-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vTamas35
csendes tag
válasz paljoc #57894 üzenetére
Hát az átlag kávézóknál ez még ülhet is (és ezzel nem az automatákat dícsérem) Legtöbb helyen még mindíg reggel teletolják a dózert, hogy biztosra menjenek, ha estleg a kávélánctól kapott bolti kávé valami csoda folytán nem lenne döglött alapból, tömörítés max a darálóra erősített csodával, majd áttolnak 80ml-t a 7 grammon... Ennél simán jobbra lehet belőni az asszony automata Jura F50 csodáját. Az irodában is körbeszólt a titkárnő, hogy vigyázzunk, mert erősebb lett a kávé, finomabbra állították az őrlést, így már majdnem 10 másodperc alatt jött le a dupla
Egyébként a fenti köröket én is bejártam. Kotyogós, Poemia, Jura ... és mindíg tök büszke voltam magamra, hogy mekkorát léptem előre minőségben. Aztán elkezdtem utánaolvasni a témának, meg megkóstolni pár tényleg jó kávét és hirtelen, valahogy lett a konyhapulton plussz 60 kiló vas
O1G
-
Bazsee71
őstag
válasz paljoc #58265 üzenetére
Na akkor leírom miért kérdeztem.
Gene-ről írták, hogy a száraz feldolgozású kávéknál igencsak be kell tartani a dobon jelölt mennyiséget, mert a pelyva eltömíti a szellőző nyílást. Na a Tanzániával éppen így jártam, ilyen mennyiségűt még egyik sem produkált. Konyhát is takaríthattam, mert már be volt kapcsolva a ventilátor mikor kiborítottam tálcára, aztán mint ha bombát robbantottak volna, durva volt.
Így egy picit sötét is lett, de azért még nem az olajos kategória, csak világosabbra szerettem volna. Egyébként tegnap lehet bejött az újabb kísérletezés, mert valami csodaszép homogén lett mindegyik pörkölés, égési nyomok nélkül. Ha majd ízben is ezt hozza...
Szerk.: amúgy tényleg nagyon jól bírja a hőt, a burundi és Pápua új-guineai kávék már a 7. percre szépen "karamellizálódtak", míg ez szinte teljesen zöld volt még. Rá is ellenőriztem, hogy fűt-e rendesen a masina.
[ Szerkesztve ]
-
-
And06
aktív tag
válasz paljoc #58894 üzenetére
a másik csészében készülő sziruput ki issza?
komolyra forditva a szót, mivel ugye nyaralás, igy nincs minibefőttesüveg, se egyéb más tároló amivel meg lehetne őrizni a kávé frissességét, a 2 napja bontott filter, ami tegnap még muzsikált, ma már átlagos csak.
[ Szerkesztve ]
-
Mano66
senior tag
válasz paljoc #59510 üzenetére
Kösz a tippet tudom is hol van helyileg.Biztos kipróbálom.Egy a baj vele én már reggel 5 és 6 között meg iszom az elsőt ők meg csak 8-kor nyitnak.A reggeli kávéra van még egy lehetőség csak félek,hogy megsértődnek.Van egy használaton kívüli Saeco főzőnk és leviszem magammal és darálok hozzá P&Y kávét.
Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.
-
sortiefish
csendes tag
válasz paljoc #59661 üzenetére
Szép masina, már sok jót olvastam erről a gépről Béla tollából. A kávé választás sem mellékes ahogy nézem a képet.
Előbb vagy utóbb eljutok a te kávéidhoz is csak hosszú a sor. Mondjuk te lehetsz a szerencsésebb, mert mire odajutok jó eséllyel már jó kávét is tudok addigra főzni. -
veterán
válasz paljoc #60609 üzenetére
Szia!
Értem, üzleti szempontból biztosan igazad van, de ahogyan a többiek is írták, ha fent lenne a weboldalon, talán többen rendelnének belőle, példul én biztosan megkóstolnám.
Ma kaptam kézhez egy csomag "Get Up!"-ot Toobee kolléga jóvoltából (ezúton is köszönöm neki!), aki volt olyan rendes, és hozott nekem egy negyedkilós pakkot! Ugyan nem vagyok szakértő, még csak lelkes amatőr sem, de ez a kávé igazán kellemes, lényegesen jobban passzol az ízlésemhez, mint az első felindulásból vásárolt Onmina Silk.
Egyszóval, szeretném megköszönni az ajánlást mindenkinek, a "Get Up" jól passzol a kis Philips automatához, a továbbiakban biztosan veszek még belőle!
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #60914 üzenetére
Szép írás csak ott hibázik a dolog nálam, hogy robusztás blend nem járt a darálóban mióta lejárt a szegedi robusztás teszt (azt megelőzően is csak egyszer, amit Surdától vettem át). Lehet azzal kevesebb tánc is elég lett volna.
Hifis: nálam is ez a rutin, ha néha picit egyenetlen a felszín a vékony tűs keverés után, most viszont másik kezemben a telefon volt. Mondhatni ugyanaz a rutinunk, ami nem csoda, mivel tőled nyúltam
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
hifis50
csendes tag
válasz paljoc #60914 üzenetére
Elismerve, hogy sok igazság van abban, amit mondasz, azért csak megvédeném a hobbikávésokat, (tehát magamat), vagyis hozzáteszem az én szempontjaimat. Mert ez kicsit olyan, mint hifis fórumokon az a sokszor elhangzó okosság, hogy ne sokat görcsölj a cuccaidon, halgass inkább zenét. Ami igaz is, de hát itt két különböző dologról, vagyis ha úgy vesszük, két hobbiról van szó. Az egyik egy nekem tetsző zenei hang előállítása, a másik a zene élvezete. Mind a kettő nagyon szórakoztató, de két tök különböző dolog, tehát felesleges leszólni azokat, akiket a "hangszerkészítés", vagyis a zenei cuccuk reszelgetése szórakoztat.
Hogy hogy jön ez ide? Hát csak úgy, (és ez nyilván sok kávésnak esetleg nem tetszik), hogy a két hobbi, vagyis a hifizés és a home baristáskodás nagyon hasonló dolog, lényegében egy tőről fakad. Van ugye a hallásunk és az íz érzékelésünk. Mind a kettőnek óriási a felbontása, nagyon finom különbségeket is detektál. Tehát akár zenei hang, akár kávé íz, nincs két egyforma eset. Vagyis a létrehozásukban óriási a változatosság, hiszen nagyon sok bemenő paraméter függvénye,milyen eredményt kapunk. De hát éppen ezért válhat hobbivá, hogy kiemel a zord valóság taposómalmából, vagyis leköt, megnyugtat az, hogy kütyüzhetsz, szöszmötölhetsz vele, járathatod az agyad, min változtass, hogy még jobb legyen. Tehát egy hobbi kávést lebeszélni arról, hogy ne sokat pöcsöljön egy kávéval, szerintem nem teljesen okés. Egy kívülállónak, akit nem érdekel ez az egész, nyilván hülyeség, de aki benne van és örömét leli benne, az az eredményét is folyamatosan konstatájja, mert mindannyian tudjuk, hogy nagyon pici különbségeken is milyen sok múlik.
Tehát válasszuk ketté. Van a készítés szórakoztató mivolta, amire hajlandó a hobbista a kívülállók számára elvárhatónál több időt, költséget stb. fordítani, és van a kávéivás élvezete, ami egy másik tészta, sokkal több résztvevővel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen széket vegyek?
- Napelem
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Kingdom Come Deliverance 2 - Konzolokon be kell érnünk a 30 FPS-sel
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Linux kezdőknek
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gepida Alboin 900 28 56 cm
- AKCIÓ! Szépségápolás, Haj - és Szakállápolási márkás gépek - BOLTI ÁR FELÉÉRT!
- IGAZI RITKASÁG: Számozott, limitált kiadású Assassin's Creed Valhalla Orlog Deluxe Edition
- Kerékpár matrica a legjobb minőségben azonnal! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Zero 9 (Techlife X6) elektromos roller (35km táv, 45km/h sebesség)
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen