Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    válasz fehér_ember #103758 üzenetére

    Tényleg, erről nem is írtunk, pedig érdekes élmény volt. HE6SE és néhány fejhallgató erősítő, nagyrészt Airist R2R dac mögött, vagy fehér_ember-féle balanced, vagy MrCollector-féle balanced/unbalanced kábellel, címszavakban:
    - CEC HD53n: többféle hangzás egy dobozban. Van itt balanced és unbalanced, alacsony és magas impedancia a két kimeneten, valamint low és high gain. A high gain mihez kell ezen az erősítőn? :D Meghajt mindent low gainen is, és ahogy írod, a HE6SE-nek is elég volt. Szerintem remek páros low gainen, felső polcos hang volt, csak a Focal-féle hirtelen hangindulások hiányoztak belőle. Odafigyelős és háttérzenére is tudnám élni.
    - Kenwood KA-9100: ezt nem ilyen fejeshez találták ki, pedig nem is rossz. Végtelenül erős, nem torzít, sima, kicsit laid back hang, dinamikában és mélyekben azért a CEC többet tud. De a szép magasai ugyanúgy kijönnek az erősítőnek, mint hangfallal. Nekem ez volt a legnagyobb meglepetés. Többet fogom fejessel hallgatni, amíg nálam lesz, mert egész jó a Focallal és a P1-gyel is. Analizálás helyett csak hallgattatja magát.
    - Centrance DacMini: ezt te a kis kábelem kontakthibája miatt nem tudtad rendesen meghallgatni. Olyasmi iskola, mint a CEC, csak teljesítményben a ~harmada. A hang itt is tiszta, dinamikus, a CEC mellett enyhén prezenszes, de ha valaki bőven 100dB fölötti, fülsiketítő dinamikacsúcsokat szeretne, akkor a 1,5W fölé kell lőnie ehhez a fejeshez. (Gyorsan hozzáteszem, a HD6SE messze a legnehezebben hajtható fejes azok közül, ami akár nálam járt, akár amit máshol próbáltam. Az, hogy a DacMini ezt is meghajtja abszolút élvezhető szinten, számomra döbbenet volt. Illetve ezt a Lotoo S1 mögé kötöttem, mert már nem fért el annyi minden az Airist környékén.)
    - MFA (nem tudom, melyik verzió): nekem ez kicsit sötét, ahogy korábban is megjegyeztem, mindenesetre az erő egyszerűen lehengerlő, megfelelő a dinamika és a részletesség is. Minőségi hang, másik opával nekem is bőven megfelelne. Egy világosabb fejeshez vagy egy eltérő ízléshez ez is végállomás lehet.
    - Futottak még: TMP Ant (meg se mutattam neked, szerintem nem passzolt egymáshoz a két karakter, pedig az Ananda jó volt az Antról), a hordozható cuccaim (Lotoo PAW S1, AK SB10, Meizu HiFi Pro, VE Abigail; ezek erőben sehol sincsenek, halk és dinamikátlan velük a fejes, pedig egyébként fülhallgatókhoz, "normálisan" hajtható fejeshez remek holmik). Jó lett volna kipróbálni a Powerdac v2-vel is, de ehhez kellett volna egy 2,5mm balanced drót.

    Köszi itt is a kölcsön HE6SE-t, értékes tapasztalat volt.

Új hozzászólás Aktív témák