Új hozzászólás Aktív témák
-
A214
aktív tag
Értem. Köszönöm.
De ha szeretném kipróbálni az értesítéseket akkor regisztrálnom kell az Xmeye,Icsee appban? Mert kerestem de sehol nem lelem.
Aztán úgy kb milyen távolságon belül érzékeli a mozgást?
Xmeye ben middle re állítottam és kb 8-10m ez lehetséges?
Ezt a pszettet milyen hosszig ajánlott használni? [link][ Szerkesztve ]
-
sambenez
addikt
Én ezt úgy oldanám meg, az UTP két végére tennék egy ilyen tápfeladót. Lent az UTP csatit bedugnám egy switchbe, vagy ha közel a router akkor abba, a táp oldalát pedig egy a 3 kamerát kiszolgálni képes 12v-os tápba.
A padlásra tennék egy 5-ós switchet, a fenti tápfeladó UTP oldalát a switchbe a 12v-os ágát pedig egy 3-as elosztóba a kamerákhoz menő UTP kábelek 2 végére is kellene tápfeladó és kész is van.
Nem feltétlen kell POE, és még spóroltál is.[ Szerkesztve ]
-
tl-x
őstag
Sziasztok! Családi házra szeretnék 2-3 ip dome kamerát felszerelni megfigyelés céljából. Korábbi tanácsok alapján poe tápellátásúak lennének. Gondom a következő. Padláson vinném a 3 db cat kábelt, de ott nincs áram. A falban van egy levezetés a padlásról a routerig ahol csak egy upt kábelt tudnék levezetni és oda tudnám elhelyezni a poe switchet. Van olyan passzív switch amit a padlásra tehetnék ami nem igényel ott külön áramforrást és el tudná látni árammal a 3 kamerát? A passzív lenne összekötve a lenti poe switchel. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
bigrock
Topikgazda
válasz david199801 #13493 üzenetére
Hétfőn utánanézek!
-
bigrock
Topikgazda
válasz david199801 #13491 üzenetére
A mester készülék, másnéven főállomás szokott lenni általában a beltéri egységen a központ. Ez egyben a sip szerver is.
-
bigrock
Topikgazda
válasz david199801 #13487 üzenetére
Ptóbáld meg IVMS4200-ből újra konfigurálni. Ez esetleg segíthet.
-
jézusom
addikt
Tapasztalatok bizonyos SD09W kamerárol
Nem olcsó, 30 ropi, el lehet dönteni kinek éri meg, én nem találtam olcsóbban. Vannak specifikációk, amiket kifejezetten kerestem, ezek lesznek a pozitívumok, de például a POE képesség kimaradt, sajnos ebbe a kamerábai nkább a parasztvakító wifit pakolták.
Szóval a tulajdonságok:-Sony335 (imx?)
-minimum fullhd, ez 5 meegapixelesre sikerült
-PTZ optikai zoommal (2.7-13.5) (96°~26.2°)
-H265
-hang oda-vissza
-15 fpst ír a kínai, de 25 valójában
-ip66 védettségAztán amit nem kersetem, de jó, hogy emberi alakzatot felismer, ezt mozgás érzékeléssel lehet kombinálni. A böngészős elérésben lehet "multiple" nézetre váltani, ha lenne még ilyen kamerám egyszerre tudnám őket nézni NVR nélkül is
Ezen kívül szerencsém volt, hogy működik androidon HiCam alkalmazással, PC-n CMS programmal, és a Provision asztali rögzítőmmel is.
Az összeszerelés minősége teljesen jó, fém háza van a korábbi hírsztelések ellenére.Adnak hozzá lapos UTP kábelt, ha ablak alatt akarnánk kivezetni, meg szép színes angolul beszélő kézi kézikönyvet.Negatívumot nem is tudnék mondani, azon kívül, hogy a Poe hiányzik.
Ami az alsó képeken látszik beállítás, az nem 5 mega de olyat is tud, csak hogy nekem ez a 16:9 képarány jobban bejön, azért ennyire van állítva.[ Szerkesztve ]
-
david199801
tag
hali!
Lehet nem ide tartozik de más topicot nem találtam. Van egy hikvision ds-kd8102-v kaputelefonom a hozzá tartozó beltéri egységekkel. Az kaputelefon ezt a hibát írja ki: [kép] A sip server ipt ugye a kaputelefon ipjére állítottam de a hiba ugyan úgy megmarad.
valaki tudna esetleg segíteni aki használt ilyen rendszert?[ Szerkesztve ]
-
atos30
aktív tag
Üdv!
Van egy Hisseu- ként árult 8 ch NVR, amire jelenleg 4db ca-r21a 1080p- s kamera csatlakozik.
Az NVR 265x (vagy 265+?) kódolást bír. A beállítás a 4 kamerára egész napos felvétel 15 frame, 2048- as bitráta és a minőség " jó" - ra állítva.
A 4 kamerára jelenleg napi 75GB adatot rögzít az NVR.( mármint az NVR rögzíti )Mit kellene állítanom, hogy 50GB körüli legyen a napi felvett anyag, de még értékelhető legyen a minőség?
[ Szerkesztve ]
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
jézusom
addikt
Az a helyzet, hogy pl amit utoljára vettem, és írtam róla, nos az a kamera a böngészős felületen tud "multiple" megjelenítést. 9 kamera képét jeleníti meg. Igaz az én kameráimmal nem működik, vélhetően ugyan olyanokat kellene még venni, de csak próbálni akartam, nem érdekel ez a része
Meg nem tudom, amit írtam az bekerül 1. hsz-be? Ki lehetne javítani, mert mégis tudja a 25 fpst de nem értem a kínai miért írt 15öt[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
-
vacs
Topikgazda
VANESSZA1 által ajánlott Dahua szett nagyon jó áron van, ajánlom én is bárkinek.
A214: én a helyedben nem erőltetném az értesítés küldést.
Nézd meg a saját képemen, hogy egy másik kamerám milyen gyakran érzékel mozgást, pedig csak a párom és a kutya-macska mozgott, illetve okosan van kijelölve a figyelendő terület is!
Szeretnéd, hogy pár percenként pittyegjen a telefonod?Kátai: a topikban többen is használják a Reolink wifis kameráját, összefogalalóban is ajánljuk.
fodin: a Xiaomi-t nem lehet semmilyen más rendszerbe intergrálni, nem tudod rögzítőre kötni stb, összefoglalóban leírtam!
Az Annke szett jó lehet, illetve a Sec-CAM is, csak nem mindegy melyik, illetve hogy mik az igények és mennyi a keret!spgabor: vonalátlépés funkció jó ha van, ezzel jelentősen csökkenthető a téves riasztások száma, illetve jó ha tudja a H265 kódolást (esetleg H265+).
Szerintem 2020-ban a minimum a 2Mp-el (FHD) legyen, de ha van rá keret, akkor a 4-5 MP az ajánlott.malnas:
"Van értelme 1FPS-el rögzíteni" = 1 képkocka / másodperc!!! Szerinted van értelme?
Természetesen nincs, 15 fps legyen a minimum, de inkább 20-25!
"inkább SD kártyára rögzítsen HDD helyett" - ez esetben felesleges venni rögzítőt, bár 3 kamerához én már vennék a helyedben (rögzítőt). Ha sd-re rögzít, akkor nem tudod a 3 kamera élő képét egyszerre nézni! Ezek alapján mérlegelj.
Egy Reolink jó lehet neked német raktárról, de akár Annke vagy Sec-CAM is (ezek jóval olcsóbbak, mint egy Hikvision/Dahua, de már használhatók).Gzolo: korrekt rendszer, arra figyelj, hogy ez NEM PoE, tehát minden kamerának külön táp kell. De ahogy olvasom, a csomagban adnak csatlakozókat, ez megy a switch mellé (tehát a 3 kamera utp kábelében a tápért felelős szálat ebbe a csatlakozóba kötöd és ebbe dugod a tápot, ami a kamerákat működteti majd), a másik párja viszont a kamerákhoz kell, így kap áramot (tehát a kamerába megy utp kábel és ez a tápcsatlakozó is)!
Kis szereléssel tehát poe-ként viselkedik, de tapasztalatból mondom, hogy kb 25-30 méternél tovább nem megy el a táp az utp-n!
Elvileg az XMEye app kezeli a rögzítőt, ami korrekt, topik tetején az összefoglalóba írtam róla, a win pc app viszont elég béna, működik ugyan, de nem szabad sokat várni tőle!
Viszont ár/érték-ben korrekt rendszer szerintem.VANESSZA1: igyekszem a munka és család mellett minden nap követni a topikot (ezt a hozzászólást kb 45 percig írtam).
Minden rendszerhez nem értek, ezért nem is válaszolok mindenkinek. Ha hasznos infót olvasok, akkor igyekszem beleírni az összefoglalóba.
Hetek óta készítek egy leírást, a Hogyan varázsoljunk egy, csak vezetékes kapcsolatra képes IP kamerát WiFi képessé?! témában!
Attól, hogy valamit nem ismerünk, még lehet jó.
Annke pc kliens szerintem azonos a Hik ivms appal: [link]
Nekem a Hikvision kamerán kívül van Fisotech kamerám is (H265+/1080p@25fps stb), a böngésző ablak 99%-ban megegyezik a hik felületével, csak a Hikvision nevet tüntették el! A beállítások között alapértelmezetten be van kapcsolva a Hik protocol opció! Tehát egy átcimkézett Hik kamera, sadp is látja![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Hikvision DS-2CD2051G1-IDW1 kamerával kapcsolatba volna egy kérdésem méghozzá, hogy tud upnpbe működni vagy inkább manuálisan portoljam a routert?
-
benvolio
őstag
Az "ipkameradiszkont.hu"-tól rendelt már valaki? Ajánlott bolt?
-
őstag
Megtudod saját magad is csinálni.
Leírás alapján nem tűnik rossznak, és van garancia. Bár ezzel a konkrét típussal nincs tapasztalat, de az biztos hogy jobb mint a semmi. Pozitívum a valódi FHD, mert a sok noname gyártó ezzel szokott játszani. Célszerű az ilyet a földön összerakni első körben, és ha ott hozza az általad elvárt szintet akkor kuszni mászni a padláson. Ha nem akkor vissza a feladónak.[ Szerkesztve ]
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Gzolo
senior tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni az összefoglalóban nem láttam ezzel kapcsolatban infot.
Az [ehhez] hasonló all in szettekkel kapcsolatban mi a tapasztalat ? Mennyire plug and playek? Padláson szereléstől és Nvr konfigtól nem riadok meg, de kábelvágás , forrasztás , blankolás már nem az én pályám . Családi házhoz keresek megoldást , kb 9x9m alapterület.
Sajnos minél hamarabb szükségem van egy legalább 2 kamerás rendszerre, mert a héten voltak betörések a szomszédban , és talán csak a mozgásérzékelős reflektor és a kicsi de hangos kutya miatt nem ránk esett a választás .
Lesz kérve árajánlat ilyennel foglalkozó cégtől is, de érdekelne, hogy magamnak is meg tudnám -e csinálni, és az így megspórolt pénzt akár több kamerára / vagy jobb minőségűre fordítva .
-
őstag
Például van a szekrényben már vagy 3-4-5 éve egy mini bullet PTZ 2mp-s. Sokan gyártották anno az enyém talán Huisun vagy valami ilyesmi.
Olcsó kicsi POe-s PTZ . Nem volt időm felszerelni, de most talán lesz. Kíváncsi vagyok talán ér valamit. Azt látom hogy a Dahua remarkered is működik vele mostanság. Tehát talán valamit tud. Meglátjuk. Elvárás 60USD körül nem sok van, de megkóstoltatjuk egy hosszútávú teszten..Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
válasz sanzi89 #13475 üzenetére
Nincs ebből harag. Korábban leírtam, hogy anno én miket tapasztaltam. Nem mondom, hogy nem jöhet egy új márka ami tuti, és tényleg minden eddiginél jobb.
De ezekkel az "új és tényleg azt tudja csak a felírat más...blablabla.."
Általánosságban le merem írni mindig megszívtam.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
sanzi89
addikt
válasz VANESSZA1 #13474 üzenetére
Csak azért írtam, mert elvből, mindenféle magyarázat vagy információ nélkül lebeszélted, elutasítottad az Annke márkát. Ezzel szemben nekem meg van egy - nem hosszútávú ez igaz - tapasztalatom, ami idáig teljesen pozitív. A funkciók, képminőség, kezelhetőség kiderült ennyi idő alatt is, a megbízhatóság, hosszútávú működés pedig majd évek múltával derül ki.
De cseréltem én már több Hikvision kamerát is hardver hiba miatt, az egyik különösen kellemetlen volt, mert már a dobozból kivéve rossz volt a kártyaolvasója. Itthoni boltból, számlával, garanciávak, persze kicserélték, de itt is lehet hardveres gond.
Csak annyit szerettem volna itt hagyni a topikban, hogy ha valakit érdekli az Annke márka, olvasson utána, nézzen pár tesztet és döntsön azután, ne utasítsa el rögtön csak azért mert nem egy bejáratott, ismert márka, mert ettől - véleményem szerint - van ahova jó választás.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
őstag
válasz sanzi89 #13473 üzenetére
Azért csak csendben jegyzem meg:
12 napos ANNKE tapasztalat alapján ne vonjunk le hosszútávú következtetéseket..[ Szerkesztve ]
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
sanzi89
addikt
válasz VANESSZA1 #13472 üzenetére
Annke-val volt konkrétan dolgod és negatív tapasztalatod vagy csak általánosságban akartad lebeszélni a kérdezőt a számodra ismeretlen márkáról?
Szeremtel fel pár Hikvision kamerát, bár messze nem vagyok jártas a témában, mint informatikust kerestek meg. Meglepődtem, hogy az Annke és a Hikvision kamerán az azonos funkciók PONTOSAN ugyanott, ugyanúgy vannak, ugyanaz az elrendezés, desing, minden, egyedül a bal felső sarokban más a logó. Nem azt mondom, hogy mindig mindenben megegyezik, ennyire nem ismerem egyik rendszert sem, de kísérteties a hasonlóság, ami nem véletlen. Főleg ha utána is olvas az ember.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz sanzi89 #13471 üzenetére
Majd ha szereltem, beállítottam, és több éven keresztül üzembiztosan működik akkor meggyőzött engem is az ANNKE. Addig bocs, de nem.
Nem egy olyan kamerával vagy NVR-el volt dolgom, hogy megvette a tulaj, felszereltük, szuper kép öröm minden működik, majd pár hét-pár hónap múlva ez se-az se működik.
Gyere nézd meg csináljunk vele valamit (nyilván van az usererror is), de 90%-ban az lett hogy vissza a feladónak, és vettek más megbízhatót.
Nekem ez csak annyiban kellemetlen, mert Én nem ebből élek, szinte csak baráti szívességből (na jó egy két sör legurul) csinálom, és dupla munka. És ha dupla idő megy el a szabadidődből az nem annyira kellemes.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz VANESSZA1 #13470 üzenetére
Ezeket csak úgy itt hagyom, mindenki azt gondol amit akar:
Akit jobban érdekel olvasson utána az Annke márkának, nézzen róla teszteket, hasonlítsa össze a szofter kinézetét, funkcióit a Hikvision-nel. Utána eldöntheti, hogy akar-e harmad áron mondjuk otthonra egy Annke rendszert.
-
őstag
Nagyon, még nem szóltam le.
Az hogy valami átcímkézett az nem azt jelenti, hogy ugyanazt tudja,vagy ugyanolyan képességekkel bír. A Renault motoros Dacia se lesz soha Renault pedig kedve lenne hozzá kedves Topikgazda !
Almát almával, körtét körtével hasonlítunk össze.
Azt egy Topikgazda is tudja, hogy alapinformációk vannak az összefoglalóban, és ha valaki nem igazodik ki rajta természetesen kérdez, és véleményt megoszt, hiszen ez a topik lényege.
Mivel ez egy elég összetett szegmens nulla előzetes információval ha valaki kamera rendszert akar kiépíteni annak nagy valószínűséggel kevés lesz az ott található információ, vagy elsőre latin.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
válasz sanzi89 #13467 üzenetére
"A szoftver szolgáltatásiban meg kb. egy az egyben Hikvision, de legalábbis majdnem ugyanaz."
Ez aranyos
-
sanzi89
addikt
Olvass kicsit vissza, én egy ehhez hasonló Annke rendszert vettem nem is olyan rég, én maximálisan elégedett vagyok vele. Ha bármi konkrét kérdésed van, írd meg nyugodtan.
@VANESSZA1
Lehet nézni Youtube-on több tesztet is, konkrétan fent van ez a 8 MP-es Annke kamera is, és a képminőségben tesztgyőztes lett. Szóval annyira azért leírni nem kell.
A szoftver szolgáltatásiban meg kb. egy az egyben Hikvision, de legalábbis majdnem ugyanaz. Én ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz lenoma #13460 üzenetére
Én ezt tudnám ajánlani amíg még van, de nincs SD rögzítés.
[ Szerkesztve ]
-
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
A múltkori kérdésemmel kapcsolatban elkezdtem nézegetni a 16 csatornás NVR-eket. A kérdésem az ezzel kapcsolatban, hogy van olyan funkció, amire érdemes odafigyelni? Az említett három márkából elég sok van a piacon a termékeik között elég nagy szórással árban.
Köszönöm!
Üdv:
spgabor -
őstag
Ez a szett egy próbát megér. Bár túlontúl nagy elvárásaid ne legyenek. Amolyan jobb mint a semmi, és nem fog elérni egy komolyabb szett árnyékáig sem.
Anno az egyik kuncsaft vett egy ilyen "Noname" ( Zmodo , Funlux) szettet, és hát képminőségben, szolgáltatásokban nem volt egy kiugró éllovas, de tette a dolgát, szépem rögzített, vissza lehetett nézni, és a hétvégi házát megfigyelni tökéletesen anno megfelelt. Kb. egy éve eladta a rendszert és most már Ő is Hikvision-nal nyomja.[ Szerkesztve ]
-
fodin
tag
Sziasztok!
Ez az Annke szett véleményetek szerint jó lehet? Nagy igényeim nincsenek, minél olcsóbb, egyelőre 3 kamerás rendszerben gondolkodom (később sem biztos, hogy bővíteném, max 1 kamerával), elég lenne 2 Mpx is. Mivel kábeleznem kell és az NVR tervezett helyéhez vezető kábelcsatolnában már van egy-két kábel, jobban örülnék, ha csak utp-t kellene áthúznom, ezért tartanám célszerűbbnek a poe képes kamerát.
Megfordult a fejemben a Xiaomi Imilab EC2 is, ott csak felcsavarozom és a kábelezést megspórolom, cserébe nincs folyamatos rögzítés, csak mozgás esetén, illetve 2-3 havonta töltögetni kell az akksit. (De lehet a vezetékes kamera lencsét is meg kell törölni hasonlóan gyakran?)
Néztem még a Seccamnál lévő olcsóbb szetteket is, de itt a fórumban hideget-meleget olvastam róluk.
A kamerák a ház három sarkára kerülnének, a belső telekrészt (bejárati ajtó, garázs) figyelné, max 15 méter hosszan.
Ha van olcsóbb, vagy jobb ár-érték arányú ötlet, szívesen venném, köszi előre is.
-
Ceko
senior tag
Sziasztok!
A házunk körüli részt szeretném bekamerázni valami jó, ár-érték arányban szuper rendszerrel! 2 éve mikor épült a ház a padlásra elő lett készítve 5db cat5e kábel amiből 4 db megy a ház 4 sarkára (a ház durván 13x14 méter ) és 1 darabot pedig átkéne húzznom egy melléképületre mivel nyeles telek révén van egy 32 méteres bejáró a telekre és onnan látna rá a legjobban a kamera a kapura! Viszont igy az ötödik kábelt megkéne toldanom a padláson a jalnelegi 15-20 méteres kábelből kellene durván 45-50 méterest csinálni. Van erre lehetőség, ha igen mivel tudom toldani, hogy a lehető legkevesebb legyen a veszteség? Mindenképpen Poe kamerákat szeretnék minmum 2mpx (full hd) legyen!Ha jól gondolom a kapura néző kamerának más típusnak kéne lennie a nagyobb távolság miatt? Ti melyik rendszert ajánlanátok amivel tényleg nem lesz nyügöm és megfelel a fentebb leírt feltételeknek? Jöhet Aliexpressz-es kamera is ha tényleg jól használható, bár a garancia, szervíz hattér miatt lehet jobb lenne itthonról venni!?
Köszönöm szépen!
Légy első, amikor hallgatni, s utolsó, amikor beszélni kell.
-
Kátai
senior tag
Erről [link] van valakinek tapasztalata,véleménye? Érdemes megvenni? Vagy hasonló paraméterekkel(ár,érték) mást tudtok ajánlani?
-
Marci112233
addikt
-
jézusom
addikt
válasz Marci112233 #13446 üzenetére
A kamerák vesznek annyival, vagy a rögzítő?
-
A214
aktív tag
IE sikerült összemokolnom de Activx meg mindenféle biztonsági mokolással ,igaz nem regisztráltáltam.
Persze nem akarok túlzásokba esni de a xiaomi daffang is tudja a követés. Hasonló alkategória.
Az értesítések viszont nekem hiányznak nagyon.Egesz nap nem nézegettem a képernyőt ezért hasznos lenne ha jelezné ha mozgást érzékel. -
őstag
válasz jézusom #13443 üzenetére
Kinek mi a sok. Én az biztos, hogy pár dodót hozzátéve inkább ezt vettem volna, de én ilyet nem veszek, tehát neked kell tudnod.
Kicsit bowli óvódás kinézete van, de attól még a jó magyar közmondás szerint is "szőrös p..nába lapul a tetű"
Tehát akár lehet egy jó kis készülék is...Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Marci112233
addikt
válasz jézusom #13441 üzenetére
Mi nemrég vettünk 2 kamerás AHD rendszert. A rögzítő H265-ben rögzít HDD-re és a kamerák 15 fps-el vesznek.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
lenoma
aktív tag
Kérhetnék ajánlást?
- 3db kültéri kamerát szeretnék, tető alá tenném közvetlen csapadékot nem kapna. Elég a Fix nem kell motoros
- Kábelezés megoldható
- internet kábelen és Wi-fin is van.
- Minimum fHD, 2M pixel felbontás.
- éjjellátás, max 10m, utcai halvány háttérfény van, de az arc felismerhető, a rendszám leolvasható legyen éjszaka is.
- rögzíthető legyen
- lehessen úgy beállítani, hogy csak mozgás esetén rögzítsen!
- Rá tudjak a rögzítőre kötni egy monitort amin a kép folyamatosan látható, illetve jó lenne ha a 16:9-es monitort állítva a 3 kamera képe egyszerre egymás alatt látható lenne.
- inkább SD kártyára rögzítsen HDD helyett
- Van értelme 1FPS-el rögzíteni?
- A legolcsóbb még ajánlott megoldás érdekelne
- esetleg garancia rá
- teljes rendszerre kérnék ajánlást.
- távolról android telefonon rá tudjak nézni az aktuális képreKöszönöm
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz jézusom #13439 üzenetére
Gratula az új szerzeményhez. Nem követtem az eseményeket mennyiért lehet egy ilyen kamerát megszerezni? Hát a 15fps elég gyengusz az biztos, de cserébe legalább minden platformról el lehet érni. Gondolom a kis ferdeszemüek is örömmel körbenéztek nálad.
-
jézusom
addikt
Először is a kamerának nincsen típusa, illetve HD wifi IP kamera, vagy valami ilyesmi…
Cseh raktárból jött kilenc nap alatt ért ide.
A lényeg volt hogy legalább full HD felbontás legyen 5 megapixelesre sikerült de 3,7 körül állítottam be hogy 16 kilences legyen a képarány. Poésat szerettem volna, de ez sajnos wifis nem poés, de vittem neki 12 voltot riasztókábelen úgyhogy kábelen működik jelenleg. Sajnos csak 15 FPS tud hasonlóan mint az előző kameránál itt is hiába venném le a felbontást akkor is csak 15 lenne. Van némi zoom képessége elvileg ötszörös ez azt jelenti hogy 2,7 től 13,5 mm ig van a fókusztávolság. Hangot oda vissza tud igen, van benne egy kis hangszóró, és akkor itt jön képbe hogy papíron IP66 védettség van írva. Páratartalom 10 és 90% között lehet elvileg, de viszont a hangszórónál eléggé ki van perforálva szóval nem tudom… SD kártyára is rögzít, nem próbáltam ki.
Fontos volt nekem a h265 képesség, ezt is tudja.
Speed dómnak nem nevezném, viszont lajhár dómnak annál inkább. Na jó nem is vártam el nagy sebességet, és végülis korrekt Ptz kameráról van szó. Ami nagyon tetszett hogy van benne okos humanoid felismerés rendesen zöld kerettel bejelöli az embert és működik :) visszajátszásnál is ott a zöld keret, sajnos az idővonalra nem jelöli a mozgást hát ezen finomítani kell még.
Nagyon lényeges szempont hogy milyen platformokról lehet elérni, android pipa, cms pipa, provision rögzítő pipa, internet Explorer pipa. Androidra camhi applikáció kell!
A rögzítővel valamiért csak a 8080 as port működött!
Próbáltam setpoint-okat létrehozni valamiért csak egyet tudtam plusz egy alap értékre visszaáll, szóval ez vagy nem jó vagy nekem kell tanulni még. jó lenne ilyen követést beállítani hogy tényleg a kijelölt humanoidot kövesse, illetve nem tudom hogy egyáltalán lehetséges e… Amúgy a falra felrögzítése elég pofás, először csak egy kis akasztót kell csavarozni, utána rá lehet akasztani a kamerát, és még két csavart adni neki :)
csomagolásról annyit hogy maga doboz full igénytelen, viszont van benne lapos UTP, valamire biztos jó lesz. Ezen kívül a kézi kézikönyv színes, értitek színes nyomtatvány, és angolul is nemcsak kínaiul :D[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nem csak a víz miatt kell kültériben gondolkodnod. A szigetelése is más egy ilyen kamerának, így egy minimális páralecsapódás elküldi az örök vadászmezőkre a jó kis kamerádat.
-
őstag
Azt is el kell dönteni, hogy milyen helyen vezeted. Van-e valami zavar, mert akkor lehet hogy árnyékolt kábel lesz a te barátod. És akkor lehet hogy egy kábel tesztelő sem árt, sok bosszúságtól kíméled meg magad..
[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
Szerintetek ha ezt [link] az erkélyre teszem,ahol nem éri víz,akkor alkalmas lehet az utca megfigyelésére,annak ellenére,hogy ezt beltérre való?
-
őstag
Igen cat5e. Célszerű ilyesmit venni, és csatlakozót ott rakod fel ahol szükséges, nem lesz lógó többlet..
-
benvolio
őstag
Néztem microsd kártyát kamerába és találtam a Kingston High Endurance-t és Sandisk High Endurance-t. Az előbbi jelölése U1-es az utóbbié U3-as. Számít ez a minimum írási sebesség a kameránál valamit?
Üdv! -
őstag
válasz VANESSZA1 #13419 üzenetére
Így nézz ki a két lehetőség:
Áramot a rögzítőn keresztül POE-n adsz:Vagy áramot a POE switch-en keresztül adsz a kameráknak (mondjuk itt az NVR nálad ki is eshet értelemszerűen, bár hülyeség ilyen rendszer építése szerintem):
-
őstag
Poe switch-en keresztül adsz áramot a kameráknak. Ezért írtam, hogy a másik lehetőség egy POE-s rögzítő amiből egy-egy kábel megy a kamerákhoz, és azon megy az adat és az áram is.
Amolyan összedugod és kész a rendszer.
Ilyen a 8 csatornás POE-s rögzítő:[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
- "Ha jól értem Internet Explorer-el csak helyi hálózaton működik távolról nem."
Tévedsz, működik bárhonnét, de csak Internet Explorer-el!
Ehhez célszerű regisztrálni egy fiókot az xmeye.net oldalon (nem kötelező, mert a By Device opciót választva is be lehet lépni), belépsz, hozzáadod a kamerát és bárhol vagy látni fogod az élőképet, eléred a beállításokat stb.
- [I"]Olyat nem tud hogy követi a mozgó személyt?"
természetesen nem, egy 7500 Ft-os kameráról beszélünk, ne essünk túlzásokba ...
- "Emailre vagy telefonra ,hogy tudna értesítést küldeni ha mozgást észlel?"
tapasztalataim szerint el kell felejteni, hogy mozgásra értesítést küldjön (nem csak itt, de a kamerák többségénél), mert: ha fújja a szél pl a faágat, akkor is jelezhet, ha ködszitálás van, akkor egész éjjel jelezni fog, ha elrepül egy madár, vagy egy méh a kamera előtt, akkor is jó eséllyel értesít, ahogy kel fel a nap > mozdul az árnyák, erre is jó eséllyel elindul ... tehát nincs tökéletes rendszer, ezt el kell fogadni!
A drága rendszereknél vonalátlépéssel csökkenthető a téves riasztások száma, de teljesen megszüntetni NEM lehet!
- "CMS szoftverben ha preset - őrjárat"
Nem tudom, nem használom.jézusom: minden képen várunk egy részletes beszámolót majd
(^)(>.<)(^)
-
őstag
[ez lenne] a kamera javaslatom, és annak függvényében, hogy akarod-e később bővíteni egy poe switch 4-es, vagy ha később bővíteni is szeretnéd akkor nagyobb.
Vagy ha most gondolsz kicsit előre akkor venni egy olyan poe rögzítőt (amit pl. most fogok eladni mert bővítem a rendszert), és akkor nem kell poe switch, és Max. 8 kamerát poe csatlakozással rá tudsz kötni,, és mobil vagy visszanézhető, rögzíthető. Ehhez is megfelel a fenti kamera vagy akár ilyen, vagy ilyen is.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
Akkor riasztó rendszer már van és ahhoz lesz hozzárendelve? Vagy a kamera riaszt mozgásra?
Betekintés minden esetben otthonról, vagy távolról is?[ Szerkesztve ]
-
őstag
Most akkor tisztázzuk, hogy mi is a cél, és ahhoz választunk eszközt.
Írd le hogy mit szeretnél megfigyelni milyen minőségű képet szeretnél látni.
Mennyi kamera lenne és milyen kivitel (csőkamera, dóm..)?
Szeretnéd rögzíteni a felvételeket, később visszanézni, ha valami történik?
Ha igen hány napig szeretnél visszamenni?
Nyaralás, távollét esetén szeretnél ránézni?
Milyen internetelérés van ott?Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
Wifist felejtsd el ha jót akarsz. Építs ki egy poe-s rendszert amit bárhonnan elérsz, és stabil megbízható lesz.
-
tl-x
őstag
Sziasztok. Külső ház falra szeretnék kültéri éjjellátós IP Wifi-s kamerákat felszereni (áramforrás megoldott). Mit tudtok ajánlani? Sűrgős lenne, szóval kínából rendelős felejtős. Kb 25e ft-ot szánnék rá darabjára. Köszönöm előre is
-
jézusom
addikt
válasz Marci112233 #13407 üzenetére
Lehet én keverem, többet is néztem mielőtt rendeltem, de most szop@k vele azért, az nvr rossz jelszóra hivatkozva nem mutatja a képet Pedi a hozzá tartozó app igen...
-
Marci112233
addikt
válasz jézusom #13406 üzenetére
Nem néz ki rosszul, és az ára sem vészes ahhoz képest mire képes a leírás alapján. De a leírás tisztán írja, hogy fém a borítása: Shell material : All metal shell
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
jézusom
addikt
Na gyerekek! Megjött a kicsike.
Majd írok valami mini tesztecskét, egyelőre annyi, hogy szépen működik, fém házas, pedig műanyagra emlékszem a leyírásban. Jó képe van, működik androiddal, provision nvr-el, és a cms3-al is meg explorerrel
Júni 7-én rendeltem eu raktárbol.[ Szerkesztve ]
-
A214
aktív tag
(- mozgásra rögzít vagy folyamatosan, milyen időkorlátra gondolsz?)
Akkor elméletileg addig rögzít amíg mozgást észlel.
Ha jól értem Internet Explorer-el csak helyi hálózaton működik távolról nem.
Olyat nem tud hogy követi a mozgó személyt?
Emailre vagy telefonra ,hogy tudna értesítést küldeni ha mozgást észlel?
CMS szoftverben ha presetet,őrjáratot állítom azt ,hogy jegyzi meg?(bezáráskor elfelejti)
(igaz felhalsz név jelszó nélkül használom lehet azért) -
regenyid
tag
válasz cooi11 #13401 üzenetére
Szia!
Ilyen egyszerűbb célokra én ezt használom. Provision PnV
www.rdelectronic.hu
-
őstag
válasz bigrock #13400 üzenetére
Egy kicsit félek az ilyen műanyag burkolat nélküli kiviteltől.
JelenlegDS-2CD2132F-IS
-ket, ésDS-2CD2032-I
-ket használok több éves megelégedéssel, azért gondoltam valami az előbbihez hasonlóra.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
cooi11
senior tag
válasz regenyid #13243 üzenetére
Szia!
Említetted "Hikvision-on kívül".
Csak egyet tudnál ajánlani!
Amit berakok az ablakba hogy lássam a zárt hátsó kertemet, és
forgatva az udvaromat a derékszögbe lévő ablakon.
Végül is nem vettem Alfawise SD07W kamerát.
Ezért szeretnék kérni egy ajánlást!
iPhone amivel irányítanám,
téli kora estéken is lásson,
WiFi kapcsolat szükséges.
Leginkább ismerkedni szeretnék vele, de nem szeretnék csalódni
ezért kérnék egy ajánlást!
Tisztelettel![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest