-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
válasz Surda- #24667 üzenetére
Kellene neked egy villa, benne egy 12m2-es WC, egyik irányba egy nagy panorámaablakkal a saját erdőségeidre, a másik irányba egy átadóablakkal, amin keresztül a saját bérbaristád átnyújtja a napi mesterműveit.
Ellazulás és ízélvezet a maximumon.
😃
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
adpeter
tag
válasz Surda- #24693 üzenetére
Ugggyanolyan hardvered lett,mint nekem! Istenem....de jó!
100as arabicákat 95fokon szoktam kezdeni,onnan általában plusz-minusz
1-2 fokon belül mehet a játszás.Sötétebb pörkölések,robusztás cuccok 92-93 és onnan lefelé.
Volt nekem is amivel le kellett mennem 84 fokig. De már nem annyira
iszom ilyen kávékat!Ja igen! ...a sz@rbaxos kávétól amiből nagylelkűen nekem is adtál,
szó szerint nekem is hányingerem lett. A zacskón keresztül áradó dögszagtól.
Szóval van ilyen..megerősítem![ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
enterlaci
senior tag
válasz Surda- #24675 üzenetére
Én eddig nem voltam túl bátor csak pár fokot tologattam, de nálam pl 94-96 körül mozognak A P&Y gyümis kávék. A Yirga épp 94-en fog mindjárt készülni, mert tegnap ennél lejjebb már szőke volt.
Az viszont tuti, hogy jól el fogsz szórakozni, pid-el én szinte újrakezdtem a különböző kávékkal az ismerkedést
WiZARD: Csak kíváncsiságból, neked milyen hőelem van és hol/hogyan van a gépben? Mert látom tökre más hőmérséklettel mész, csak arra szeretnék rájönni, hogy van-e konkrét műszaki oka pl a közöttünk lévő különbségeknek.
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
ronin s8
senior tag
válasz Surda- #24934 üzenetére
Ha őszinte akarok lenni, akkor az egy elba..ott szimpla/dupla. Egy árnyalatnyival hosszabbra kell engedni, mint az olasz kávét. Ennek következtében gyorsabb lesz az átfolyás, tehát a beállított (pl. PID-del) hőmérsékletnél kicsivel magasabb hőmérsékletű vízzel történik a kioldás, mert a pogácsa nem hűti annyira le, mint egy normál lefolyásnál. Ezért hőtűrőbb kávékkal finom, pl. afrikai (kenyai, etióp) kávékból készítik a franciák is. Érdekes módon a hígabb érzet ellenére kicsit olajosabb, teltebb érzetű lesz az ital. Kiválóan illik croissant-hoz, mert nem kell külön vizet inni hozzá, mint az olasz kávékhoz.
Technikailag néhány metódus képzelhető el:
- picivel durvábbra darált őrleményből, szimpla szűrővel kb. 150-170 ml.
- normál darálással, dupla szűrőből, szimplányi kávéőrleményből 150-170 ml. (én most ezt csináltam)
- duplához darált kávéból dupla szűrővel, de kevesebb őrleményből 150-170 ml.- csináltam már úgy is, hogy normál duplát főztem, de egy percig, így lett hosszabb...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz Surda- #25069 üzenetére
A képeken viszont nem az OPV, van hanem a háromjáratú szelep van, és valószínűbb hogy az tömődött el.
De ha az OPV nem nyitna ki mert esetleg eltömődik, azt lehet észre sem veszed, mert jön a fejen keresztül a víz, csak a nyomás lesz nagyobb, amit szemre nem tudsz megállapítani.Ha az OPV szaroskodik akkor inkább a produktummal van a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
Szyszko
tag
-
killerjohn
addikt
válasz Surda- #25287 üzenetére
Szerintem tökre nem jó példa, mert a jó ételhez ugyanúgy elég egy közepes edény meg rendes alapanyag, mint a szar ételhez, csak érteni kell hozzá hogyan csináld meg Tudom, mert én vagyok a családban a nagy főző ember (hétvégén itt hegyekben állnak az emberek nyaranta), persze nem szuperspéci dolgokról van itt szó.
ON: Figy, az érdekel, hogy hozzam egy Nespresso-féle ristoretto szintjét. Mármint először! Baby + Hario + no magic és b@szakodás. AZTÁN ha ez meg van a maga teljes igénytelenségével, akkor onnantól már lehet hobbizni, PID-ezni, milligrammokban mérni a tamperelést, meg a századmillimétereket állítani a darálón, meg vizet tiszítani, és felvágni a haverok előtt. De az első lépés egy stabil nespresso minőség, akkor is ha most undorodtok tőlem, bevallom. Viszont ha 45 percig kell imádkoznom az északi istenekhez, hogy aztán kapjak valamit ami alulról közelíti a másnapos vizezett nespresso-t, csak azért mert 0.5 nyúlseggnyivel jobban kellett volna tamperolni, akkor most szóljatok, mielőtt belefogok
Egyébként erre teljesen jó példa (szerintem) a kompaktról átállás DSLR-re. Ha az első DSLR gépemmel szarabb képet kaptam volna, mint a kompakt trágyával előtte, akkor lehet hogy visszavittem volna még aznap. De nem, mert jobbat kaptam, örültem, bódog vótam, aztán kb 2 év alatt megtanultam rendesen használni, a trükköket, a beállításokat, a játékot a fénnyel, vakuzási módszereket, stb. És most mégjobb, mégkirályabb képeket csinálok, és mégbódogabb vagyok
ronin s8: nem hiszek neked (na jó, hiszek, csak furcsállom, látva a nagy igényességet errefelé, egy esztergálós poénra nem ilyen reakcióra számítottam )
tamper állvány <- próbálom dekódolni, de nem értem
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
válasz Surda- #25499 üzenetére
nem. igy csinálom: fogyasztás előtt 1,5-2 nappal kiveszem a 20-25 dekás tasakot a hűtőbe, aztán 1 nap után kiveszem a hütőből, hogy szobahőméréskeltü legyen mire használom. Illetve a kényesebb kávékat 2 adagra osztom, és a második fele marad a hütőben. a bontott tasakot már nem rakom vissza a hütőbe, 5-10 adag kávé nem döglik meg mire megiszom.
-
Deadzone41
őstag
-
Szyszko
tag
válasz Surda- #25668 üzenetére
1 hete vettem, es felszereltem. Hát, hogy is mondjam kétszer már majdnem földhöz vágtam kancsostol tejestől az egész hobelebancot ugy fel ba*tam magam. Még annyira sem ment mint a gyárival.
Nade egy biztos! Bennem van a hiba, több gyakorlas kell, és csak néhányszor probaltam meg, úgy döntöttem majd veszek egy rakás tejet, es csak ezt fogom gyakorolni ameddig nem megy de egyenlőre fragolanal a gépem, és varom vissza."Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Deadzone41
őstag
válasz Surda- #25670 üzenetére
gaggia evo. én így raktam fel, nem kellett hozzá szétszedni a gépet, de látom baby-n más az illesztés módja. Ha nem tekerném rá az anyát, nekem is forogna, de akkor ki tudna esni a helyéről. amúgy ez a gőzkar amit itt adtak, a végén nem belső menetes az a szűkítő bizbasz, hanem külső. Emiatt nálam kicsit szelel a szélein, szerintem gyárilag volt a meneten valami tömítés, de ugye mivel le kell róla szedni, hogy a gyári rögzítő anyát eltávolítsd, így az is lejön vele. Mostanra már amúgy nem szelel, gondolom eltömítette a beszáradt tej.
-
jolti
senior tag
válasz Surda- #25668 üzenetére
Én kb. két hete cseréltem a gőzcsövet, azóta nyüstölöm.
Meg kell, hogy mondjam, hogy egy szállal nem csinál jobb tejhabot, mint az eredeti kis csonk. ( Természetesen levéve a toldatot róla.)
Azzal pont ilyen tökéletes mikrohabot lehet csinálni, mint ezzel.
Azt nem mondom, hogy megbantam a cserét, de mondjuk ha nem ilyen olcsón sikerül hozzájutni, akkor talán azt mondanám. Ha csak a tejhab minőséget nézzük.
Viszont nagy előnye, hogy hosszabb és ezáltal kicsit kényelmesebb a használata. No meg sokkal esztetikusabb is, valljuk be!
Mondjuk a tej is jobban ráég a végére, pedig egyből törlöm. Vizes ruhával könnyebben lejön. A régi műanyagról könnyebben lejött.
Deadzone fogj egy darab csiszolóvásznat és megcsiszolod a végét és fog forogni. De már ezt egyszer mondtuk neked, ha jól emlékszem.[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz Surda- #25771 üzenetére
Jajaja, azt sejtettem hogy a lényeg a trendiség. Dehát mindig, mindenkinek van valami "trend". Kinek az fontos hogy a kisujja hogyan áll az espresso csésze fogása közben, kinek az hogy jól látható starbucks feliratos pohárral jár a Deákon/Westendben. Valaki pl 0.1 grammra méri a kávébabot az espressóhoz De így, 32 éves koromra megtanultam hogy pont hidegen hagy az újhullám/retro/toomainstream/divatos/nemdivatos/direktnemdivatos/stb, és csak az számít hogy nekem mi a jó. Szeretek informálódni, felmérni, megérteni a világot, elfogadni a világot anélkül hogy nekem is olyanná kellene válnom. DEEPDUMAOFF
Mi az a szirup? Cukor?
hagel: Szerintem se kell hogy szomjoltó legyen. Arra ott van a hűtött bubis ásványvíz Viszont azt se szeretem amikor 2-3 cl egy kávé, mert mire elkezdem inni, addigra már vége is van. Igazából azért van ennyi féle kávé, mert mindenki máshogy szereti
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Surda- #25814 üzenetére
tisztázzuk: tóth sanyi cascarát készített a standon, ennek semmi köze a nespressóhoz. vagy george clooney-t is tiltsuk ki a földről?
az viszont, hogy a nespressót így kommunikálják, hát, minimum félrevezető. remélem azért normális kávézó is van/volt a gurméfesztiválon...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 3D nyomtatás
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mozilla Thunderbird
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs