-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #91603 üzenetére
Mert van ami nélkül lehet, de nem érdemes élni. Az öreg tisztára olyan mint a Ferrari F1 csapat egyik korábbi elnöke :)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz paljoc #92757 üzenetére
na, megvan a hiba. a szíj hibátlan, viszont a motor tengelyén egy fogaskerék hajtaná a szíjat, na az az idom lerepült a helyéről (egy idióta, kúpos, bohócimbusz valami tartaná a helyén, az lazult ki.
viszont nem bírom befeszegetni a kereket egyelőre a szíj alá, úgyhogy szétszedhetem atomjaira. grrr...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SoundON
tag
válasz paljoc #97988 üzenetére
Köszi, kíváncsi leszek
A mérésed sajnos nem csak azért pontatlan mert az IKEAs hőmérő vastag falú fém, ami eleve ad egy ellenállást/stabilitást, de nem tud tized C fokot ami meg +/- 1C fok láthatatlan ingást eredményezhet. Mindezeket megfejelve a hőmérő a kar kifolyó csőrére van támasztva ami tulajdonképpen nem is a karban már amúgy is kiegyenlített hőfokú összekeveredett vizet, hanem a brutál nagy hőellenállást jelentő bronz/rozsdamentes karod hőmérsékletét méri :/Lehet én sem mértem hibátlanul, de a fenti dolgokra azért figyeltem amikor is kiderült hogy az egyik legdrágább otthoni gép a GS3 sem tudja azt hozni csapolás alatti stabilitásban mint a fullrezes omronos Fragola GC.
GS3 [link] vs GC [link]De lehet hogy a CATLER mindent ver, nem tudom ...
-
zolnagy
őstag
válasz paljoc #98094 üzenetére
Szerintem ezzel megint az a gond, hogy nem tudod úgy a karba helyezni, hogy ne érjen a fémhez. A másik dolog, hogy úgy kéne mérni, mintha csapolnál, azaz 9 baron és ennek megfelelő vízhozammal. Erre szoktak gyártani olyan kart, amin van egy állítható csap, a hőmérőt meg úgy helyezik el benne, hogy ne érjen semmihez. Vagy amit egyszer csináltam (és aztàn már nem mindig jött össze, mert kicsúszott a szenzor a gumiból pl): [link]
De persze ez is távol van a profizmustól[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz paljoc #98098 üzenetére
Ok, majd oszd meg az eredményt.
Arra amire szeretnéd, valószínű jó lesz a mérés.Én kizárólag a kilépő víz hőmérsékletét szerettem volna megmérni, lehetőség szerint valós körülményeket szimulálva. Ebben az esetben a fém alkatrész zavarja a mérést, rossz irányba viheti az eredmènyt. Hogy mennyivel, nem tudom. Biztos azt is ki lehet mérni
A kávé valóban hozzáér a fémhez, de én nem is a kávépogácsa hőmérsékletét szerettem volna mérni, kizárólag a kilépő vizet. Az amúgy is sokkal bonyolultabb, mert nem mindegy, melyik rétegben nézem...stb. -
zolnagy
őstag
válasz paljoc #98100 üzenetére
Nos, ha 30s alatt nyomás nélkül egy bögrényi vizet kiengedsz, az sztem nem valós körülmény. Nyilván, ha azt tapasztalod, hogy viszonylag stabilan tartja a hőmérsékletet, akkor az valószínűsítheted, hogy jóval kevesebb mennyiségű vízzel ez lazán megy neki. Ha jól van megépítve a rendszer, akkor ez így is van. De nem tudhatod, hogy a jóval kevesebb mennyiségű vizet nem melegíti-e éppen túl a fejbojler. Mivel ezt az állapotot nem méred, csak valószínűsíteni tudod. Valószínűleg nem, mert ahogy írtad, nem égette sosem a kávét, ill nem volt sárkányos, de biztosan nem tudod alátámasztani, a mérésnek meg ez lenne a lényege.
Na mindegy, szerintem túlbeszéltük a témát.
Miden esetre kíváncsi vagyok a tapasztalatodra.
Minden mérés jobb, mint a nem mérés[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz paljoc #98104 üzenetére
Nem tudok válaszolni a kérdésre, de szerintem nem, szerintem sűrűbben. Legalábbis én úgy gondolom eme videóm alapján.
Parci: nálam is -0,5 így produkálja a fenti videóban látszó hőmérsékletet és így tizedre pontosan arról a hőmérsékletről indul hideg állapotban reggelente, amit a mellette lévő szobahőmérő is mutat.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
konzumpro
senior tag
válasz paljoc #98194 üzenetére
Meg kéne mérned egy Sage Barista Pro-t is nyomásfokozós szimpla kosárral. (Tudok adni )
Annyira kicsi a thermocoil hogy rögtön korrigál, igen kis hőtehetetlensége van a műanyag zuhanynak (!) is, vajon beválik az ilyen tücsökpöcse taktika, vagy a lomha nehéz nagy tehetetlenségű hőtároló elemek kellenek?Fura, hogy ugyanolyan thermocoil van a Bambinoban és az jobban tetszett, de abban nem volt állítható PID, csak fix.
-
zolnagy
őstag
válasz paljoc #98194 üzenetére
Nem lehet rossz az a konstrukció. Én a műanyag alkatrészektől félnék, bár nálad évek óta hibátlanul üzemel.
Tegnap én meg találtam egy kisebb csapot, meg pár fittinget, amiből pont össze lehetett hozni ezt: [kép]
Fel lehet menni ezzel is 8 bar körülre, de iszonyatosan spriccel, ha a kar alá befogatom a hőelemet, úgyhogy hagytam inkább.@Parci, nem is válok meg tőle
Jó konstrukció ez is, hamar üzemkész, hőstabil és bármikor szétkapom, ha szükséges, plusz minden alkatrész kapható hozzá.[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz paljoc #102444 üzenetére
Nem is tudtam, hogy ennyi pizza mester van itt
Hogy teszed fentre? Ez miért jó? a tészta alja így jól átsül?
Nekem sima gáz sütöm van, de ha a legaljára teszem a pizzavasat és arra közvetlen rá a pizzát max fokozaton az alja megég de a teteje még nem pirul le. Lehet így kene próbálkozni? Miben sütöd?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest