Új hozzászólás Aktív témák

  • headhunter

    addikt

    Igaz vagy hamis?

    Twistergép és a derék- és csípőtáji fogyás valódi kapcsolata...

    "A porckorongok a gerinc nagyon fontos alkotóelemei. Elsődleges feladatuk a gerincoszlop lengéscsillapítása, és a hajlékonyság kialakítása. A porckorongok négy irányba történő mozgást tesznek lehetővé: előrehajlást, hátrahajlást, az oldalrahajlást és a tengely szerinti csavarodást. A gerinc ágyéki szakaszán jelentkezik leggyakrabban az öregedés során fellépő kopás. A twistergéppel éppen ezt a szakaszt kínozzuk!

    A porckorong hajlamos a degenerációra, mivel vérellátása szegényes, tehát nehezen jut a szükséges tápanyaghoz. A kor előrehaladtával a víztartalom csökken, a merevség egyre erősebb.
    A csavarodásos sérülések tipikus következménye a porckorong-károsodás, ami csak tovább súlyosbítja a természetes degenerációs folyamatot. Ráadásul az említett gyenge vérellátás miatt a gyógyulás esélye csökken.
    Ha mindez nem lenne elég meggyőző érv a twister ellen, akkor gondoljunk bele, hogy a tengelyirányú rotáció az ágyéki gerincszakaszon roppant kicsi, maximum 5 fok! Twisterezés közben mi ezt a szakaszt ráncigáljuk jobbra és balra a twistergépre rögzített tárcsák segítségével. Minél kontrollálatlanabb és szélesebb spektrumú a mozgás, annál nagyobb a sérülésveszély - márpedig látni erre éppen elég példát az edzőtermekben. "

    Amennyiben igaz ez a három gyakorlat is "kuka"?

    [link]

    [link]

    [link]

Új hozzászólás Aktív témák