Új hozzászólás Aktív témák
-
markussandor
senior tag
Sziasztok!
Nem találom, hogy hol lehet beállítani egy hikvision NVR-nél, hogy a kamerák képét meddig rögzítse.
Elnyomkodtam valahol valamit, és két hete csak 24 órát rögzít, aztán felülírja.
A diszk felét sem használja...Előre is köszönöm a választ!
-
Nova91
tag
Sziasztok. Lenne egy amatőr kérdésem: Az adott kamera képét, csak azzal a telefonos alkalmazással tudom figyelni amit adnak mellé vagy használhatom más gyártó, jobban működő programját is? Tehát például egy akármilyen noname kamera funkcióit egy hik-connecten belül?
-
.Farkas.
tag
Sziasztok!
Van egy Hikvision rendszerunk 24 kameraval. (DS-7732NI-ST)
Meg lehet valahogy oldani, hogy ha egy kamera nem mukodik kapjak valami emailt vagy ertesitest vagy barmit?
-
TBMC
addikt
Üdv Mindenkinek!
Két kérdéssel fordulnék hozzátok:
- 3 emeletes társasház, saját kertre néző IP kamera kérdés.
Milyet? Bent áll az autó a kertben, szeretnénk figyelni. illetve adott egy Synology DS218+ NAS.- 3 szintes ház + külső 2db garázs. itt is adott egy DS218+ nas, de itt inkább egy NVR jönne szóba // vagy Visualstation? a direkt HDMI miatt. 7-8 kinti IP kamera (ház sarkai, kert, kert kapu, garázsok) , illetve 2db benti IP kamera. itt kérdés: milyen IP kamerákat kintre, bentre? Illetve milyen synology setupot - NVR- t// Visualt station + NAS kombót ajánlanátok?
előre is hálásan köszi!
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz hódmaci #11291 üzenetére
Nem tudom ez rögzít-e sdre, de ha igen, akkor azt eléred a kamera weboldalán keresztül explorerrel. (chrome nem nagyon megy)
Pc-re természetesen tudsz rögzíteni megfelelő szoftverrel, de ahhoz mennie kell a pcnek ugyebár.
Az első szerintem nem POE-s tehát tápot is kell vinni. Amúgy a márkáról nem tudok nyilatkozni, meg az ár érték arányát sem tudom, ezt majd mások megmondják.
Kamerák akár ftpre is küldik a videót, meg emailben screenshotot.
[ Szerkesztve ]
-
hódmaci
senior tag
válasz jézusom #11290 üzenetére
Mondjuk Ő jó lehetne?
Fisotech B 2 Mp VF B IPVagy esetleg Ő
Fisotech B 4 Mp VF IP
Illetve ő
Hyundai HYU-408 POeA rögzítést hogyan képzeljem el. Van szoftver a pc-re ami rögzít vagy a kamera rendelkezik sd kártyával és oda rögzít?
[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
jézusom
addikt
Melyik rögzítőre lehet távolról rácsatlakozni, hogy backup rögzítsek még ugyanazt?
Techsont találtam egyedül. Meg ugye ez a kameráknál evidens, de nekem rögzítőhöz kellene, ftp vagy nas feltöltés, esetleg felhőbe. Másik PC-t nem akarok ezért futtatni.
-
jézusom
addikt
válasz hódmaci #11286 üzenetére
Ilyen messzire akarsz látni, akkor közelre nem fogsz. Hacsak nem valami nagyobb felbontásban gondolkodsz, így nagy látószöggel is látod a 30 méterre lévő dolgokat (ha belenagyítasz digitálisan)
A mozgásrögzítés természetesen beállítható szokott lenni. Wifiset nem vennék. Éjjel meg lát az összes kamera, max veszel infravetőt még. Bár mondjuk szerintem az állatok az infrát is látják, de ki kell próbálni.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék kamera választásban.
Egyenlőre csak egy kamera de később szeretném még kibővíteni +2 kamerávalVan itthon egy pc-m ami 24h fut (Windows 10 ) az végezhetné a rögzítést amennyiben megoldható.
Kültérben helyezkedne el, egész pontosan a kertemet kellene figyelnie.
Stablon alá tudnám rögzíteni, nem szükséges, hogy mozgatható legyen.
Hosszú a kert kb35-40m, vagyis "messzire" el kellene látni.
Online el tudjam érni.
Ahova fel tudnám szerelni ott van hálózati feszültség, tehát a táp az nem gond.
Itthoni wifi hálózat pedig "látná." De ha egyszerűbb akkor húzok neki egy utp kábelt.
Éjjeli "látást" pedig mozgásérzékelő lámpával segíteném amennyiben szükséges.Bár ezt mellőzném kis állatok miatt, fölöslegesen este ne villogjon a lámpa a kutyák miatt.
Illetve nem tudom létezik-e olyan, hogy csak akkor rögzítsen ha mozgás van.
Magyarországon vásárolnám új készülékként.
35e ft körül[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
robi12ster
tag
Sziasztok. Szeretnék egy kültéri kamerát felrakni egy házhoz. A lényeg, hogy pc nélkül egyszerüen be lehessen üzemelni. Van egy alap elektronetes rooterem. Meg rögzitsen is. Milyeneket ajánlanátok. E-bay -ről rendelnék.
-
Kátai
senior tag
Saját dyndns tárhelyet melyik szolgáltatónál érdemes bérelni éves szinten?
Otthoni kamerák mobilon való megfigyelésére(is) kellene. -
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Bocsi ha nem jó helyre irok,
de a következőkhöz kérnék segítséget:Létezik olyan progi ami a számítógépre csatlakoztatott 2, vagy 3 usb-s webkamera képét egy ablakban osztottan jeleniti meg?
Ha tudtok ilyesmit, megköszönném a segítségeteket !
-
bigrock
Topikgazda
válasz Tothgera30 #11275 üzenetére
Úgy értettem, hogy csak 1 szál UTP kábel megy ki a kamerához. Ebben az esetben 4 éren mehet az adat, a másik 2-2 érpáron a táp.
-
Janos250
őstag
válasz maxika2004 #11276 üzenetére
Bocs, most vettem észre, hogy USB. Azt nem tudom.
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Janos250
őstag
válasz maxika2004 #11276 üzenetére
Pl. CMS
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Janos250
őstag
válasz jézusom #11252 üzenetére
Ezt figyelembe vetted?
"Please login to your GMAIL account. Google has made new security changes.
You will need to enable "Allow less secure devices" for your GMAIL account
to be able to receive email from any IP Camera not just Foscam IP Cameras."Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Bocsi ha nem jó helyre irok,
de a következőkhöz kérnék segítséget:Létezik olyan progi ami a számítógépre csatlakoztatott 2, vagy 3 usb-s webkamera képét egy ablakban osztottan jeleniti meg?
Ha tudtok ilyesmit, megköszönném a segítségeteket !
-
Tothgera30
Ármester
válasz bigrock #11274 üzenetére
Valószínűleg az lesz, 0,75 vagy 1-es biztosan elég. 12V 8A a táp, amiről megy, ez látja el a négy kamerát, és a switch-et. Még megeshet hogy később bekerül még egy-két kamera a rendszerbe, és nem árt ha bírja.
"Egyébként, ha 2 érpárt összefogsz, 30 méterig elmegy 500 mA, ami elég a kamerának." - Miből fogok össze két érpárt? A kameráknak utp-n keresztül megy az áram.
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
bigrock
Topikgazda
válasz Tothgera30 #11273 üzenetére
Ha úgyis kell másik kábelt húzni a táp miatt, akkor ne UTP-t húzzál, hanem 2*1-es MT kábelt, azon elmegy az amper. (miért is kell 8A ?)
Egyébként, ha 2 érpárt összefogsz, 30 méterig elmegy 500 mA, ami elég a kamerának. -
Tothgera30
Ármester
válasz markussandor #11266 üzenetére
#11266 markussandor, #11267 zsoika, #11268 bigrock: Most lemaradtam egy körrel. Tehát a kábelezés már be van húzva. Kamerák fel vannak fúrva (non poe, tehát normál 12v-on megy), sliperrel kapnak áramot. Ott a switch, ami széntén nem poe képes. Viszont egy adat utp kábel van feltolva. Így gondolom mindenképp be kell húznom egy másik kábelt az áramellátásért, mert az amin az adatfolyam megy, nem bír el 8A 12V-ot. Viszont ha felhúőzok még egy kábelt, akkor tök mindegy hogy Poe vagy sem, mert akkor édes mindegy hogy 12V-os kábelt húzok-e fel.
-
Petike6
tag
[ Szerkesztve ]
-
bigrock
Topikgazda
válasz Tothgera30 #11259 üzenetére
PoE splitter-rel kb. 30 m. szokott lenni a használható távolság, azon túl kamerája és kábel minősége válogatja, de nem ajánlott hosszabb távra. PoE switch a megoldás.
-
zsoika
addikt
válasz Tothgera30 #11264 üzenetére
Ahogy markussandor is írja ...inkább a PoE Switch, ha már 100m be van fűzve.
-
markussandor
senior tag
válasz Tothgera30 #11264 üzenetére
Akkor igen, de a dupla kábel árából kijön a PoE switch is :-)
-
rvgy75
aktív tag
Üdv. Felszereltem én olcso ip kamerát. Távolrol csak véletlenszerüen tudom elérni. Mi lehet a gond? Routeren kellene vmit állitanom? Telekomos zte router.Vagy estleg az alkalmszást kell lecserélni a telon.
[ Szerkesztve ]
Akinek humora van, az mindent tud(hat), akinek humora nincs, az mindenre képes.(Peterdi Pál)
-
Tothgera30
Ármester
válasz markussandor #11263 üzenetére
Esetleg ha külön utp kábelt tolok fel (pusztán az áramellátásért), azon átmenne?
-
markussandor
senior tag
válasz Tothgera30 #11261 üzenetére
Mindenképpen!
12V/8A átvitele nem fog működni ezzel a vékony kábellel, ezért csinálták a PoE szabványt, hogy magasabb feszültség (48V) mellett sokkal kisebb áramot kelljen átvinnie ennek a vékonyka kábelnek. -
zsoika
addikt
válasz Tothgera30 #11261 üzenetére
Na ez most fogós kérdés.
A PoE a modernebb és nem véletlenül találták ki. Ha a kamera tudja a PoE-t én azt használnám (használom is) . Viszont a jó minőségű kábel oda sem árt, mivel a 48V zárlatnál tud galibát okozni rendesen. Sajnos nekem is gagyesz cat5e van behúzva...majd egyszer talán cserélem. Viszont szüleimnél már tanulva a hibámból eleve Dahua PFM920I-5EU-U Cat5e oxigénmentes réz PoE 305m UTP fali kábelt tettem. -
zsoika
addikt
válasz Tothgera30 #11259 üzenetére
Szerintem az új réz kábellel jó lesz
-
Tothgera30
Ármester
-
zsoika
addikt
válasz Tothgera30 #11257 üzenetére
Szia!
Hosszú távolságban nem vagyok szaki de ha a PoE a kamerád akkor úgy táplád meg ...ott 48v ot küld ki .
Megpróbálhatod a tiszta réz vezetőjű cat5.e-t , nem a gagyi rezezett-alu. (persze csak ha nem réz van most)
Ha nem PoE akkor a feszt kell emelned hogy a kábel végén 12v ot tudj leszedni.
Vannak potival állítható tápok és PoE-12V átalakítók is. -
Tothgera30
Ármester
Sziasztok!
Kamerarendszer kiépítésnél akadtam el. Tehát négy kamera, egy switch, kb. 25m cat5e kábel, amin felmegy 8A 12V. Mégsem elég. Ha rövidebb kábelel kötöm össze, akkor szépen működik. Legtávolabbi kamera kb. 25m-re van a switch-től. Tehát összesen 50m-re kell a legtávolabbi kamerának eljuttatni a kraftot. Milyen hosszú vezetékkel lehet működőképes a dolog, mennyi feszültséget lehet felvinni az UTP kábelen?
-
Tothgera30
Ármester
-
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Van valami trükk arra, hogy mit csináljak, ha a rögzítő nem küld emailt riasztáskor?
2 különböző provisionről van szó. Régebben sikerült ez, de azt hiszem a cif képek miatt hanyagoltam de most mégis be szeretném állítani.
Gmail egyáltalán működik? Beírom az emailcímet, smtp.gmail.com meg a 465ös portot ssl bepipálva.
Applikációban van rendszerüzi, ott a mozgásra belistáz videókat, de emailt nem küld
Mi lehet a hiba?
-
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok lenne egy garázs amibe szeretnék egy kamerát, folyamatosan sötét van, wifin kapna netet, nem lenne baj ha külső antennát tudnék rakni hozzá, legfontosabb funkció a push üzenet vagy jelzés lenne ami appon keresztül lenne a legjobb. Rögzítés sem lenne rossz de elég lenne max pár óra.
40k nál nem szánnék többet.
Ajánlás?
Köszönöm!"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
mbernie
csendes tag
sziasztok
segítséget szeretnék kérni:
van egy ilyen kamerám: Alfawise ZS - GX4S, saját alkalmazással -YCC365- tökéletesen működik, de szeretném összehozni synology nassal, hogy arra mentsen, de ez nem akar összejönni. A kamera a leírás szerint onvif kompatibilis, felismeri a nas és a kamera adatokat (pl kép kódolás) átveszi, de a kép nem jelenik meg. utána olvasva a témának arra jutottam, hogy valószínűleg azért nem jelenik meg a kép, mert nincs felvéve felhasználó és jelszó. hogyan tudnám megváltoztatni az üres felhasználónevet és jelszót szerintetek? a gyári alkalmazásban erre nincs lehetőség, az IP címét, bármilyen böngészőbe írva nincs eredmény… van megoldás, vagy ne várjak ilyen sokat egy ~8ezres kamerától?
üdv, -
imre123456
csendes tag
válasz molnartom #11215 üzenetére
Sikerült a jelszót kideríteni, reset nélkül. Be is léptem az kamera menedzsment felületére, de ott már be volt pipálva a motion detection. Volt schedule menüpont, minden jónak tűnt, de beállítottam a biztonság kedvéért. A motion detection menüben a piros négyzetek villognak ahogy mozog valaki a kamera előtt, de a felvétel továbbra sem működik. Kezdek kicsit elkeseredni hogy ez ilyen bonyolult, szerintem már minden be van állítva, az érzékenységet is levettem 5-re de SmartPSS-ből továbbra se látszik a playback résznél semmi mozgásos cucc, csak a sima felvétel.
Ha valaki le tudná írní lépésről lépésre hogy mit kell állítgatni azt megköszönném. -
buci30
addikt
Okés de ezt a kettőt hogyan is, vagy hol és mit kell nézni minek kell lenni?
Nem vágom ezt a részt őszintén.
Gondolom router beállítás.
De mit nézzek és minek kell lennie h jó legyen?Meg a nem e natol-e a szolgáltato az mi?
(Eddig jó volt ugye és az se változott azaz ugyan az a szolgáltató a router beállítás is alap sose nyúltam hozzá.
Ez kb 2hete van és azóta a távoli elérés kuka...)iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Kátai
senior tag
Tudna valaki ajánlani ingyenes DNS,DDNS,DynDNS(nem tudom pontosan sajnos)kiszolgálót arra,hogy a biztonsági kamera képét mobil appon keresztül bárhonnan megtudjam nézni?
[ Szerkesztve ]
-
Janos250
őstag
válasz Rainman05 #11237 üzenetére
"nem lép be a böngészőbe"
Ez mit jelent? Nem jelenik meg a bejelentkezési oldal se, vagy hiába adsz user nevet és pw-t, nem fogadja el?
Lehet még próbálkozni CMS-el.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
buci30
addikt
Sziasztok! 😊
Van egy wifi rejtet kamera ami eddig jól működött de egyszer csak magadta magát és távolról nem érhető el.
Gondoltam lehet a kamera hibás így vettem egy ujatt de azzal is ugyan az van.A telefon app is gondolkoztam, hogy frissült és lehet valami bug.
De ezt is kizártam mert leszedtem 3-4 másikat és mindig ugyan az a hiba van mindegyiknél!
A kamera beállításba megvan adva a wifi csatlakozás jelszó és reboot is végig megy.
Tplink router van és ahhoz se lett hozzá nyúlva és eddig is az volt ami most van.De a probléma:
Csatlakozik a wifire a kamera és a telefon is addig jó látni is lehet telefonról stb
De amikor kikapcsolom a wifi a telefonon akkor bumm nem érhető el azt írja offline a kamera
Ha vissza nyomom a wifi telefonon amin van a kamera és telefon is van akkor megint online.A telefonon se állítottam semmit (iPhone xs max) és eddig jó is volt, ez egyik napról a másikra jött és azóta ez van.
Van egy komolyabb kamera itthon az a lakást figyeli stb más persze de az viszont működik távoli eléréssel ugyan az a router stbSzóval nem tudom mi lehet a gond.
Ez a leírás hozzá de így is csináltam és eddig jó is volt szívvel nem tudom mi lehet.
[ Szerkesztve ]
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
huan
őstag
Sziasztok!
Nekem valamiért nem akarja lejátszani a vlc a .264 -vieókat. (win10 x4)
Mivel lehet megnézni ezeket?[ Szerkesztve ]
-
Janos250
őstag
válasz Rainman05 #11228 üzenetére
Kapcsold DHCP képes routerhez, IP scannel keresd meg az IP címét, próbálj belépni IE-vel (ne másfajta böngészővel!). Ha sikerül, a megjelenése sok mindent elárul a kameráról, hogy melyik típusba tartozik.
-
Rainman05
tag
Sziasztok ezt a kamerát milyen pc windows szoftverrel lehetne használni? [link]
-
Pharaoh
aktív tag
válasz avena71 #11226 üzenetére
Köszi!. Néztem ezt a videót is, végül majdnem megcsináltam, csak azzal a módosítással hogy a HDD kábelről adok tápot a ventinek és akkor nem is kell a vezetékekkel buherálni. De végül visszavittem és elálltam a vásárlástól és rendelem egy olyat ami külős tápos, poe nélkül és egy külön poe switchet. Így végül egyszerübb is lesz kiépíteni a rendszert.
-
-
huan
őstag
válasz zsoika #11221 üzenetére
Igen, mintha tükröződne üvegen. Már volt ilyen gondom sajnos.
-
huan
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy nem tipikusan kamera formájú kültéri ip kamerát, mint pl. ez.
Ezzel csak annyi a bajom, hogy kültéren is ilyen gyalázatos képeket csinál.
Nem tudtok valami olcsó, elfogadható minőségben rögzítő kamerát kültérre, ami doboz alakú, nem tipikus kamera formájú? (wifi-set ha lehet)
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Pharaoh
aktív tag
válasz bigrock #11217 üzenetére
Neten olvasgatva mások is panaszkodnak, 10-15 ms-ig halk de aztán maxon kezd el pörögni és az már elviselhetettlen. Lehet visszaküldöm és nézek olyat ami külső tápos megoldású Annak tuti nicsn hangja. Ha jól látom a HIKVISION DS-7608NI-K1/8P(B) kb ugyan az, de nem beépített tápja van,
-
zsoika
addikt
válasz bigrock #11217 üzenetére
Szüleim hiki felvevőjét sem nevezném halaknak....semmi baja , egyszerűen a kis ventinek gyorsan kell pörögni hogy szállítson is.
A "de kb elviselhetettlen hangja van" szubjektív.
Lehet tényleg hibás, vagy csak a fórumtárs ingerküszöbe alacsony.
Számítógépnél a FSP HEXA -ra mondják hogy hangos a ventije....keresztlányom meg 2x kapcsolta be az azzal szerelt gépet, mert ő nem hallotta hogy megy.[ Szerkesztve ]
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Vettem egy Hikvision DS-7600NI-Q2/P NVR-t, de kb elviselhetettlen hangja van a tápegységébe épített ventillátornak. Van vkinek ötlete hogy lehetne halkabbá tenni? Kapni bele halkabb tápegységet vagy egyébb megoldás erre?
köszi
-
molnartom
aktív tag
válasz imre123456 #11214 üzenetére
Igen IE-ből tudsz belépni a kamera felületére (pl. admin/admin). Ez alapján esetleg tudod resetelni [link]
-
molnartom
aktív tag
válasz imre123456 #11212 üzenetére
Szia!
Biztos, hogy a kamerába nincs engedélyezve a mozgásérzékelés. Úgy tudom, abban mindenféleképpen engedélyezni kell.
-
imre123456
csendes tag
Sziasztok!
Egy már telepített kamerarenszeren szeretnék mozgásérzéseklést beállítani. 3db IPC-HDW1220S kamera van felszerelve. SmartPSS 1.12.1-es verzióban próbáltam ez alapján a leírás alapján megcsinálni. Beállítottam a zónákat (1 elég lenne kezdetben), az időszakot, a felvétel résznél is beállítottam a motion detectiont de nem működik. Mit csinálok rosszul, vagy mit kellene még állítanom? Jó lenne a SmartPSS-ből megoldani a dolgot, mert nem tudom a jelszavakat a kamerákhoz és az NVR-hez sem, mert nem én telepítettem a dolgokat.
Remélem tudtok segíteni !
-
WiZARD
addikt
válasz WiZARD #11187 üzenetére
Tegnap felszereltük, elégedett vagyok vele, de azért volt némi küzdelem.
Az egyik kamera "fejjel lefelé" lett felszerelve (így állt jó oldalra a kábel), gondoltam nem lehet probléma software-ből forgatni.
Innen kb 2-2.5 óra szívás jött.
Az NVR-t böngészőből kezelve nincs erre beállítási lehetőség.
Elmentem, hoztam monitort. A saját menüjében szintén nincs ilyen beállítási lehetőség.
Neten keresve kiderült, hogy közvetlen a kamera konfig felületén kell beállítani. Ez ugyebár "másik hálózat", így közvetlen elérni nem lehet. Az NVR böngészős konfig oldalán van "Virtual Host" nevű opció, ezt kell engedélyezni, akkor elvileg el lehetne érni a kamera felületét. A leírás szerint reboot is kell az NVR-nek. Reboot után elfelejti a pipát. Próbáltam reboot nélkül, akkor megjelent a szükséges link, de nem működött.
Mind chrome, mind iexplorer, mind az androidos telefonom alól hibát dob ez az oldal.Gondoltam akkor megpróbálom NVR nélkül a kamerát. Nagy nehezen találtam egy tápot, ami megfelelő volt hozzá. Reset. Örülök tényleg ott a lehetőség. Cserébe így beállítva nem megy a kamera az NVR-rel, csak reset után, újra az NVR-en keresztül aktiválva. Ekkor persze elveszik a beállított forgatás, így ott vagyok ahonnan indultam.
Már leszereltük a kamerát, gondoltuk felcsavarozzuk fordítva, és majd csúnyább lesz a kábelezés. Ekkor még valami utolsó próbálkozás miatt megnéztük haverom iphone-járól is. Onnan a Virtual Host engedélyezés után az NVR konfig felületén látható linkből indulva elérhetővé válik a kamera konfig felülete. Így végre sikerült beállítani.
(Azóta is próbálgattam pc, és android alól, egyikkel se működik továbbra se)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
PodMAN
senior tag
válasz LógaGéza #11206 üzenetére
Ugyanezt tapasztaltam én is. A szomszéd építkezésről elloptak szerszámokat éjjel és a rendőr mondta, hogy látja, hogy a szomszédom kamerája abba az irányba néz (pedig csak a kertet figyeli). Elkérné a felvételt, mert bármi segítségnek örülnek.
Túl van pörögve ez a dolog.
-
LógaGéza
veterán
válasz valakky #11193 üzenetére
Volt nemrég egy autófeltöréses ügyem. Szépen ki volt maszkolva az út, a ház előtti járda már benne volt a rögzített részben.
Mikor kijött a rendőr, és mikor meghallgattak tanúként is (két különböző rendőrről van szó), szinte leb*sztak, hogy miért maszkolom ki, ne foglalkozzak vele, vegyek csak szépen mindent.
Az oké, hogy mi van leírva, de a gyakorlat teljesen más. Ha történik valami, és van róla felvétel, akkor a rendőrség meg is köszöni, nem feljelent..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
bigrock
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest