Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyuri27

    félisten

    válasz Csaba_20_ #3472 üzenetére

    A proci esetében pedig egy teljesitményt vett. Egy utasitás készletet. Itt nem hivatkozhat senki, hogy nem jó a nyák szine, vagy nem tetszik egy hűtés mint a vga-n. Azért lássuk be ez az ipar földünkön az egyik leggyorsabban változó iparága. Ahol a kereskedő vajmi keveset tehet. A gyártó azt teheti, ha a magyar törvényekből indulunk ki, hogy gyárt bizonyos számú "nyers" processzort. Aztán igény esetén olyan utasitáskészletet, órajelet, fsb-t engedélyez azon amire szükség van.
    Nem akarok én a fogyasztóra háritani semmit. De az is elfogadhatatlan, hogy a gyártó helyett a kisker szivjon. Ráadásul ezt aprópénzért. Nem játszok én össze senkivel. A gyártókkal meg főleg nem. De lássuk be, hogy magyarország összes kiskere együtt sem képes semmit tenni pl az intellel. Nézd meg mennyi időbe telt az eunak mire szakcionálni tudta az ms-t is meg az intelt is. Extrém esetben az intel simán veszni hagyhatja a magyar usereket. A céges és vállalati fronton tovább tevékenykedhet, úgyis abban van a pénz.

    Milyen törvényekre gondolok. Elöször is a nagykereket kell megzabolázni. Ne spórolják le a garit. Második, ha nekem ugyan olyan terméket kell biztositanom, akkor ők ne adhassanak mást, vagy a teljes vételárat fizessék ki, ahogyan és a vevőnek. Így a nagykrek tehetnének valamit a gyártókkal. Mert az már feltünne a gyártónak is mikor itthon egy nagyker sem rendel tőlük. Ill a teljesitési kötelezettség eljutna a gyártók hoz.

    #3477: nem a kisker teljesit hibásan. Ezt kellene megérteni. Hanem a gyártó. Csak a hiányos törvények miatt. Meg a magyar birók lassúsága miatt ezt nem lehet érvényesiteni. Ha egy ilyen per a 311 alapján egy hónap alatt meg lenne, a nagyker is máshogy álna hozzá. De amig ez éveket vesz igénybe remény nincs.
    A gondolotmenet oda vezet, hogy akkor mindent egy év garival árukunk (ahogy eddig sokan). Ha az nem jó, hogy valami tönkremegy és helyette kap egy jobbat. legyen az jó, hogy valami tönkre megy és nem kap semmit egy év után.

    #3479: a bútorok és autók pont nem illenek rá erre a példára. Autót lehet javitani, butort újra lehet gyártani. Processzort nem. Ezt kellene felfognia a törvény alkotónak is.
    Az meg hogy az user mindent teljesitett vagy így van vagy nincs. Ugyanis az, hogy nem rendeltetésszerüen, gyári órajeleken és feszültségen használta szinte bizonyithatatlan.

    Majd jövöre milyen sirás lesz. Mert ugye az ember a nyáron (tavaly) a nagy olcsóságba megvette a cuccot 20k-ért. Jövöre tönkre megy. Addig az euró árfolyam is mozogni fog felfelé. Plussz áfa emelés, meg egyebek amiket a nagyker ezáltal a kisker beépit a vételárba. Így ha visszaadom neki a pénzt, nagyvalószinüség szerint nem hogy hasonlót, hanem rosszabbat tud csak venni. De majd akkor is a boltos lesz a köcsög.

    zolka78: miért van az, hogy 2003-s jogszabályokra alapszik ez az egész. Korszerütlen. De ennyierővel a halálbüntetés is maradhatot volna, meg a nyilvános kerékbetörés. Hiszen a törvényt betartani kell. Ez az abszurdum amit csabának se lehet elmagyarázni. A törvényeket időnként aktualizálni kell. Ami pedig a legfontosabb, persze ne szopjon a vásárló, de ne szopjon a kiskeres sem. Tehát, kell szabályozás arra hogy a trutyi szépen a gyártó felé csorogjon.

    A mistral a bluefish is nagy volt. Szóval erre ne alapozzunk. Ott vannak még az tesco, auchan akik jobbára szemetet forgalmaznak. Meg vannak az elektronikai áruházak akiket az intel megvett kilóra. Tehát te vásárolj nyugodtan ezen a helyeken, mert megérdemled. Amúgyis ezeken a helyeken a lekes, szolgálatkész eladó mindenhez ért.

    Tudod nekem annó (több mint 10 év) egy vidiki kisvárosban volt egy boltosom. Nem fogorvosom, gyógyszerészem, mosogépszerelőm. Hanem egy számtech boltosom. Pista bácsi (és alkalmazottja Balázs). Bármikor gondom volt mindig mehettem, segitett ingyen!
    Meghalt a ramom csere ram érkezésig kaptam másikat. Valami kellett a gépbe és nem volt nálam annyi lé másnap bevittem. Igaz az árak drágábbak voltak mint a megyeszékhelyen. De az öreg sokkal többet adott. Aztán jött ez a 200 forintért lepippantom mentalitás. A bolt tönkre is ment. Tehát köszönjük a kedves vevőnek, hogy 500 forintal olcsóbban a mistralba és a bluefishbe vásároltak. Akik annyira lenyomták az árakat, hogy a rendes kisboltos ma már nem versenyképes. Te/ti pedig nyugodtan vásároljatok tovább ilyen helyeken. Mert olcsó és mert nagyok.
    Aztán meg gyertek ide, hogy a kiskeres köcsög és a törvényeket nem tartja be. Én annak idején is röhögtem az összes ökörön akik fent emlitett két boltban vásároltak. Pedig lehetett tudni, hgy baj van velük. Mert a lényeg akkor is az volt, hogy 500 forintal ólcsóbb.

    [ Szerkesztve ]

    Amd - Radeon - Ryzen

Új hozzászólás Aktív témák