-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Kapni, van UK Pellini store. Akkor ez kiprobalos?
Itt a store, akar same day delivery is jatszik Amazonon keresztul.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Bazsee71
őstag
Ha nem haragszol, akkor erről inkább lebeszélném, életem legrosszabb tapasztalatai a Segafredo és Pellini kávékhoz fűződnek. Utóbbiból többfélét is próbáltam, Olaszországból is hoztunk haza nagyon friss pörköléseket, de az ihatatlan kategória volt. És most nem a sötét pörkölés ellen beszélek, a Goppion pl. nagy élmény volt.
-
-
bl4ze
veterán
Én csak olyanokat ajánlottam , melyek jó, klasszik Talján kávék.
Vagy rendelsz, vagy nem - ez már a Te dolgod.Több száz kóstolt Olasz kávé után van némi rálátásom a kávéra, ha hiszed ha nem
Én olyat ajánlottam , mely jó tanuló/gyakorló kávé és nem is 30-40 GBP kilója
.:. bl4ze .:.
-
HÁZIGAZDA
közben eszembe jutott, pellini break rosso volt, amit én ittam. borzalmas volt. de nem akarok ezen vitatkozni senkivel, tényleg ízlés dolga és nincs mit és nem is azért írtam, hogy másnak is legyen borzalmas , csak hogy esetleg gondolkodjon abban is, mint megfejtés, hogy olyan kávéval "próbálkozik", ami így se, úgy se ízlene neki.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zolnagy
őstag
Általában másoktól is ezt olvastam anno, és nekem is lejjebb kellett menni a hővel. Nálam be van állítva egy 4 fokos offset, mert anno (nem pontosan) ennyit mértem ki a kifolyó víznèl. Ennek tudatában most pl Roastopus Starfisht készítettem 90 és 92 fokos pid beállítással. Mindkettő jó volt, de más ízt adott. Klasszikabb kávékat akár 5 fokkal is lejjebb kell venni ennél.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
próbáld ki például, hogy telibe letekered és úgy indítod el a csapolást, aztán vársz 10 mp-et, és utána finoman feltekered 10 barig. ez egy előáztatás, és óvatosan felfutó nyomás, jót tesz a poginak.
olaszos pöriknél mondjuk annyira nem jön be, mert sokszor keserű lesz, ott inkább rögtön óvatosan ráengedem a teli nyomást.
az abszolút hőfok a pid-en egyébként "mindegy", meg kell találni, hogy hol jó (az általad használt kávéval). nálam 90 és 88 fok között szokott menni (88, ha olaszosabb a pöri).
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zolnagy
őstag
pumpaszabályzót nem nagyon használom. Korábban egy Brasilia Ladyn próbálgattam. Akkor az volt a tapasztalatom, amit itt is többen leírtak, hogy klasszik kávéval nem érdemes használni, mert csak rosszabb. Világosabb pörköléssel lágyabb ízek jöttek, ha hosszabban előáztattam és kb 6 barig engedtem fel. Ugyanannál a kávénál az utóbbi “profilozáshoz” finomabbra kell őrölni. Ezt úgyis tapasztalod, ha kipróbálod.
Ennél mélyebben én nem mentem bele.[ Szerkesztve ]
-
-
soldier2
őstag
Persze, mert a legolcsóbb alapanyagból dolgoznak, rosszul beállított darálóval. De a nagy gépek szintjét elérni a GC/Graef páros alatt eléggé nehéz (azonos kávéval természetesen). (alapvetően tuning nélküli GC-ről írtam, mint minum belépő)
Parci: "bizonyítékszerűséget arról, hogy a hibátlan hőstabilitás mellett készült kávé minden egyéb feltétel változatlansága mellett tényleg egyértelműen jobbabb, mint az 1-2 fokos csapolás alatti hőlengésű vasból jövő": a rézcsövezés mást nem ad csak hőstabilitást, mégis ha jól emléksze te is azt írtad, hogy nagyságrendekkel lett jobb a végeredmény. Ugyan sosem volt rezezett Gaggiám, de nincs okom kételkedni a sok pozitív véleményben.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
iatti
aktív tag
nálam is lassan elfogy a norda. én is dm-es víz+ásványvíz kombóra váltok.nem pöcsölök sókkal de még a verát is macerás beszerezni,lehet én kékkútit veszek. ennek nagyobb az ásványi anyag tartalma,de 1:2---1:3 keveréssel jó lesz. írod hogy tapad az őrlemény. darálásnál vizezed a babokat?
-
iatti
aktív tag
-
Wolfy999
tag
Ha nem is tokeletes ra a kodlampas hasonlat, de lehet egy sima PIDes GC es egy mazzer osszessegeben jobb kavet produkalna. Ha azt vesszuk, hogy mondjuk 145 a full tuning GC, 30 a graef, akkor arban kb egy szint a sima PIDes Gaggia es egy jol kifogott mazzer. A budget fele orlore jo elv.
-
HÁZIGAZDA
őrlőnél három szempont lehet felhasználói oldalról szerintem:
- az őrlemény minősége
- az őrlő használatának milyensége (kényelme)
- az őrlő tartósságaha a harmadik szempont nagyon fontos, akkor a mazzert nem lehet megverni. a niche a második pontban nagyon erős. az első pont pedig nehezebben ítélhető meg, én azért sokkal jobban szerettem a mazzer robur/kony párost, mint a jolly késes mini-e-t.
de...
faterom maga pörköl, egy qm 0650-en (vagy a családi pavonin) főz, és egy fragola-féle super jolly-val darál.
és elnök kávékat csinál. savas, gyümölcsös, arányos, de icipicit már mokkás, nagyon jó egyensúlyt lőtt be, világos és közepes pöri között valahol. ha félreteszem a hibátlanul elkészített specialty világos vonalat, nem kell jobb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vicces1
aktív tag
Mazzer Kony késpár 63mm-es önmagában drágább vagy ugyanannyi mint a Greaf őrlő, meg jóval nagyobb késméret. Illetve nem fog imbolyogni, de még mindig ajánlott 30-35ezer körül egy új Graef, használtan meg 20-ért, mert annyiért mit kapni?! -egy "hájpolt" tampert, disztributort, meg felesleges cuccokat.
Én meghagyom tarcsiba, simán jó még világosabb kávékhoz presszó minőségben is.
Kontrasztnak, viszonyításnak is jó pl. egy új kávé próbálásnál, de láttam már kávézókban filterhez használva.
Vizezni kell a babokat, és ütni, ráindítgatni szegényt, de ez ilyen.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
bl4ze
veterán
Ne haragudj, de ez kiverte a biztosítékot.
Tényle rettentő hülyeséget írtál be, megbántani nem akartalak, de a véleményem fenntartom.
Nagyon sok őrlő átment már a kezemen, pár száz kávét életemben leteszteltem már, van némi tapasztalatom őrlőket, őrleményeket illetően.Ez a Graef-NZ Kony kés ősszehasonlítás olyan, mintha a Trabant mellé tennél egy Ferrarit.
Ha te úgy gondolod, hogy nem pontos, nézz utána kinti szakmai fórumokon, elég sokan utána mentek ennek már, megmérték ahogy néztem vásárlás előtt.
Részemről ennyi a téma, én nem meggyőzni akarlak, de hidd el vásárlás előtt élőben kipróbáltam, összehasonlítottam egy szintén kiváló őrlővel és a vásárlás mellett döntöttem, mert a minőség minden tekintetben nagyon meggyőzött..:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Keress rá a nevemre itt, és az index fórumon - mindent megtalálsz.
Ne haragudj, de nem fogok 10+ évet felsorolni Neked részletesen.
A kávékorzó tesztelői között is megtalálsz, van fent elég sok tesztem, cikkem régről stb.
Ahogy mondtam : nem célom meggyőzni, de azt felejtsük már el, hogy a Graefot párhuzamba állítod az NZ-vel. Ez nettó butaság, ha megsértődsz, ha nem..:. bl4ze .:.
-
HÁZIGAZDA
nincsenek szentírások. egy pazar kávéból a graef őrlővel is fogsz tudni csinálni finom presszót. tehát, ha a cél az a magas minimum, amivel már elő tudod állítani a számodra finom kávét, akkor az emberek 99,9%-ának a graef is megfelel.
de.
ha ez valamennyire a hobbid, akkor vágyni fogsz a szépre, jóra, kényelmesre, és fizetsz az extrákért.
azzal kapcsolatban eléggé szkeptikus vagyok, hogy a topikból hányan tudnák vakon kikóstolni az nz őrleményének jobbságát a graefhez képest...
szóval elsősorban a többi szempontból jobb a niche zero. de valószínűleg az őrleménye is jobb, mert miért ne lenne. csak te kávét iszol, nem őrleményt.
egyébként egy bizonyos elmélkedési mennyiség fölött mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy gyakorlati oldalról közelítse meg az egészet. kávé, ivás, íz. (totál el lehet veszni egy digicamnél is a szenzor érzékenységében és társaiban. vannak különbségek, van jobb és van rosszabb. de a rosszabb ott például azt jelenti, hogy egy picit kevesebbet tudó eszközzel mész neki a feladatnak. de ott is feladat, fotó van, az a végeredmény, nem a szenzor, nem a pixel.)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bbuffy
senior tag
No akkor zsamo.
sztem a Niche egy öszvér a szempontokat tekintve. Sorban véve, kiváló őrlemény, jó anyagfelhasználás, nulla pangó az ötletes kialakitás miatt, és emellett szép is.
nincs pacsmagolás, semmi! és varázslás sem. Kellően lassú, ami sztem jobb is a kávénak. Praktikusan adagolós, nem döglik a kávé a tartályban. Pár eve már kint van, eddig nincs panasz rá. De nem is egy év alatt dobták össze.
ja és halk is, kifejezetten tetszetős a hangja, átjön a massziv őrlőhqng, de nem visit mint az ipariak....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
iatti
aktív tag
nálam még nincs használati tapasztalat és hogy mért kell nekem?sodródom az árral komolyabbra fordítva a szót. nem kell söprögetni a garatot,nem kell vizezni a babot,talán még fogpiszkálózni se kell,ahogy mondják csendesebb,meg az 58mm-es m.mini késnél talán jobb ez a kony reméljük azért pár évet elmegy hiba nélkül. annyi futásteljesítmény úgy sem lesz benne,mint egy olasz kávézóban meghajtott mazzerben. gondolom nem is bírná
-
PeterAgos
csendes tag
-
Tomi_Sci
őstag
Jaa értem, ez a neve
Régebben amikor jártam arra nem volt saját zacsi kávéjuk, csak nevesebb pörkölőktől árultak. De az is életmentő, Veszprémben nem lehet máshonnan szerezni (tudtommal), ha kifogy az ember.Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs