
-
Nagya21
addikt
Hali!
Én ennek a nagyobb tudásu válzozatát vettem, sztem neked ez is megfelelhet:
https://www.delonghi.com/hu-hu/ecam290-61-b-magnifica-evo-automata-kavef%C5%91z%C5%91/p/ECAM290.61.B
Nézz körbe sztem van olcsóbban is.
A Zasszony imádja.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
-
-
-
Kicsit fogtam a fejem az Euronicstól. Nincs velük jó tapasztalatom. Ma felhívtam őket, hogy mondjanak valamit kb. mire kapjuk meg a kávéfőzőt mivel az oldalon 1-3 nap van írva. Válasz: nem tudja megmondani, de az átfutási idő jelenleg 4-6 munkanap náluk. Szuper, akkor az oldalon miért 1-3 nap van? Na mind1.
Hívás közben észrevettem, hogy elírtam a névben egy karaktert de már csak híváskor vettem észre így megkértem nézze meg, hogy a számlázási névnél is el van-e írva. Beazonosított, majd azt mondja, hogy igen, elírtam, nem tudja sajnos módosítani. Törli a rendelést de meg tudom rendelni ugyanilyen feltételekkel. Mondom jó. 1 nap ide vagy oda.
Belépek gépen és látom, hogy a számlázási névnél jól írtam, csak a szállítási névnél volt rosszul megadva azaz kb. semmit nem befolyásolt volna. Megrendelés törölve, újra leadva +1 nap...
Szóval várunk, Egy helyi boltban ugyanezt a típust ajánlották 286-ért ajándék kv nélkül. Végül az Euronics mellett döntöttünk tegnap, remélem nem bánom meg... -
konzumpro
Topikgazda
Ha rövidebbre veszed, 1:3 arányban már inkább hasonlít eszpresszóra, az őrlemény finomságának növelésével kávésabb tud lenni, a testességen még a hőfok emelése is tud javítani, a nyomásfokozóhoz itt nincs egyszerű tuning, csak a rugó cseréjével lehetne, de szerintem azzal nincs baj, ha nem szökik a nyomás sehol.
-
Mike088
csendes tag
https://kavegepbolt.hu/Szilikon-zsir?gclid=CjwKCAiAv9ucBhBXEiwA6N8nYOxCaYHTCGpPAgow_nkEibZ23D2xRzM0NXxwOpC_M6m5_xsan9Si4RoCKyAQAvD_BwE
Én ezt használom Magnifica S-hez. Havonta egyszer kell zsírozni a főzőegységet, benyomod a dugattyút és a henger falát vékonyan bekened. Utána told vissza végállásba és felesleget töröld le amit kinyomott. Ez mellett hetente egyszer én le is szoktam mosni folyó víz alatt. Utána érezhetően jobb kicsit a kávé minősége.
-
Dr. Szilikát
őstag
Ezt a gép programja diktálná, de úgy látom, a Delonghi géped ezt nem támogatja. A zsíroldó tablettákat a főzőegységbe kell tenni, ezek lúgok (Saeco, Krups).
Vízkőoldó megy a víztartályba (sav).
Te gépednél annyit látok egyelőre, hogy a kivehető főzőegység lemosását ajánlja, illetve korábban videón láttam annak szétszedéses tisztítását.[ Szerkesztve ]
-
Mike088
csendes tag
-
Dr. Szilikát
őstag
Így van, víztartályba soha nem való a zsíroldó (lúg), ilyet még egyik leírás sem említett, sehol. Meg nem is lenne ésszerű.
Zsíroldó tablettát láttam már működés közben (Krups), ez egy mosogatószer gyakorlatilag, amit a forró víz lassan felold a főzőkamrában.
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
Topikgazda
Talán rugócsere a főzőegységben, az minden trükk, amivel a nyomásviszonyokat változtathatnánk. Vagy egy plusz szelep a kávé útjában. De az már egy másik gép lenne.
-
mazsi70
senior tag
Gondolom a rugóhoz való hozzáférés macera és garancia vesztéssel jár ?
A 2-es finomságú őrlés még nem ment tegnap ,mert semmi nem jött át .Felraktam 4,5-re ,ma meg már vissza tudtam venni 3,5-re ,de így is a ristrettónál még egy kicsit erőlködik .
Étkezési ,hőálló zsírhoz tudsz linket dobni ?Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
konzumpro
Topikgazda
Nem röhögök. Még Saeco Xsmall-on én is így javítottam a nyomásviszonyokon, pár nap után valamennyire visszaállt a rugó, sokat kellett vele birkózni. Aztán jött a Minuto rendszerű gép, és mivel erre rá lehetett építeni az SBS szelepet, azzal már nem nyomódik vissza a rugó, stabil, megbízható. Kíváncsi leszek milyen lesz két rugóval.
[ Szerkesztve ]
-
mazsi70
senior tag
Hálás vagyok !
Más... Az miért van ,hogyha először főzők ristrettot ,akkor alig jön valami .Állaga langyos ,savanyú és kevesebb a beállított mennyiségnél . . Ha,viszont közvetlen előtte már főztem pl. cappuccinót ,akkor nincs ilyen gondom . Kínomban már azt csináltam ,hogy az öblítő programot használtam (forró víz a gépből ) . De ez plusz idő és sok víz megy kárba .Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
konzumpro
Topikgazda
Különben hogy adnák el a drágább modelleket? Ja hát kijelzővel...
Nekem érdekes a tapasztalatod, köszi hogy megosztottad.
Lehet hogy érdemes lenne TDS-t mérni hogy kiderüljön mikor mennyi a szárazanyag arány. Persze azt nem tudom hogy ez mennyire korrelál a kávé szubjektív ízével. -
kchris78
veterán
normál álláson nekem is ez feltűnő egy régebbi Saeco céges automatával szemben hogy a főzet alja igazán szép feketébe boruló barna, a teteje már átlátszóba megy.. ami nem normális szerintem.
Viszont: kisérletezés helyett nem egyszerűbb az alternativ rugót megvenni? Egy másik weboldalon találtam delonghi készletet amiben szelep volt meg rugó is... 3200 volt a teljes készlet. Annak még az is az előnye lehet hogy a rugó tartása stabil lehet nem esik vissza a normál hosszra.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
ok, igazad lehet, a krémesítő megnevezés vezetett félre.. hogy ugyanaz. mindenesetre a rugót berendelem hogy legyen egy eredeti is a széthúzásos mellett. bár az enyém már régebbi gép, esetleg ami benne van már a rengeteg üzem mellett lehet kicsit el van fáradva.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
na megcsináltam! picit macerás hogy be van ragadva (gondolom a vákum-hatás) oda a szelepkupak. Jól meghosszabbitottam a rugót. A hatás amit érzékelek hogy ami kijön főzet éjfekete teljes mértékben, nem megy át barnába a teteje... és testesebb is, jó keserű (ez mondjuk a kávé "bűne"), pedig most még extra-mild-ot csináltam... Ha elvonatkozatok mindentől és csak több anyagot von ki a babokból már nyereséges a dolog mert kevesebb bab fog fogyni .
-
kchris78
veterán
A kávé elvileg nem tré, nem emlékszem a nevére de livornóból hoztuk valami helyi cucc . Jobban pörkölt fajta, a recepten utána kell állitani. (szerencsére már nincs sok belőle és jöhet valami könnyebb fajta)
A nehezen mozog az objektiven mit jelent? Mérleggel szembe állitottam és azzal nyomtam be a főzőegységet, 1500gr-nál indult el és kb 2000gr-ig ment fel a végére az elvileg 15-20N erőt jelent, ez soknak számit?
[ Szerkesztve ]
-
mazsi70
senior tag
Én még nem tartok ott ,hiszen 2 hetes a gép . De, én azt akarom csinálni ,hogy a darált kávé nyíláson teszek bele széttört tablettát (kávéolaj eltávolító) és főzők egy hosszú kávét .
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
kchris78
veterán
“Ezen finomabb/több őrleménnyel és/vagy alacsonyabb hőfokkal tudsz segíteni.” Igen pont ezt számolgatom most hogy mindig csak az extra mildot használjuk ami 8gr körüli őrleményt használ és espressot ami 40ml, ez túlmegy minden ajánláson amit csak olvasok.. 1:4 az 1:1-2 helyett… A mycoffee program 30ml, illetve egy fokozattal több őrlemény kell hogy egy kicsit intenzívebb legyen a főzet ízvilága .
-
Dr. Szilikát
őstag
A Saeco főzőegységben például 13 mm magas üreg van az őrlemény részére, amikor ennél többet őröl be a gép, egy erős rugó egyenlíti ki a tágulást 18 mm-ig. Efelett megszorul a főzőegység és visszateker, kidobja a fiókba vagy nagy nehezen lepréseli.
Amire ki akarok lyukadni, hogy ideális esetben a jelzett rugó elég jól összepréseli az őrleményt 13-18 mm között, így a csatornázódás nem nagyon jellemző. A Krups meg pláne jól présel.
Ezért is volt nekem szimpatikusabb az automata, mert a karos nem préseli össze a pogácsát, kivéve a racsnis Krups például.
Igaz, hogy amikor megjön a nyomás, igyekszik tágítani a teret és ezt a rugót is visszanyomja, minél nagyobb a pogácsa ellenállása, annál jobban. De előzőleg már összepréselte, így a felfelé áramló víz a pogácsa aljánál képez egy réteget és onnan egyenletesen áramlik át. Ezt észre lehet venni abból is, amikor a kész pogácsa alja (ahol a vízréteg dolgozott) nem olyan sima, mint a teteje.
Túl finom őrleménynél inkább az van, hogy eltömít, a vízpumpa erőlködik, alig bírja átnyomni a vizet. De ilyenkor már a kávé íze sem valami jó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Késik a következő S24 Ultra kamerafrissítés?
- Trollok komolyan
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Cipő topic
- Kedvenc zene a mai napra
- EAFC 24
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...