Új hozzászólás Aktív témák

  • konzumpro

    lelkes újonc

    válasz Albert.Csaba #13804 üzenetére

    Kevés az őrlemény és/vagy túl finomra van őrölve, mocsarasodik a teteje és feltapad amikor megszűnik a nyomás, vizes marad a teteje, ettől ragad. Az öreg kávékkal előfordul, olyankor segít az overdosing, elfelejted a razort amit adnak a géphez és őrölsz 11 grammot a szimpla kosárba. Durvább őrleményt.
    Ha dupláról van szó akkor ott is annyival többre őröld, hogy amikor főzés közben tágul a pogácsa, lassítsa a lefolyást és a végén ki tudja szorítani a felesleges vizet a tetejéről. Turbo shot, nem lesz szép crema de szerintem jobb mint a nyomásfokozós kosárral felhabosított verzió.
    Ami még jól jöhet ehhez a géphez, egy 1mm-es puck screen, Aliexpresszről olcsó, megúszod a felsőszűrő cserét, jó lesz a vízterítés, nem fullad be olyan könnyen a főzet, kevesebb őrleménnyel is működik az overdosing.

Új hozzászólás Aktív témák