Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    Scott Rao-nak van egy új blog posztja: Should you omniroast? The answer is not so simple. A címmel ellentétben a cikk nagy része inkább az espresso leprodukálhatóságáról szól. Illetve előkerül az is, hogy mi az amit a Decent tud, de más nem (és ez miért jó Scott szerint):

    "The blooming espresso profile consists of a flow-controlled preinfusion (note: there is no such thing as preinfusion controlled by pressure) followed by a 30-second “bloom” during which the flow stops but the machine applies a modest pressure on the puck to prevent it from expanding or losing its integrity. With the right grind setting, a few drops will fall during the bloom. After the bloom the machine executes a 2.2 ml/s flow profile to extract the coffee.
    ...
    While baristas have historically avoided shots of lightly roasted Kenya because of their inevitable sourness and sharpness, lightly roasted Kenya and Ethiopian coffees are now my go-to espresso beans, just as they are for filter coffee."

    Félreértések elkerülése végett ezzel nem akarom azt mondani, hogy a Decent jobb, mint bármi más, hogy bármi más rossz, hogy mindenkinek szüksége van erre, hogy mindenki ilyen kávét akar inni, vagy bármi ilyesmit. Csak hogy mi az (flow-control) amit a Decent tud, de (tudtommal) más kávéfőző nem.

Új hozzászólás Aktív témák