Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Toobee #111292 üzenetére

    Először nem akarta tölteni, de aztán rájöttem, hogy dropboxot megzavarhatta a . a fájlnévben és levágta a .csv-t az adatfájlok végéről :) Visszanevezve már betöltötte.

    Azért némi továbbfejlesztés még ráférne a programra... arra jöttem rá, hogy a grafikon máshogy néz ki attól függően mit töltesz be "fő" adatnak és mit összehasonlításnak. Régebbi K-Plus-os mérésemmel próbálkoztam.

    Ha a K-Plus-t töltöm be először, akkor ezt látni:

    ha viszont a tieddel kezdem:

    Az elsőnél szépen látszik, hogy az Ode-nál nagyon fine gyakorlatilag nincs, míg K-Plus-nál azért ott van. A második kép alapján viszont azt mondanám, hogy a K-Plus-nak kevesebb a fine-ja... (nyilván direkt összehasonlítás az eltérő kávé miatt nem lehet, szóval ez inkább csak hipotetikus elemzés a grafikonok összehasonlítására)
    Túl nagy szemcsékkel meg pont fordítva, az elsőről úgy tűnik, hogy Ode-nál szinte egyáltalán nincsenek, másodikon viszont azért látszik, hogy előfordul.

    Aztán lehet expert módban valahogy lehet standardizálni a kijelzést, annyit nem játszottam a programmal...

    Amúgy azt gondolom, hogy az a kiugró oszlop a nagy szemcsék között mérése hiba lehet, lehet nem töröltél pár clustert amit kellett volna. Legalábbis furcsállanám ha az amúgy alacsony számú nagy szemcseméretben ami szép lineárisan csökken lenne pont egy szemcseméret (tartomány) amiből hirtelen sok lesz :) Majd később megpróbálom a kép alapján reprodukálni a grafikont.

    Amúgy az én méréseim Roastopus Starfish-el készültek még júniusban (azt sajnos nem írtam fel, hogy akkor épp milyen területről volt). Nyilván az eltérő kávé miatt az őrlők direkt összehasonlítására nem alkalmas a fenti kép (bár még mindig kéne csinálni egy "ugyanolyan őrlő ugyanaz a beállítás de különböző kávék" kísérlet mennyire eltérő grafikont eredményeznek, lehet a különbség kisebb, mint elsőre várná az ember).

    "Acia első nap. Bele is futottam egy bosszantó dologba. 9:59-nél leáll az időmérés, Gagné AP receptet próbálgatom épp."
    Erre én is nem rég jöttem rá az AVX kínai mérlegemmel kapcsolatban, ugyancsak a Gagné AP-s recept alapján... :D De egy ~10k-s mérlegnek ezt azért elnézem :D Főleg, hogy bár finom lesz az a kávé, ritkán van türelmem ennyit várni rá, szóval pár próbálgatás óta nem erőltetem a dolgot :B 5 percig szoktam áztatni, drasztikus különbségek onnantól már nincsenek tapasztalatom szerint.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák