-
Fototrend
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
válasz
cascada
üzenetére
IP Cam Viewer - https://hit-mob.com/
Az iOS verziót használom DDNS címekkel kívülről, de belső hálón megy a fix IP címekkel. RTSP és ONVIF is működik, utóbbinál a kamerákat lehet forgatni. Egyszeri, nem nagy összeg a teljes változat, az ingyenes talán 6 eszközig jó. Elég egyszerű kinézetű program és apróság, de nekem előny, hogy hang nélkül (és gyorsan) indul, az általam használt gyári kamera és NVR programokkal szemben. Így nem áll le a telefonon egy esetlegesen futó lejátszás, ha ránézek. Előfordul akadás, főleg több nézet egyidejű megjelenítésekor. Nem tudom, hogy ez a program vagy a hálózat/internet/sávszélesség hibája-e, valószínűbb az utóbbi, mert más appoknál is előfordul.
-
_NCT
addikt
válasz
TheProb
üzenetére
Megnyugtatlak, nálam Reolink kamera CFR (constant frame rate) infra mellett is ilyen (ez a beállítás javasolt Frigate mellé + elvileg alkalmas a gyors mozgásokra), hátránya a szellemkép. Ahogy javasolták infra és/vagy kiegészítő mozgásérzékelős fény sokat tud segíteni. Esetleg a többi (pl frame rate) beállítással játszani, ha engedi a software.
-
kunberci
senior tag
válasz
exoduss
üzenetére
Ugyan most árat nem írtál, de előzőleg 150 eFt volt a keret
3db kamerára+NVR-re.Egy ajánlás (wifi csak abban az estben, ha tényleg nem tudsz odavinni UTP-t, de DC táplálás mindenképp kell a kamerának)
5MP:
[link] 18eFt/db.
8MP:
[link] kb: 36eFt/db.
Mindegyikhez jár tápegység is, plusz DC hosszabbító kábel.
NVR:
Mostanába linkelt NVS 36
[link] 46.6 eFt.NVR nem szükséges, mindegyikbe tehető micro sd kártya,
bár 3 kamera esetén már szerintem sokkal jobban jársz NVR-rel. -
exoduss
tag
Sziasztok!
A ház első és hátsó bejáratához szeretnék 2-3 kamerát vásárolni és ebben kérném a segítségeteket.Fontos szempont lenne, hogy wifi-n (sajnos az ethernet csatlakozás nem opció a meglévő hálózati kialakítás miatt
)kapcsolódjon és cloudba vagy sd kártyára rögzítsen, amit valamiféle alkalmazásban tudnék kezelni. Létezik ilyen eszköz? -
TheProb
veterán
Áhá, megpróbálom akkor infára rakni az éjszakait. Köszi a tippet.
Amúgy ugye ebben van "refi", de elég idiótán működik. Legalábbis én nem jöttem rá, hogy normálisan be lehetne állítani. Ugye olyat tud, hogy ha autót vagy embert érzékel, akkor felkapcsolja a lámpákat. De ez az esetek legkisebb részében műkődik csak. Nem értem miért nincs hagyományos mozgásra felkapcsoló LED funkció. Ha esetleg erre tudja valaki a megoldást, ne tartsa magában.#36247yanna: Bíztam benne, hogy érthető lesz mire gondolok "éles kontúr" alatt. Tévedtem.
-
cascada
senior tag
Kedves mindenki!
Érdeklődni szeretnék létezik-e olyan Android-ra és iOS-re is létező serverless applikáció amivel az otthoni, kizárólag local networkön működő IP kamerám képét tudom nézni (erre jó pl a VLC is RTSP-n keresztül) és tudom mozgatni a kamerát (fel, le, jobbra, balra)?
Nem szeretnék szervert üzemeltetni ezért, tökéletes lenne az RTSP képe is, csak a kamera mozgatása hiányzik. A gyári kamera applikáció sajnos cloudos, a kamerának kommunikálnia kell a clouddal, hogy ez működjön.
Érdekelne hogyan szokás ezt megoldani?
Köszönöm!
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Az éjjel volt egy látogatóm, viszont Frigate-ben visszanézve a felvételt, botrányos a minőség. A camera egy Vigi C350, a beállításokra nem sikerült még univerzálig megoldást találnom. Eddig a WDR-el és a HLC-vel próbáltam játszani, de vagy teljes kiég a kép (nappal, napsütésben) vagy elvesznek a színek, stb.
A felvételen HLC off, WDR- 3-as (5ből) erősségen volt és ez az eredmény: [link]A macska gyakorlatilag olyan, mint valami szellem vagy egy árny. Nincs éles kontúrja, mint ha húzna maga után egy szellemet. Biztos van erre valami szakszó (ghosting? halo?). Mivel tudnám ezt orvosolni?
-
varmi2
nagyúr
Ez jó ár? Link
-
hevepapa
őstag
válasz
Galahed
üzenetére
Lényegében ugyanazt tudja, de gyorsabb és nekem jobban kezelhető. Pl. a webes felületen amikor belépsz, be kell pipálnod a kamerákat amiket nézni akarsz, a vsm-ben meg egyből látszik mind. Apró különbségek vannak, kinek mi a kézreállóbb. Az új program se vészes, csak nekem jobb a régi.
-
hevepapa
őstag
Kis negatívum a TP Link szoftveres részéhez. Megszűnt PC-re a Security Manager és helyette a PC Client van. Személyes véleményem szerint visszalépés. Nehezebben kezelhető és átlátható. Szerencsére a Security Manager továbbra is használható. Maradok annál. Bár már nem lehet letölteni a weboldalról.
Sajnálom hogy egy jó programot elbarmolnak, de úgy tűnik ez a trend mindenütt. -
kunberci
senior tag
Mindenképp zoom-os kamerát érdemes választani.
Vagy a linkelt Annke, 4K-nál (12.5 illetve 15 FPS),
esetleg Reolinkba a P430 (bár most eléggé emelkedtek az árak)
pár napja még 32 eFt-ért megvásárolható volt.
Reolink P430 (4K, 25 FPS). Bár a madaraknál ez nem annyira fontos.Karácsony előtt még kb 27 eFt volt.
-
Marci112233
addikt
Erre a célra ha nekem kéne akkor optikai zoom-os kamerát vennék.
Például.: [link]
Ebből vagy dóm vagy a cső, ez attól függ hová akarod tenni. Cső előnye hogy szinte bárhova felrögzíthető. Elvileg tudja az fpt, és sok egyéb módot is.
Nekem más Annke termékem van fix optikákkal és NVR-el. -
Szeretnék egy kamerát amivel figyelni tudnám a madáretetőt. Jó lenne, ha olyan kamera lenne, amin olyan optika van, hogy kb. 8 méterről is ki lehetne annyira nagyítani, hogy kb. 1m átmérőjű területet vegyen. Azt nem tudom, hogy érdemes-e látnia éjjel. Nem vagyok ornitológus.
Így a kamera, aránylag védett helyre kerülne, de kültéren, és nem zavarna be a madaraknak.
Hogyan keressem az ilyen kamerát?
Tápot és hálózati kábelt tudnék neki adni belülről. Internetre nem engedném ki. Van szerverem, arra kellene menteni. Samba megosztás van, de tudok ftp-t is csinálni neki. -
hevepapa
őstag
válasz
Marci112233
üzenetére
Nálam i7-6700K és EVGA GTX1080 ketyeg. Ezen a 2-3 éves AAA játékok is 80-100 fpst tudnak FHD-ban ultra/high grafikával. Persze RT-t nem tud, de megvagyok anélkül is.
Átlagos napi használatra meg több mint elég a teljesítménye. -
Marci112233
addikt
válasz
hevepapa
üzenetére
Nem vagy vele egyedül. Nekem ugyan picivel tud többet a gépem mert a 4x8GB DDR4 RAM mellett egy i5-13600K alap órajelen, és egy RTX3070 van, és amire kell bőven megteszi.
Egy darabig gondolkodtam erősebb VGA-n, de több mint fél millát nem adok olyanért amit lehet ki se használnék, mivel a mostani VGA is megteszi. -
kunberci
senior tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Nálam mostanság nem lesz műszaki cikk vásárlás, egyrészt ami
kellett az beszerzésre került, drágán meg nem fogok vásárolni. -
-
kunberci
senior tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Mivel a kereslet-kínálat határozza meg az árakat (elvileg), ezért azt lehetne tenni, hogy nem vásárol senki ilyen terméket (mondjuk 1-2-3 hónapig), azt meglátjuk meddig maradna ilyen drága minden.
Mert tuti a bespájzolt termékek is drágultak, aminek aztán végképp
nem kellett volna drágulnia. -
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Meghalt egy "atbrandelt" Hik 4MP-s dom kameram a heten, igy cserelnem kene.
Tudtok ajanlani min 4MP, POE, domkamerat, ami kompatibilis a Hik sajat szoftverevel?
Alis beszerzes nem hatrany

-
balu1977
senior tag
Még mindig akciós ha kettőt veszel csak nekem nem kell annyi.
-
kunberci
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Furcsa is ez a hirtelen áremelkedés (a mesterséges intelligenciára fogva), memória, SSD árak is jócskán emelkedtek), szerencsére
ezekből már nem kell beszereznem.Igazából nem is a kamera, hanem a még el nem készült épület lesz igazán drága.
-
balu1977
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Ha úgy van egyet átvennék.
-
Galahed
senior tag
válasz
Janusz001
üzenetére
Szia! POE-s kamerát tennék fel, igy megspórolod a 230V hálózat kiépítését. A vezetékelést nem, oda mindenhova UTP kábel kell és egy POE switch vagy POE NVR. HA már TP-link akkor a VIGI sorozat között nézz szét, pl 5MP -es VIGI C350 nagyon szépen dolgozik. (meg a többi is, de a MP-n ne sprórolj.
) -
Galahed
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
A konténer elejét nem tudod szoftverből "kitakarni", hogy azt a részt ne figyelje? (NVR-en lehet , de nem tudom, hogy a kamerád beállitásaiban van-e lehetőség figyelési terület szerkesztésére)
-
válasz
Marci112233
üzenetére
Külön csak a képet nem tudom törölni, csak egyben az egész hozzászólást.
Írd be újra javítva, ha gondolod.Legközelebb a saját hozzászólásra nyomj egy Jelent gombot és írd le mi a hiba vagy mit kell törölni és akkor a modik segítenek.
-
balu1977
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Köszi az adataidat a csalók nevében.
-
fecske13
tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Köszönöm.
Azt még megkérdezhetem milyen firmware verzióval szállítják? -
Janusz001
őstag
Üdv, nyaralómat szeretném bekamerázni, épület 8m*5m , ilyenekre gondoltam : TP-Link Tapo C310 , hosszabb oldalakra 2-2db, valamint az első és hátsó bejáratra 1-1db nézne. Internet megoldott ott (Starlink) , a kérdés az lenne, hogy ezeknek a tápját nem -e lehetne közösíteni, sok helyen duplán/triplán menne a kábel a kamerákhoz, meg aztán ez 6db aljzat lenne.
-
fecske13
tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Megnéznéd, hogy hány méter távolságtól ismeri fel a közeledő embert?
-
balu1977
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Megnézném azt is mennyire torzítja az embert ha végig sétál előtte.
-
Marci112233
addikt
válasz
boborján2
üzenetére
Nem tudom miért mert ugye ez egy 1000 literes IBC tartály, és mégis járműnek érzékeli, annak ellenére hogy elvileg ugye ebben már fejettem az érzékelő.
Most állítottam rajta ha az nem segít akkor a jármű felismerést lelövöm, a kertben úgysem mozog sose jármű, mivel csak valakinek a portáján tudnak bejönni a tolvajok. -
boborján2
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
???
-
Keef_Lee
őstag
válasz
Marci112233
üzenetére
jan. 3 lesz telihold.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Fotók, videók mobillal
- Milyen egeret válasszak?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)kapcsolódjon és cloudba vagy sd kártyára rögzítsen, amit valamiféle alkalmazásban tudnék kezelni. Létezik ilyen eszköz?

bigrock