Új hozzászólás Aktív témák

  • Valkűr

    őstag

    válasz Nemir Ombe #126931 üzenetére

    Az hogy nem nevezzük mindenesnek teljesen korrekt, de akkor más hasonló árfekvést sem kell ajánlani, mert az ugyan úgy nem lesz mindenes, még akkor sem, ha adott termék hangkaraktere bárki számára is hallgathatóbb a zenei anyagok esetében.

    Ezért javasoltam a pontosabb megfogalmazást, mert most ezzel megint ellentmondásba keveredhetsz. Ha az általad használt, idézem: "belépőkategória tetején/középkategória alján elhelyezkedő" mondatod vesszük alapul, akkor teljesen mindegy melyik márkanévről beszélünk, tehát tök mindegy, h Onkyo vagy Denon.

    Erre próbáltam célozni, h ebben az árszegmensben nincs öszvér megoldás egyik gyártó esetében sem, épp ezért mondtam, h kár Onkyozni és azt mondani, h nem ajánlott zenére, mivel sem a Denon sem a többi ebben az árfekvésben ugyan úgy nem ajánlott. Ez megint csak tény. Ahogy az is tény, h a valósághoz közeli hangot sem a HM vonalon kell keresni, mert még a sztereók közül is csak igen kevés képes ezt bármennyire is reprodukálni.Ezért is szoktam inkább a külön sztereó erősítőket ajánlani azoknak akik erőltetik az öszvér megoldást. Lehet a mozis igényeit kielégitené egy 100 ezres mozis erősitő, de a zenei igényeihez meg fél milliós sem lenne elég jó. Az ilyen esetben nem szabad öszvér megoldásként még 500 ezerért sem házimozis erősitőt venni, mert messze el fog maradni a fele olyan árú minőségibb sztereó termékek szintjétől is. Sokkal kézenfekvőbb akkor vagy egy olcsóbb mozis vas és egy normálisabb sztereó erősitő és egy plusz hangsugárzó kábel amit ha kell átdugok, ha zenélni szeretnék, mintsem egy öszvérnek titulált Hm erősitő ami soha sem lesz sztereó.

    Nálam pld. teljesen mindegy volt milyen drága HM erősitőt hallgattam, egyik sem érte el a sztereók hangzásvilágát, dinamikáját, pontosságát, hanghűségét. Még a drága Arcam sem! Inkább ha kell banándugók vannak a kábelek végein és 10 másodperc alatt átdugom a sztereo láncot a hangsugárzókra.

    Úgy hiszem akinek van pénze többszáz ezres Hm erősitőre, annak nincs szüksége öszvér megoldásra, mert ezen az árszinten van sokkal kézenfekvőbb megoldás.

    Ui: Valóságközeli hang mint olyan megint lehet egy külön téma, mert ugye ez csak adott zenei műfajoknál analóg hangszerek esetében értelmezhető. Ilyen zenéket a tapasztalataim alapján sajnos elég kevesen hallgatnak. Ahogy kevesen járnak az Operába, hangversenyekre, legalábbis egy bizonyos korosztály és réteg.

    [ Szerkesztve ]

    iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

Új hozzászólás Aktív témák