Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
A bizonyos HISEEU kamerához szeretnék rögzítőt venni. Volt már róla szó, elvileg 4mp h265+ kódolás. Egyelőre egy darab van, de valószínű hasonló kaliberűek lesznek még. Ami van a hiseeu storeban, az elég gagyinak tűnik, nem bízom bennük, nem írja milyen kódolás hány fps stb...
Szóval jó lenne valami 4ch 265+ képes rögzítő felhővel. Kínai barátainktól, vagy valami eu raktárból leginkább. -
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Kamera rendszer telepítéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni első körben általánosságban. A rövid távú terv 3-4 kamera felszerelése, most kültérre. Széles látószögű és szűk, de nagy látótávolságú egyaránt szükséges lesz. Terv szerint a megfigyelt területre vagy kevesebb mozgatható, vagy több fix kamerát raknék. Nekem a fix beállítású szimpatikusabb, lehet árban is jobb. Ami fontos, hogy wifi képes legyen mindegyik eszköz, éjjellátó, mozgásérzékelős, akár riasztás funkcióval is, felbontásban a fullHD lenne a megfelelő. Ami fontos még, hogy dedikált eszközre tudjon menteneki hálózaton és központi szoftvere segítségével bármely kamera képe visszanézhető legyen pc-n és mobilon is akár.
A kérdéseim:
-Mivel komplex rendszert szeretnék, a végén valószínűleg több, mint 10 kamerával, ezért egy márkából szeretném az egészet építeni. Így a központi vezérlő, vagy szoftver kompatibilis legyen a kamerákkal és a gyártónak legyen többféle típusú kamerája, hogy mindenhova megfelelőt tudjak választani. Nekem a Hikvision szimpatikus, de van esetleg más javasolt márka, amit érdemes lenne megnéznem? Ár/érték arányban keresek megfelelő eszközt.
-Központi vezérlővel és rögzítéssel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy egy meglévő NAS-ra mentenénk. Egy akár licence-t szoftverrel néznénk a felvételeket szükség esetén. Vagy szerencsésebb dedikált eszközt venni beépített merevlemezzel erre a célra?
-Licence esetén fontos a bővíthetőség és a licence ára. Kamera számra vagy csak a programra vonatkozik?
-Wifi több kameránál mennyire szűk keresztmetszet? Vagy mivel táp is kell, jobban megéri POE feladóval megtáplálni a kamerát és így kikülszöbölve a vezeték nélküli hálózat szűk keresztmetszetét is? Utóbbi esetben a wifi nem lényeg már.
-Van olyan, amire érdemes figyelni választáskor és gyakran felmerelű probléma laikusoknál?Bocsánat, hogy hosszú lett kicsit. Köszönöm a segítséget előre is!
Üdv:
spgabor -
LógaGéza
veterán
válasz zsoika #13295 üzenetére
Egyes AHD kamerákon 2 BNC csatlakozó van/volt. Egyiken a kért kimenet (esetünkben AHD), a másikon pedig egy tesztjel, amit RCA fordítóval rá lehetett kapcsolni hordozható kijelzőre, hogy ott helyben be lehessen állítani a kamera képét.
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
zsoika
addikt
válasz tundermacko #13291 üzenetére
Szia. Az úgy nem fog menni ahogy te gondolod, kell a kamera és a tévé közé egy DVR.... ami tud AHD t.
[ Szerkesztve ]
-
JoceeHunt
őstag
Sziasztok,
Van itt unifi g3 dome kamerában jártas kolléga?
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
tundermacko
csendes tag
Sziasztok! Van valami mód arra hogy kipróbáljak 4 kamerát PCn vagy TVn hogy működnek-e?
AHD kamerák, 1-2 átalakítóval megoldottam a TVre RCAval csatlakozást, táp is van 12V, de nincs kép. Sötétbe az infrát látni hogy dolgozik, úgyhogy áramellátás jó. -
LógaGéza
veterán
Üdv! Beltéri Wifi-s kamerának tudnátok egy olcsó opciót ajánlani? Lehet külföldi rendelés is, egy 12m2-es (4x3m) részt kéne kb figyelni, mozgásérzékelés és FTP-re rögzítés kéne nekem. Annyi még esetleg, hogy nem fűtött helyen van, de mivel zárt, és ház mellett van ezért fagyni nem fog ott. 2-3MP elég is lehet, PTZ, hangszóró és egyéb ilyen csoda nem kell.
Ingyen, vagy olcsóbban jelligére"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
vampire17
addikt
válasz vampire17 #13287 üzenetére
Sracok, az Ivideon kinyirta a Free csomagjat...
Az uj csomag csak egy kamerat tud kezelni, illetve a sajat szervereden (!!!) lementett videokat is csak 8 oraig tudod visszanezni...
A local eleres meg megy es ingyenes, de azt mobilrol nem tudod elerni... jelenleg a tavoli eleres egyetlen modja, ha port forwardolod a servered portjat, de akkor is csak windows kliensel megy az eleres...
A regivel kb megegyezo licensz most 50 dollar/ev/kamera.....A regi free plan ugye igy nezett ki:
- 15 kamera érhető el távolról (természetesen az offline kamerakezelés ettől független!)
- 10 mp felhő felvétel, ha valamelyik kamera mozgást érzékel. Egy napig őrzi ezt meg. (természetesen az offline rögzítés ettől független!)
- 2 felhasználó érheti el a kamerákat
- Videó lementése (saját szerverről) korlátlan számban (egy videó maximum mérete 1 Gb)
- Mozgásra/hangra(ha a kamera támogatja) értesítés a telefonra.Szoval ennek kb lottek.... Sajnalom nagyon, konnyen telepitheto, egyszeru de stabilan mukodo rendszer lenne pedig....
[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
kavalkád: mini ip camera kifejezés lesz a barátod, keress rá. Olvasd el mindig az értékeléseket, sokat tud segíteni!
gorog00: vonalátlépéses rendszerrel csökkenthető a téves riasztások száma, de teljesen megszüntetni NEM lehet!
Érdemes okosan kijelölni a figyelendő területet (fákat/bokrokat kivenni), mert ha fújja a szél pl a faágat, akkor is jelezhet, ha ködszitálás van, akkor egész éjjel rögzíteni fog, ha elrepül egy madár, vagy egy méhe a kamera előtt, akkor is jó eséllyel rögzít, ahogy kel fel a nap > mozdul az árnyák, erre is jó eséllyel rögzíteni fog ... tehát nincs tökéletes rendszer, ezt el kell fogadni!andrey: az IP kamerákhoz NEM kell pc (sok, főleg olcsóbb kamerához nincs is pc app), a leírás szerint a hozzá tartozó Nedis SmartLife app-al fogod tudni beállítani és nézni az élőképet!
Viszont sd kártyát nem lehet tenni bele, ezért csak a belső 16 giga használható (ami nem túl sok), illetve ami fura, hogy sehol nem írják (datasheet illetve a manualban sem), hogy milyen kódolást használ (h264/h265), ami nagyon nem mindegy, a kevés belső tároló miatt ...[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Ivideon kamerak szuper aron (50%-os learazas es ez igazi, 1-2 honapja meg a duplaja volt)!!
https://shop.ivideon.com/collections
Illetve:
A Linux alapu Ivideon Server végre mukodik GUI nelkul!!! (Vagyis nem kizart hogy eddig is ment, csak az angol nyelvu leiras "elfelejtette" megemliteni)
Bovebben: [link] (A leiras orosz, de google translate-el ertheto)
[ Szerkesztve ]
-
andrey.
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem [ezt] a kültéri kamerát. Kérdésem az lenne, hogy kell mögé PC vagy más eszköz és arra csatlakozni, ha a képét szeretném megnézni? Leírásba szerepel van mobil app is.
Az lenne a legjobb ha felrakom a kamerát mobil app-al tudnám nézni, nem kellene semmi más eszköz.
Előre is köszönöm.Ne aggódj a holnap miatt, hisz a mai nap is csak egy holnap ami miatt tegnap aggódtál!
-
gorog00
csendes tag
válasz gorog00 #13261 üzenetére
Sziasztok!
Erre a kérdésre esetleg gyakorlati tapasztalat?
"legkisebb mozgás érzékelésre állítva (20%) is bejelez egy 5 méterre mozgó tenyérnyi tárgyra (ezek szerint az összes macskára fog riasztást küldeni? :-(
Ha vennék olyan kamerát ami vonalátlépést is tud, az hasonlóan ilyen érzékeny?
Ha pluszba veszek a meglévők mellé egy vonalátlépés képes kamerát, akkor a configolásnál megnyílik a "SMART menü" ami jelenleg nekem nincs? Vagy csak akkor ha az összes kamera tudja?"Kiegészíteném hogy nem tenyérnyi tárgyra. Bogárra, mindenre... Teljesen használhatatlan. Egy ilyen HIK gyártónál ez elfogadott.....
Már átnéztem keresővel az egész topikot és ugyan többen írták ugyan ezt a problémát, mégis volt sok olyan poszt, hogy nekik működik, meg "feljebb is kellett venniük az érzékenységet[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
válasz Marci112233 #13279 üzenetére
nem elijeszteni akarom hanem leleplezni, az okozott kárt meg kell fizetnie valakinek.
-
murdock25
tag
Üdv Mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Hikvision DS-7208HUHI-K1 rögzítőm, melyhez jelenleg 2 analóg kamera csatlakozik előre kábelezett módon. Tökéletesen megy minden, távolból is látom.
Most egy IP kamerát csatlakoztatnék a rendszerhez, konkrétan egy HWC-C220-D/W típust. Fogtam a kamerát, tápra dugtam, LAN kábellel rákötöttem a switch-re, SADP-n keresztül aktiváltam. Adtam neki fix IP-t, beállítottam a Wifit. Idáig minden látja, SADP, iVMS, iphone app. Amint leszedem a LAN kábelt, semmi. Semmi nem látja, nem csatlakozik a wifihez. Volt már reboot, reseteltem a kamerát is. Egyszerűen nem csatlakozik. Sőt... amíg LAN-on van, addig a rögzítő a saját felületén (mármint monitort és egeret rádugva) sem tudja felvenni a kamerák közé, egyszerűen nem dobja fel. Ha kézzel felviszem az IP-t, akkor felveszi, de nem ad képet.
Tudna valaki segíteni, hogy mit csinálok rosszul? -
vacs
Topikgazda
Elérhető PC-ről is egy CMS szoftverrel!
4. Kamera rendszerekhez szoftverek.(^)(>.<)(^)
-
A214
aktív tag
Összefoglalóban ajánlott ptz kamera [link] weben PC is elérhető távolról vagy csak mobil appon keresztül?
-
Marci112233
addikt
válasz kavalkád #13278 üzenetére
Ebben az esetben meg kel nézni milyen rögzítő van, és ha lehetséges akkor bővíteni a kamerák számát. Ha ez nem opció akkor lehetséges út a kamerák áthelyezése, vagy át állítása más pozícióba.
Ha viszont csak egy kamera szükséges, akkor könnyen lehet, hogy egy vadkamera is megtenné amire szükséged van.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
senior tag
válasz kavalkád #13276 üzenetére
Lakóközösségi határozat kell róla (talán) és ha az megvan, akkor lehet kamerázni. De ki kell helyezni a figyelemfelhívást a bekamerázott területről pl. a lépcsőház bejáratánál. Meg ha jól tudom, olyan nem lehet, hogy pl. egy lakó nézi vissza felvételeket/üzemelteti a rendszert. Nálunk ez úgy van, hogy egy megbízott cég üzemeltetni a kamerás rendszert a lépcsőházban, és csak akkor lehet a felvételekbe belenézni, ha azt a rendőrség - nyilván feljelentést követően - kikéri. Elég macerás a téma. De ezek az infók csak a közös képviselőtől származnak, lehet, hogy másként is megy.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
kavalkád
aktív tag
válasz Marci112233 #13275 üzenetére
olyan gondunk van, hogy valaki a panel lépcsöházban folyamatosan rongálást végez, ezt szeretnénk rögzíteni, hogy megtehessük a feljelentést. egy kis méretű kamera elrejtésére lenne lehetőség, aminek 220V-ot tudnánk biztosítani. más kábelezésre nincs lehetőség, ezért SD kártyára kellene tudnia rögzíteni. erre tudtok valamilyen megoldást ajánlani?
-
Marci112233
addikt
válasz szitilevi #13274 üzenetére
Mi innen vettünk nemrég 2 kamerás rendszert. Korrekt bolt, és igen segítőkészek is. Mi e-mailben beszéltünk velük többször is és mindig segítettek.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
-
-
vacs
Topikgazda
Milyen kamerát rendeljek Kínából, amihez normálisan működő mobil app tartozik?
Sajnos könnyű belefutni olyan problémába, hogy maga a kamera működik megfelelően, de a hozzá való mobil app használhatatlan!
Ajánlott olyan típusú kamerát választani, ami az XMEye vagy iCSee mobil appokat támogatja!
Mindkét app remekül működik: stabil, nem omlik össze, nem szakad meg a kapcsolat, korrektül használhatóak ... ezt az elmúlt években bizonyították!
Természetesen ezeken kívül is lehetnek még jó appok.
Vásárlás előtt célszerű alaposan átolvasni a kiszemelt kamera leírását!
Íme pár példa, hogy mi keressünk:
(^)(>.<)(^)
-
szitilevi
csendes tag
válasz szitilevi #13268 üzenetére
illetve bocsánat ez lemaradt.. ha tudna valaki egy jó kamerarendszert magyarba 150k-ért azt nagyon megköszönném (nyilván garancia intézése miatt jobb lenne)
esetleg erröl vélemény?
https://orkodo.hu/5-megapixel-provision-ahd-30-4-kameras-megfigyelo[ Szerkesztve ]
A törpök természetüknél fogva rövidtávon veszélyesek!
-
szitilevi
csendes tag
Sziasztok!
Mostmár remélhetőleg tényleg az utolsó kérdésem ha még van aki válaszolna.https://www.ebay.com/itm/ANNKE-POE-Video-Uberwachungskamera-System-8CH-8MP-NVR-EXIR-Nachtsicht-5MP-Kamera/124196340588?epid=11032501605&hash=item1ceaadc36c:g:qzQAAOSwxqZcqyQ6
ha ezt megrendelem akkor ez arra megfelelő hogy:
ha úgy van csak hhd-re rögzítsen mert a router lehet nem fog sikerülni behúzni.
ha ennek megfelel akkor már rendelem is. illetve ha mozgást érzékel csak akkor rögzítsen.[ Szerkesztve ]
A törpök természetüknél fogva rövidtávon veszélyesek!
-
Fisha
őstag
válasz benvolio #13266 üzenetére
Igen, erre gondoltam én is, de az a helyzet, hogy már évek óta ezt mondják aztán sosincs belőle semmi.
Én - programozóként - rég valamilyen egységes világidőt használnék mindenhol. Ha azt el tudjuk viselni, hogy a Föld különböző pontjain máskor van a tél meg a nyár, akkor azzal mi a baj, hogy valahol 21-5 között van a munkaidő. Csak megszokás és szóhasználat kérdése, nulla jelentése van önmagában. De ez már eléggé off. -
Fisha
őstag
Hikvision időbeállításos kérdésem lenne: tök jól meg lehet adni az ntp servert, ahonnan frissíti is az időt, de nem áll át nyári időszámításra, így egy órát késik. Van egy másik fül, ahol meg lehet ilyesmit adni (kézzel, hogy milyen dátumon legyen a váltás), de felmerül bennem, hogy miért nem veszi ezt az NTP serverről? Be lehet valahogy állítani?
Közben ahogy googlezok kiderült, hogy az NTP nem ad ilyen infót... Kérdés, hogy van-e valamilyen egyéb megoldás vagy jó lesz az nekem kézzel "beégetve a váltási időpontot"? Nálunk nincs olyan hogy hol áprilisra, hol márciusra esik?
[ Szerkesztve ]
-
regenyid
tag
válasz gorog00 #13261 üzenetére
Én személy szerint a mozgásérzékelés részét nem igazán használom. Érdemes olyan kamerát és rögzítőt választani ami már tud videoanalitikát, mert ezek sokkal megbízhatóbb vizsgálatok mint a sima mozgás érzékelés.
a 34 fok önmagában nem tűnik olyan soknak hiszen ezek kompakt kamerák. A hő nem igazán tud távozni, nincs aktív hűtése csak maximum passzív.
Az élettartama sokmindentől függ ezért ezt kár jósolgatni. Meg kell nézni a usermanual alapján mi az üzemi hőmérsékletwww.rdelectronic.hu
-
gorog00
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Végül a következő konfigot raktam össze (mivel van 20m+ távolság is ezért maradt az IP)
Kamerák
Hikvision DS-2CD1043G0-IPOE switch
HIKVISION DS-3E0109P-E/MElkezdtem csak szobába összerakni és 2 dolog tünt fel amiben kérlek nyilatkozzatok:
1. legkisebb mozgás érzékelésre állítva (20%) is bejelez egy 5 méterre mozgó tenyérnyi tárgyra (ezek szerint az összes macskára fog riasztást küldeni? :-(
Ha vennék olyan kamerát ami vonalátlépést is tud, az hasonlóan ilyen érzékeny?
Ha pluszba veszek a meglévők mellé egy vonalátlépés képes kamerát, akkor a configolásnál megnyílik a "SMART menü" ami jelenleg nekem nincs? Vagy csak akkor ha az összes kamera tudja?2. a kamera melegszik. nappal 34 fokosnak mértem (lézeres mérővel), este amikor az IR is ment 45°C+
Ez normális?! élettartam így?Előre is köszi ismét
-
regenyid
tag
Kérésre egy kis összefoglaló az AHD és IP rendszerekről. Mindenre nem térek ki a leírásban, ez még sok más gondolattal és információval kiegészíthető.
AHD vagy más néven Analog HD kamerák
Lényegében az Analóg kamerák továbbfejlesztett verziójáról van szó. Ahhoz, hogy ezek a rendszerek fennmaradjanak és továbbra is alkalmazzák őket a vagyonvédelmi megfigyelő rendszerek területén szükséges volt fejleszteni a kamera képek minőségén.
Ezt a fejlesztést úgy oldották meg, hogy egy speciális digitális jelfolyamba kódolják a HD képtartalmat ami analóg vonalon továbbítható. Ez azt jelenti tehát, hogy az AHD kamerákból a DVR felé küldött videójel már digitalizált. Ezt a videójelet a DVR már csak tömöríteni fogja ( H.264).
A kamerák AHD esetében is elérték már az 5-8MP-es képfelbontást. Ugyan úgy rendelkeznek varifokális lencsékkel, széles látószöggel, vagy akár video analitikával egyaránt.
Szerelés szempontjából a már megszokott hagyományos BNC csatlakozókkal fogunk találkozni a kamera kimenetét tekintve.Előnyök:
-Kedvező ár
-Hasonlóan jó minőség mint az IP kameráknál
-RealTime élőkép ( nem tapasztalható késés az élőképben )
-Olcsóbb kivitelezési költség
-DVR elérhető távolról így távfelügyeleti szoftverrel is működnek.Hátrányuk:
-Különálló eszközként nem érhetők el távolról
-Ebből adódóan a kivitelezéskor minden kamerával a DVR-ig kell kábeleznünk minden esetben -Képzajok és egyéb zavarok elkerüléséhez nagyon oda kell figyelni a kivitelezés során pl: hulláminpedancia
-A kameráknak helyi megtáplálásra van szükségük. ( Nem vihető 1 kábelen az adat és a táp. vihető, de maximum 15-20m)
-Nem rendelkeznek webszerverrel, így a beállításuk csak a DVR-en keresztül lehetséges
-Későbbi rendszer bővítés nehezen megoldhatóIP kamerák
Az IP kamerák már rendelkeznek egy saját hálózati interfacel, így tehát ugyanolyan hálózati eszközként működnek mint például egy PC, vagy egy nyomtató.
Ezeknél az eszközöknél a digitalizálás mellett már a tömörítés is a kamerában valósul meg, és a kész digitalizált és tömörített képet dolgozza fel az NVR. Ez azzal jár, hogy némi késés tapasztalható az élőkép monitorozása közben.
Szerelését tekintve itt a hálózati eszközöknél megszokott UTP, FTP kábeleket használjuk egy RJ45-ös csatlakozóval a végükön. Nagyon könnyen, gyorsan és szépen lehet kivitelezni ezeket a rendszereket.
Mivel hálózati eszköz arra sincs szükség hogy a kamerák közvetlenül az NVR-be csatlakozzanak. Lehetőség van arra, hogy egy különálló switch-be összegyűjtjük a kamerákat amivel majd tovább megyünk az NVR-be, vagy csak egyszerűen rákötjük közvetlenül az internetre.
Manapság a legtöbb IP kamera már PoE kompatibilis, ami azt teszi lehetővé, hogy az adatot és a tápfeszültséget a kamera egy kábelen kapja meg.
Természetesen ehhez PoE switch-re vagy tápfeladóra is szükség van aminek a portjain kiadott 48VDC fogja biztosítani a kamerák tápellátását akár 100 méterig is, de némelyik switch eseténben akár 200 méter is lehetséges.
Az IP kamerák jóval drágábbak mint az AHD társaik, de ezt meg is hálálják. Nagyobb rendszerek kiépítésénél már nem szabad gondolkodni hogy melyik technológiát válasszuk.Előnyök:
-Nagyon jó minőségű kamerák
-Különálló hálózati eszközök
-Nincsenek képzajok, és egyéb zavarok
-PoE tápellátás
-Szinte korlátlan méretű rendszerek
-Saját webszerverrel rendelkeznek amin keresztül kényelmesen konfigurálhatók
-Mivel hálózati eszközök más külső eszközök is képesek megjeleníteni a kamerák képét ( pl. Riasztórendszerek, PC, stb..)
-Az SD kártyás típusoknál NVR alkalmazására sincs feltétlenül szükség.
-Weben elérhető a kamera és visszanézhető az SD kártyára rögzített felvétel CMS szoftver és Telefonos alkalmazások
-Későbbi bővítési lehetőség könnyen megvalósítható.
-ONVIF kompatibilitás ( Más gyártók eszközeivel is kompatibilisek.)Hátrányok:
-AHD kameráknál drágábbak
-Élőképben késés tapasztalhatóÖsszegzésül:
Az AHD kamerarendszereket kisebb lakások, családi házak, irodaházakhoz lehet ajánlani ahol fontos az alacsony kivitelezési költség. Jó ha tudjuk előre, hogy mennyi kamera kell összesen mert a későbbi bővítés már csak nehezen valósítható meg.
IP kamerákat is használhatunk kisebb rendszerekhez viszont itt számolni kell azzal, hogy drágább költségvetésből fogjuk ezt megvalósítani. Ezekkel viszont nagyon nagy rendszerek is kiépíthetők és a későbbi bővítés lehetősége is nagyon könnyen kivitelezhető.
Minden esetben figyeljünk oda milyen gyártó termékeit válasszuk, hiszen a biztonságtechnikában nagyon fontos a minőség, megbízhatóság, gyártói terméktámogatás, szoftver frissítések.
Noname rendszerek nem használhatók vagyonvédelmi célokra.Megfigyelő rendszerekben elismert és népszerű gyártók:
Hikvision
Provision-ISR
Dahua
Axis
Videosec
Sec-CAM
Techson[ Módosította: #40993792 ]
www.rdelectronic.hu
-
markussandor
senior tag
válasz regenyid #13256 üzenetére
Komoly cikk, ahol a kiemelt mondatod felett kétszer is szerepel az analóg jeltovábbítás:
"HD felbontás – analóg jeltovábbítás: AHD technológia
A HD felbontás iránti igény és az analóg jeltovábbítás alkalmazhatósága vezette a fejlesztőket az AHD technológia megalkotásához."Szóval átolvastam, köszönöm a linket, zárjuk le a témát, maradjunk az IP kameráknál, arról legalább van saját tapasztalatom :-) (bár analóg rendszer van a cégnél, de nem én telepítettem, csak örököltem)
-
bigrock
Topikgazda
Uraim!
Hasznos infókat olvasunk itt az AHD rendszerről, de mivel osztályidegen, légyszi tegyétek OFF-ba. Természetesen valamilyen szinten témába vág, ezért javaslom.
Köszönöm! -
regenyid
tag
válasz markussandor #13255 üzenetére
Nagyon kedves vagy, hogy ennyit használtad a Google-t az én kedvemért. Viszonzásul én is kigugliztam neked egy számodra minden bizonnyal érdekes cikket. Kérlek olvasd ezt végig, és utána beszéljük ezt át ismét.
AHD – költségkímélő technológiai, meghökkentő képességekkel
"a kamerában alkalmazott ISP egy analóg vonalon továbbítható speciális digitális jelfolyamba kódolja a HD képtartalmat!"[ Szerkesztve ]
www.rdelectronic.hu
-
markussandor
senior tag
válasz regenyid #13252 üzenetére
"Azért A HD mert az analóg jelet a kamera már digitális formában küldi a DVR-nek ami ezt már csak tömöríti (H.264)." Ez óriási tévedés, és nem vagyok a barátod, ne beszélj velem ilyen stílusban!
Direkt a Te kedvedért guglizással töltöttem egy csomó időt, és mindenhol azt írják, hogy az AHD kamera bizony analóg jeleket továbbít. -
regenyid
tag
válasz markussandor #13248 üzenetére
A hulláminpedancia fogalmát még elfelejtettem említeni.
Egyáltalán nem mindegy milyen kábelen viszed az AHD kamerából érkező digitalizált videójelet.
A videótechnikában alkalmazott koaxiális kábelek hullámimpedanciája 75 ohm(RG59), a csavart érpáras átvitelben alkalmazott UTP és FTP kábeleké 100 ohm.
A kamerák kimenete általában 75 ohmos, azaz ha 100 ohm-os UTP kábelen visszük el a kamerák videójelét a DVR-ig akkor Balun transzformátort kell alkalmazni az illesztéshez a megfelelő képminőség érdekében..
Lényegében arról van szó, hogy RG59-es Koax kábel használatával nem kell használni Balun csatlakozót, ettől eltérő kábelek esetén kötelező.[ Szerkesztve ]
www.rdelectronic.hu
-
regenyid
tag
válasz Marci112233 #13250 üzenetére
Attól, hogy az IP kamera nem közvetlenül az NVR-be van kötve még "madzagon" lesz bekötve. Itt most senki nem beszélt WiFi-ről.
www.rdelectronic.hu
-
regenyid
tag
válasz markussandor #13248 üzenetére
Hát onnan tudom barátom, mert ezt tanultam .
Ha szeretnél forrást:
"Az eljárást AHD-nek (Analog HD) nevezték el. Ezt megelőzően a megapixeles felbontásra csak az IP és HD-SDI kamerák voltak képesek. Jelen esetben a kamerában alkalmazott ISP egy analóg vonalon továbbítható speciális digitális jelfolyamba kódolja a HD képtartalmat. A DVR-ben működő DSP ezt dolgozza fel. Ezt a jelfolyamot kizárólagosan AHD kompatibilis DVR tudja csak feldolgozni. A video tömörítési eljárás továbbra is H.264. Megjelentek a mindent kezelő rögzítő változatok is, amelyek képesek az analóg, az IP, és AHD kamerák együttes rögzítésére is.
Ezzel a technológiával (AHD) elérték az analóghoz hasonló alacsony árszínvonalat. Lehetségessé vált a régi analóg rendszerek képének javítása úgy, hogy megtartjuk a régi koax kábelezést. A telepítő szakembereknek ennél a technológiánál nem szükséges magas szintű hálózati ismeretekkel rendelkezni (a képzés költségei elmaradnak)."Azért A HD mert az analóg jelet a kamera már digitális formában küldi a DVR-nek ami ezt már csak tömöríti (H.264).
Olvass csak utána. Az analóg technológia "megmetésére" szánták ezt a fejlesztést mert így lényegében megmaradt teljesen ugyan az a szerelési módszer amit már eddig megszoktunk csak sokkalta jobba minőségben, viszont az áruk lényegesen olcsóbbak mint az IP kameráké.[ Szerkesztve ]
www.rdelectronic.hu
-
vacs
Topikgazda
válasz regenyid #13243 üzenetére
Köszönjük a részletes leírást!
Én a magam részéről 2020-ban már NEM ajánlanék senkinek AHD rendszert.
A PoE táplálás szerintem már bőven elég ok az IP mellett (gondoljunk csak bele, ha a ház 4 sarkára kell kiépíteni a 220-at, az se olcsó dolog)!
Illetve, az IP önállóan (rögzítő nélkül) is tud működni, de hát mindenki maga dönt!(^)(>.<)(^)
-
Marci112233
addikt
válasz regenyid #13247 üzenetére
Igen, a saját internet hálózat lesz átvezetve a telephelyre. És azt én is tudtam, hogy az IP kamera milyen, mert utánanéztem mikor az AHD mellett maradtunk, hogy megéri-e beruházni rá, de nekünk elég az AHD is. Viszont én meg arra akartam utalni, hogy az AHD rendszerű kamera képét is nézheted bárhonnan, csak internet kell hozzá, de maga a kamera és rögzítő össze kel legyenek kötve. Bár én IP kamara esetén is jobban látom a madzagod összeköttetést, mert ugye internet esetén is az a legstabilabb rendszer. Mondom ezt úgy hogy egy szakaszon nekem is wifin fog menni a net át másik helyre, mivel 2 szomszéd kertjét nem áshatom fel hogy letegyem az UTP kábelt, így marad a wifi.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
markussandor
senior tag
válasz regenyid #13243 üzenetére
"Az AHD kamerák a hagyományos analóg jelátvitelt alkalmazzák, viszont már digitalizált formában kerül továbbításra a DVR felé"
Ezt honnan veszed? Forrás? Ugyanúgy közönséges analóg technológia (AnalogHighDensity), csak nem VGA a felbontása, hanem akár 4-5 MP is lehet. Ettől még a jel analóg formában megy a DVR felé, ami előbb digitalizálja, majd rögzíti. És nem csak koax kábelen, hanem UTP-n is mehet a jel a táppal együtt pl egy ilyen kütyü segítségével: [link] .
-
regenyid
tag
válasz Marci112233 #13246 üzenetére
zsoika itt arra gondolt, hogy a kamerákat minden esetben el kell kábelezni a rögzítőig, míg az IP kamerákat nem feltétlenül hiszen elég a legközelebbi azonos hálózaton lévő switch-be bekötni őket.
Nálad a hagyományos módon a kamerák mennek a rögzítőbe, csak éppen a saját hálózatodat viszed át egy másik épületbe ha jól értem.www.rdelectronic.hu
-
Marci112233
addikt
válasz zsoika #13245 üzenetére
Ez nem teljesen igaz. Nemrég vettünk egy SecCam márkájú AHD rögzítőt Hyundai kamerával. Ha DVR-t rákötöm egy routerre amin keresztül internet is érkezik akkor annak képét telefonon app segítségével ugyanúgy elérem, akkor is ha a mobilneten vagyok telefonon a router hatótávján kívül. Épp ezért lesz a telephelyre átvezetve a házban használt szolgáltatói internet UTP kábel, és routerek segítségével.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz gorog00 #13242 üzenetére
Még annyit tennék hozzá regenyid írásához hogy az IP jellemzően nagyobb FPS el dolgozik azonos felbontáson , illetve hogy mivel a kamrákban történik a feldolgozás ,ha a kamerák mindegyike tudja az intelligens riasztást akkor az mindegyike beállitható...mígy AHD nál egy alap rögzítő csak 1db kameránál képes ezt kezelni (persze lehet venni belőle jobbat, de akkor már lehet oda az árelőny). Illetve még lényeges különbség hogy analógnál a kameráknak fizikailag össze kell lenniük kötve (ez meghatározza a max távolságot közöttük), míg net esetén az IP felvevő akár New Yorkban is lehet... hiszen a jel digitális.
Egy átlagos családi háznál 4 vagy több kamerából álló rendszernél teljesen jó lehet az AHD....szerintem.[ Szerkesztve ]
-
regenyid
tag
válasz gorog00 #13242 üzenetére
Szia,
Alapvetően ma már 2 fél rendszerben lehet / kell gondolkodni.
AHD ( nem az az analóg amit olvasol a cikkekben )
IP
Az AHD kamerák a hagyományos analóg jelátvitelt alkalmazzák, viszont már digitalizált formában kerül továbbításra a DVR felé ami majd a tömörítést végzi. Tehát lényegében már digitális kamerákról beszélünk amit hagyományos Koax vagy sodrott érpáron ( UTP ) 75 ohm-os impedanciájú kábelen továbbítanak a DVR felé.
Az IP ezzel szemben már kapott egy hálózati interface-t, és itt a digitalizálás mellett a tömörítés is a kamera oldalon zajlik.
Kiépítésében van lényeges különbség. Az IP kamerák legtöbbje már ismeri a PoE szabványt így egy UTP kábelen megkapja a tápfeszültséget illetve a kommunikációt. Ezzel eltudsz menni akár 100 méterig, de egy erősebb PoE switch-el akár 200 méterig is. ( Nincs szükség helyi megtáplálásra. )
Az AHD kameráknál hagyományos BNC csatlakozóval fogsz találkozni, és külön kell vinni a 12VDC tápfeszültséget és az analóg videójelet. Viheted egy kábelen is, de azzal számolni kell, hogy 20 méter után már esik annyi feszültség a kábelen, hogy a kamera oldalon már nem lesz 12V-od és nem biztos hogy üzemszerűen fog működni a kamera.
A rendszer kiválasztásában általában az a döntő, hogy hova és mekkora rendszert kell kiépíteni. Egy átlagos családi ház, lakás, esetén mondjuk 4 kameráig én az AHD rendszert javaslom. Itt még nem lesznek akkora távolságok hogy indokolt legyen az IP. Ettől nagyobb rendszereknél viszont mindenképpen a PoE IP kamerákat ajánlanám.
IP kamerák előnye még hogy különálló eszközként is elérheted (rögzítő nélkül ). Hátránya talán, hogy egy kis késleltetéssel kell számolni élőkép esetén mivel a tömörítést a kamera csinálja.
AHD kameráknál real time-ban látod az élő képet.
Képminőséget tekintve közel azonos a kettő. Nem igazán fogsz észrevenni különbséget, maximum ha helytelen a kivitelezés, és némi képzajt tapasztalsz az AHD esetén.Ui:
A Hikvision-ön kívül nagyon sok jó és megbíható gyártó és termék létezik. Személy szerint nem Hikvisiont telepítek, mert szerintem egy túlárazott termék.
A Provision-ISR azonos minőségben és tudásban de már itt is 10.000 Ft különbség van két azonos típusu IP kamera esetén. Sok 10.000 Ft sokra megy egy nagyobb rendszernél.
De jó minőségű még a Dahua, vagy Videosec, Sec-Cam, Milesight, Axis, stb..
Noname terméket ne vegyél. Nincs mögötte gyártói support ami a biztonságtechnikában nem túl jó.. Szükség van a folyamatos termék támogatásra.
Nagyon sokat látni "4 kamerás FullHD megfigyelő rendszer 20.000 Ft.. ". Meg ne vedd! Ez már egy 20 éves technológia ami az akkori készletből maradt fenn és ezt próbálják kisöpörni. Ez még ténylegesen analóg rendszer. Ezeknek a kameráknak a felbontása VGA közelében mozog. Arra jó, hogy a kutyádat megfigyeld az udvaron, de arra hogy beazonosíts vele személyt vagy adott esetben egy rendszámot felejtős.[ Szerkesztve ]
www.rdelectronic.hu
-
gorog00
csendes tag
Elméleti kérdésem lenne, csak hogy megnyugtassam magam hogy jó döntés egy hikvision IP rendszert összerakni..
1. sokat olvasva az AHD vs. IP témában mindenhol azt hozzák fel, hogy az analog kisebb felbontással dolgozik (1mp.?) Ezek gyanítom régi cikkek mert mindenhol lehet 5Mp analóg eszközt venni. Ennek ellenére a digitálisan továbbított 2-4 Mp még így is szebb?
2. Egy alsóbb osztályú IP mit tud tudásban többet mint egy AHD rendszer? Riasztás, vonalátlépés és ennyi?
3. egy tized annyiba kerülő 4kamerás IP rendszer mivel rosszabb, mint egy HIK?
lefagy? megbízhatatlan? szétesik fél éven belül?Nagyon sokat olvastam a témában, de úgy érzem egyre kevésbé egyértelmű erre a 3ra a válasz.
Előre is köszönöm!
-
Fisha
őstag
válasz sambenez #13238 üzenetére
benvolio: köszi, ez sikerült is. (amúgy nálam is csak az a két menüpont van, mint láthatod a screenshotomon)
Ott gyakorlatilag az élőképet tudom lokálisan felvenni. Vajon az sd tartalmát, hogy tudom távolról megnézni? Akár innen a browseres felületről, akár, ha van valami fejlettebb alkalmazás hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
Most vettem egy Hikvision kamerát és beállítottam a youtube videók segítségével. De belépve a Hikvision felírat mellett nekem csak az élőkép és beállítások menű van, de ennél a videónál látszik, hogy van lejátszás és kép opció is. [link] Nekem miért nincs ott? (a kamerám: DS-2CD2323G0-I)
Üdv! -
Fisha
őstag
válasz sambenez #13236 üzenetére
Köszi szépen. Bátran rádugtam a 1.5 amperesre és megy vele. Szuper.
Még egy-két babaszintű kérdés.
Szépen elérem a felületét böngészőből, de pár dolgot nem lelek.
1. A nyelvet nagyon szeretném angolra állítani, mert ezektől a hunglis fordításoktól agybajt kapok.
2. Raktam bele egy SD-t, amit a felületen le is formáztam. De hogy tudom letölteni róla rögzített videókat?Előre is köszi a türelmet a lámához.
Egy kép, hogy tudjuk miről beszélünk.[ Szerkesztve ]
-
Fisha
őstag
Sziasztok!
Teljesen kezdőként ma megjött a Hikvision kamerám. Ki is derült, mennyire láma vagyok, mert arra nem számítottam, hogy a tápellátást magamnak kell megoldani. Ezzel kapcsolatos kérdések:
1. Tényleg kell neki 5 amper 12 volton? Ez van ráírva, de ez elég extrém igénynek tűnik. Van itthon pont belevaló 12V-os adapterem (jó polaritással), de az ennek a töredékét adja le, pedig elég böszme nagy. Jó lesz hozzá?
2. Ha nem jó hozzá, akkor mivel járok jobban? Ha veszek egy poe switchet vagy adaptert hozzá? Egyelőre ezt az egy kamerát tervezem csak. A poe switch tényleg lead 5 ampert azon a tyúkbélen?+1 extra lámaság: forgathatónak vettem ezt a kamerát, ami mint kiderült annyit jelent, hogy kézzel el tudom forgatni. Mire keressek ha pásztázást szeretnék? Vagy azok sokkal-sokkal drágábbak?
Előre is köszi a lámaszupportot.
-
EmThor
addikt
válasz nagysz #13233 üzenetére
Te szerintem ugyanarról a rendőrről halottál :) szomszédra nem lát rá szerencsére.
Amúgy tényleg történt valami az úton nem messze tőlünk (autó rongálás), és kerdezte van e felvétel, legalább annyira hogy be tudják azonosítani mikor történt a dolog.Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
nagysz
tag
válasz EmThor #13232 üzenetére
Hivatalosan maszkolni kell igen. DE van itt egy legenda, miszerint történt a faluban egy eset, amikor a rendőr becsöngetett valakihez, hogy látja van utcára néző kamera, szeretné elkérni a felvételt, mert jöttek a gyanús elemek és segítene. Mondta a manusz, hogy de hát le van maszkolva. Erre a rendőr jól lebaszta, hogy miért csinált ilyen marhaságot
Szerintem max. a szomszéddal kellene megdumálni, ha rálát az ő részére is. Ha nem, akkor meg mehet simán. de csak szerintem.. -
EmThor
addikt
Hali, nagysz-nak is köszönöm a választ!
Ebben a topik ban olvastam a memkaris dolgot, valamire rákerestem, és úgy dobta fel.
Emeleten van egy ablak roloval; ablak és a rolo közé tenném a kamerát. Délelőtt valóban odasüt a nap és meleg lehet nyáron, télen pedig nyirkos; emeleten van egyébként és emiatt pont belátni az utcafrontot a forgalmas kanyarral egyetemben tehát még is van világítva. (Tudom maszkolni kellene a kerítésen kívüli részt, de a rendőr a minap aki erre járt, azt mondta, ha véletlenül felveszi hát felveszi.)
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
donat_sz
senior tag
ezekről a kis kamerákról van tapasztalata valakinek?
[link]
és esetleg konkrétan Revotech kamerákról? -
vacs
Topikgazda
válasz EmThor #13228 üzenetére
Szia.
Én NEM értek egyet azzal, hogy a kamerák kinyírják az sd kártyát, hol olvastad ezt!?
Nekem az udvari kamerában volt használva kb 2 évig egy 64-es kártya, majd abból kivettem és bele tettem egy Xiaomi 360 kamerába, itt kb másfél éve megy hibátlanul (tehát összesen kb 3,5 éve semmi baja)!
Ha majd ez a sima kártya tönkre megy, akkor veszek helyette egy High endurance kártyát!A kamerát hova tennéd?
Amit írtál, az nem igazán érzi jól magát kint, az ablakban pedig azért nem biztos hogy jó lesz, mert éjjel az infra fénye tükröződhet az üvegen!(^)(>.<)(^)
-
EmThor
addikt
Srácok olyan kérdésem volna, hogy a mérete miatt a Xiaomi basic 1080p kamerán (mijia?) gondolkodtam, olvastam aztán hogy megeszi a memkarit. Gondolom akkor igaz ez akár egy autós dashcam-re (70mai 1s), vagy akár a tp link c200-ra vagy akármilyen hasonló rögzítésű eszközre. De mi van ha a routerre kötök egy videót, és oda mentetem vele a videókat, az megoldást jelenthet? Utca frontot figyeltetném, ha lehet folyamatosan elég sok minden történik. Vagy erre más eszköz lenne alkalmas? Köszi!
[ Szerkesztve ]
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #13222 üzenetére
Szóval úgy tűnik, hogy a következő szett lesz a befutó: ANNKE 8CH 4K Ultra HD POE Network Video Security System 8MP H.265+ NVR With 4X 8MP 30m EXIR Night Vision Weatherproof IP Camera
HDD nélkül, Csehországból 405 dodóért.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #13220 üzenetére
Közben találtam egy teszet, ahol említést tesznek az elérhető felbontásokról: ANNKE C800 4K 8MP POE REVIEW H.265 EXIR TURRET CAMERA I91BF
Resolution can be adjusted down to 3k (3072 x 1728), Quad HD (2560 x 1440), Full HD (1920 x 1080) and HD (1280 x 720). Video quality also can be adjusted from lowest to highest. Frame rate can be adjusted from 1/16 fps to 25 fps with a maximum 12.5fps in 4k, 25fps in 1440p, 20fps in 1720p, 25fps in 1080p and 25fps in 720p.
Pozitívumok Annke 8mp:
- Nekem a 2560 x 1440 25fps szerintem bőven megfelel.
- h256+ tömörítés
- Nagyobb látószög 2.8mm/112fok
- Onif támogatás - most nem kell, de ki tudja később kell-e?
- Nem kell HDD-t venni az NVR-rel
- Egy árban van, vagy még kicsit olcsóbb is, mint a Reolink 5mp-es rendszere
- Szoftvere hasonlít a Hikvision-re, amit már több helyen is használtamPozitívumok Reolink 5mp:
- Van mikrofon
- Lehet venni külön 1 kamerát is Aliexpress-en, nem csak kitben[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
-
Csaszykj
aktív tag
válasz bigrock #13202 üzenetére
Koszonom a tippet!
Jol ertelmezem/kovetkeztetem ki az elkepzelt rendszert:
- A leendo NVR-t bekotom a routerbe RJ45-el( tehat 3db RJ45 port marad fent uresen )
- A PoE Switch-et is hasonlokepp bekotom az UpLink Port-on keresztul a Routerbe RJ45-el ( igy 2db RJ45 Port marad uresen )
- A PoE Switch-be pedig a 2db kamerat szinten RJ45-elJol gondolom/kovetketetem ki a rendszert?
Ezt a Smar NVR-t neztem ki peldakepp, viszont megvarom az Ali-n az elado konkretan melyik sajat NVR-jet fogja javasolni.
PoE Switch-nek pedig ezt.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz sanzi89 #13206 üzenetére
Nemrég óta van egy 2 megapixeles 2 kamerás rendszerünk ami még nincs a helyén, de be lett már üzemelve. Nekünk is 15FPS-el és H265+-al rögzít és folyamatos a kép.
-
Csaszykj
aktív tag
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #13209 üzenetére
Árban még a magasabb kategória beleférne, a 4k Annke rendszer, de erről se találok infót, hogy milyen fps-t tud milyen felbontással.
-
george61
tag
Tisztelt Kollégák!
Adott 5 db ANBIUX Wifi kamera ( a vacs kolléga által is értékelt SMAR kamerákhoz hasonlóak , ugyanazzal a YCC365 Plus Appal működnek a kínai szerverről.) és egy no name 8 csatornás NVR .
2 db kamera "direktben" működik egy ASUS "fő"-routerről. 3 db kamera a telek végén van felszerelve, ahová a Wifi jelet a nagyobb távollság miatt egy UBIQUTU tip. 5 Ghz-es AP -vel
" lövöm " át, ami ott egy újabb TP-Link routerre csatlakozva biztosítja a jelzett 3 telek végi kamerának a wifi jelet.
Az NVR-t az ASUS "fő" -routerhez vezetékkel csatlakoztatva, az NVR csak a 2db "direktben" csatlakozó wi-fi kamerát látja. Egy Advanced IP scannerrel is csak ennek a 2 db kamerának az IP címét látom, a másik három kamera IP -címét nem látni. Hogy lehetne a többi 3 db kamerát is "láthatóvá "tenni az NVR -ben?Hogy lehetne "kintről" is lekérdezni majd az NVR-t ,úgy hogy a kamerák egyenkénti " betekintési lehetősége" az YCC365 app -on keresztül , a kínai szerverről továbbra is megmaradjon. Nem túl veszélyes ez így , azaz könnyen hackelhetővé válik a belső hálózat ? Köszi a választ előre is. -
-
sanzi89
addikt
válasz Csaszykj #13201 üzenetére
Köszi, írtam az eladónak! Egyébként konkrétan melyik eladóról volt szó? Mert ez így eléggé inkorrekt, én biztos, hogy dispute-ot indítottam volna és visszakérem a többletköltséget (német, kínai ár különbözet plusz VÁM/ÁFA). A plusz kézbesítési időről nem is beszélve.
-
Csaszykj
aktív tag
válasz sanzi89 #13194 üzenetére
Szemelyes tapasztalatbol mondom, megrendeles elott erdeklodj az eladonal, hogy van-e a Nemetorszagi raktarukban az adott termek.
Nehogy megeleptesedre Kinabol erkezzen mint nekem is tortent 2 honapja.Cseh raktarat valasztottam ki, es kinabol kuldtek vegul, es nem lett vammentes az elkepzelesem.
Rakerdeztem az eladora, miert is tortent ez pontosan, mert nalam a gyorsasagon volt a hangsuly.
Azt a valaszt kaptam hogy az o raktarkeszletukkel volt a gond, kifogyott, csak ezt az Ali nem jelzi ki nekik. Kerdes nelkul feladtak Kinabol. ( mily meglepo ).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest