Új hozzászólás Aktív témák

  • Csaba_20_

    őstag

    válasz Gyuri27 #3497 üzenetére

    Gyuri27 írta:
    Akkor ezentúl azt írom a számlára, hogy max 65w, max 65 nm, min cpu sped 2,0GHz, min bus speed 800 MHz, min L2 1MB, x86 és csókolom.

    Ezt meg szerintem nem teheted meg. Ha más nem, az APEH biztos kérdezősködne.

    Gyuri27 írta:
    Amúgy egy magyarországi per szerinted gyors? Ha gyorsan is megy másodfokig legalább másfél év. De ettől itthon messze állunk.

    Szerintem sem kellően gyors. De látom azt, hogy hiába vannak fogyasztókat védő jogszabályok, ha azt a forgalmazók nem tartják be. Mert pont az ítélethozatal lassúsága miatt nem lehet őket betartatni. Mire a fogyasztó a eléri a jogait, addigra bedől a kisker és a tulaj másik cégben tulaj. Ami érdekes mód ugyanazzal foglalkozik. Ezt látod te is. Ezért érthetetlen számomra, hogy mégis törvényért kiáltasz, ha kár ér téged. Ha te sem hiszel a hatékonyságában, akkor miért tekintesz rá megváltásként?

    Gyuri27 írta:
    Mondjuk azt sem értem minek a nagyker. Feleslegesen drágitja a terméket és + még egy hibaforrás a szerkezetben. Ha erre tudsz valamit azt szivesen meghalgatom.

    Jelen felállásban, ahol a kisker csak és kizárólag annyit ad, amennyit neki a nagyker megad, igazából a kisker a felesleges a láncolatban. Ha úgyis csak annyit kapok, amennyit a nagyker ad, akkor miért fizessek én még egy ember zsebébe pénzt, akitől gyakorlatilag semmit nem kapok? De abban tökéletesen igazad van, hogy jelenleg nagykernek a legjobb lenni. A kiskerek nem lépnek fel ellenük, nem fognak össze. Nem mondják, hogy "én ilyen feltételekkel nem vásárolok tőled". Ők diktálnak, visszaélve az erőfölényükkel és lefölözik a hasznot.

    Az Euro-s felvetésre nem tudom a választ. Meg kéne nézni szomszédos országokban hogyan oldották ezt meg és mennyire volt jól megoldva. Érdemes lenne esetleg odaírni tájékoztató jelleggel az aktuális EUR árat is a számlára. Főleg az ilyen hosszútávra vállalt jótállás esetében.

    Folyton azzal jössz, hogy nem látok bele a forgalmazók helyzetébe, de tévedsz. Már talán írtam, hogy nem olyan rég lehetőségem lett volna számteches kiskert nyitni. Egész pontosan átvenni egy már működőt, de nem tettem. Mert már akkor is láttam, hogy nem éri meg alkatrészekkel kereskedni. Legalább is kis tőkével semmiképp sem. Azóta csak rosszabb lett a helyzet.

    Gyuri27 írta:
    Arra a felvetésre azért nem válaszoltál, hogy tőlem a jog elvárja, hogy egy terméket csont ugyanolyanra cseréljek. Akkor én a vevőtöl miért nem várhatom el, hogy ugyanúgy hozza vissza azt mint mikor elvitte?

    Ő egy hibás terméket visz neked, mégis hogyan adhatná ugyanúgy vissza, ahogy elvitte? Javíttassa meg valakivel, aztán vigye oda hozzád? Akkor meg nem kéne odavinnie hozzád. Szóval végképp értelmetlen, amit elvársz a fogyasztótól.

    [B]Gyuri27 írta:[B]
    a tv világos kötelezettségeket ró a kiskerre. Nem én vállalom be mit szeretnék mit nem.

    De, te vállalod be, amikor kiskert nyitsz és ott alkatrészeket árulsz. Az igaz, hogy nem válogathatsz kényedre-kedvedre a törvény szövegéből csak azt kiemelve, ami számodra kedvező. De ezt elvárni is nonszensz, ezt beláthatod. Adót se csalhatsz csak azért, mert neked úgy a jobb.

    Egy tönkre tett piacról beszélünk, ahol a kis tőkéjű, jogszabályoknak megfelelő kiskerek lassú halálra vannak ítélve. Csak jelentős tőkével lehetne változtatni a dolgokon. Én így látom. De nem tartom elfogadhatónak, hogy azért legyenek megkárosítva a fogyasztók, mert csak így lehet életben tartani a kiskerek jelentős részét. Ha majd nem az lesz, hogy egymás seggében is számtechbolt nyílik, akkor a nagyker se fogja úgy gondolni, hogy tök mindegy, hogy egy-egy kisker mit akar, mert úgyis jön majd másik, akinek eladom a termékem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák