-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz paljoc #65223 üzenetére
igen, itt is köszi a sok kávét!
a nap végén egyébként már jókat húztam a robur-yirga párosból, igaz, addigra már nem sokan tudták megkóstolni. a casmóból most nem született jó. a dc picit elvérzett, tanulságos volt ilyen körülmények között használni, sosem volt még így megdolgoztatva.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Fred23
nagyúr
válasz paljoc #65722 üzenetére
Zalat coffee, csak ennyit tudok. Világos, törökös. Ízre finom, ahogy a másik is, de ez nagyon szubjektív ugye. Van, aki a kardamomra is azt mondja, undorító ízű, én meg imádom. Kedvem lenne még ma kibontani, de ha még egy pohár kávé lemenne, nem tudom, mikor tudnék elaludni.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
-
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #66078 üzenetére
Naja. Csak nálad meg 9010-es szolgál. Attól még lehet egy nyolcvanasod is persze - engem is a Tobee utolsó hozzászólása zavart meg. Bocs
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Rush77
aktív tag
válasz paljoc #66886 üzenetére
Na megvolt az első próba. Bár ugye egy próba nem próba.
Az észrevételek.
Ugye mivel soha nem ittam még Blasiust ezért a korzós teszt alapján mértem össze a kimenetet (ott ugye középállásban volt neked a catler amit mondjuk nem tudom hányas osztás de ezek szerint ennyivel durvább beállítást kíván).
Ezek alapján még nem szeretném végleg leírni a gépet.
Most már relatív simán átjött és nem vettem észre lényegi melegedést meg szenvedést a darálón.
Ez maradt benne 3*16,5g után ami nem rossz tekintve a tegnapelőtti dolgot.
Amit viszont észrevettem, hogy ötös osztáson is nagyon finom lett az őrlemény (eddig kettesen volt általában)A szokásos 16,5g kávé nagyon lassan indult meg. (16,5g -> 30mp -> 18g - ~20ml).
Viszont nem volt sem keserű sem savanyú és szerintem szép volt a crema mintázata is viszont 0 karakter (majd a délelőtti próbáról -ugyanezekkel a beállításokkal illetve egy kicsit tovább durvítom az őrleményt- teszek be képet vagy videót)[ Szerkesztve ]
-
mdav88
senior tag
válasz paljoc #66903 üzenetére
Észrevételeim alapján két dolog tud megváltó lenni: Öntésnél egy számodra kényelmes kancsó fontos, de a jól textúrázott tej még inkább. Ehhez meg egy jó gőzcsővég és megfelelő kazánnyomás kell.
(la scala gyárijával nem tudtam mikrohabot készíteni, rácsavarva a ledugózott gagyit meg azonnal) -
-
weinmaker
őstag
válasz paljoc #67163 üzenetére
Nem lesz összehasonlító teszt ha erre gondolsz.
Csak kiprőbálom és ennyi. Amúgy ami most nalam van is tele van szuper ötlettel, de a véleményem szerint a kávékészítés nem a legnagyobb erőssége. Az őrlő jó, a tejhabosítő ügyes, és lehet maunalisan gőzölni. Totál praktikus kis gép lenne, ha jobb lenne a kávé amit készít. Persze lehet, hogy masnak tökéletes így is, nem vitatom.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
vTamas35
csendes tag
válasz paljoc #68339 üzenetére
Hát kell gyakorolni az tuti, főleg ha valakinek annyira nincs semmiféle érzéke hozzá mint nekem, de ilyen alap mintákat össze lehet hozni, nekem is ugyanez a kiöntő van otthon. Én reggelente szoktam tejjel inni kis 150ml-es (flat white) csészében a dupla espressohoz az a 100ml tej még az a kategória nekem ahol megmarad annyi karaktere a kávénak, hogy ne legyen szentségtörés. Ami kihívás, hogy a mintát sokkal kevesebb tejből kell összehozni mint egy nagy latte-nál...
O1G
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen