-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rush77
aktív tag
válasz Bazsee71 #65438 üzenetére
Sziasztok!
Itt a két videó összehasonlítani a nyitott és a zárt kart. (A kézremegés sajnos adott nálam de attól el lehet tekinteni)
A két főzés között van 5-6 mp különbség azonos mennyiségre pedig a körülmények változatlanok (a kezdőségemből fakadó különbségeket elfogadnám de nem hinném, hogy 10-ből 10-szer képtelen vagyok normálisat csinálni zárt karból)
Ami adott:
- 16g kávé (ez most TT8020 okt 16-i pörkölés)
- Daráló beállítás
- mennyiségileg is 44ml-t csinálok (próbáltam már 30-at is de nekem így jobban bejön)Ami különbség van a végeredményben,
A nyitott karost kellemesen mogyoróba hajló íz (én nnyit tudok kiérezni belőle) jellemzi egy alig észrevehető kesernyével a végén.
A zárt karnál viszont pont fordítva van, hogy mogyoró csak alig alig viszont elég keserű. -
Rush77
aktív tag
válasz gubabela #65560 üzenetére
@kk831228, gubabela
Dehogy veszem annak. Pont hogy tanulni szeretnék.
Viszont ugye a videó apropója főleg az, hogy "azonos" körülmények között (a tömörítést kipróbálom majd úgy ahogy írod) ennyire más a végeredmény.A zárt karral annak ellenére sokkal lassabb (ha nevezhetünk 5-6 másodpercet soknak - szerintem ebben az esetben igen-) a lefolyás, hogy kb ugyanúgy tömörítek, meg ugyanannyi a kávé illetve a végeredmény is kb ugyanannyi. Ezért használom csak a mérőpoharat mert ilyen apró menetközbeni dolgokra a jelenlegi mérlegem teljesen alkalmatlan - most már elvileg a hét folyamán meg kell érkeznie a kis mérlegemnek-
És mindez ízben eszeveszett különbséget jelent mert a zárt karból ilyen beállításokkal borzalmas a végeredmény.Igazából a lényeg az, hogy nem tudom miért van ekkora különbség a nyitott és a zárt kar között mind lefolyás mind végeredmény tekintetében és ez az ami bosszant.
Ha állítok a darálón egy vonalnyit akkor a zárt kar teljesen jó, de ha ugyanazt a beállítást használom mint a nyitottnál akkor már nem.
Tiszta X akták ez nekem -
Rush77
aktív tag
válasz Peti...(16v) #65564 üzenetére
A kosár ugyanaz (mivel még nincs másik csak egy szimpla van még emellé ).
Én sem hiszem, hogy 5-6 másodpercet számítana az, hogy végigcsorog a kávé a kar belsejében illetve, hogy ennyivel rosszabb lenne a végeredmény (egészen kellemes vs kvázi ihatatlan)
A wdt-t majd kipróbálom mert én is látom, hogy rögös meg hanyag a dolog csak elötte ezt az enyhén idegesítő tényezőt szerettem volna megfejteni.
Nem vagyok benne biztos (bármennyire amatőr vagyok), hogy a wdt így feljavítaná az egyiket míg a másikkal kvázi csak picivel lenne jobb az eredmény?@gubabela
Lemértem mindkettőt a karban is és mindkettő 16g volt (most az, hogy 16,5 vagy 16,1 nem hinném, hogy ekkora különbséget jelentene).
PID nincs (még)
A kettő között majdnem egy egész nap volt.
Kb 35 perc telt el a gép bekapcsolása után és volt még hűtőcsapolás is. -
Rush77
aktív tag
válasz Peti...(16v) #65572 üzenetére
A kettő között csak azért volt majdnem egy nap mert így jött ki.
Amúgy kísérletezek én bőszen mert a napi 5-6 dupla nálam simán megvan.@mufi
Észre sem vettem, hogy közben dumált a gyerek a háttérben. A remegés meg adott sajnos.
@ gubabela, soldier2, demars
Nem tudom melyik kávé mennyire érzékeny, annyira nem értek hozzá de most TT8020 van illetve most kezdtem meg a Lady Paljocot.Mondom simán lehet, hogy masszív júzer error a dolog csak furcsa volt nekem ez, hogy ugyanannál a daráló beállításnál illetve "ugyanakkora mennyiségnél" ami 16g a gramm pontos mérlegen ennyire különböző legyen a végeredmény. (ha megjön a 0,1 pontos mérleg a héten akkor már remélhetőleg fogok tudni mérni súlyra is)
A szűrő ugyanaz (tervbe van véve az IMS szűrő).
A kar dologra meg simán lehet, hogy az amatőrségem okán akadtam rá, mert nem értek még eléggé hozzá.A gép egyenes illetve sajnos ezt észrevettem, hogy minimálisan ferdén tömörítek mindig, ránézésre kb fél mm az eltérés a kosárban lévő vonal alapján.(majd beszerzek egyszer egy palmtampot is csak hát nálam ez lassabban megy )
Van egy másik dolog is amit nem tudok, hogy én csinálok valamit rosszul vagy sem. Előfordul, hogy a pogácsa egyszerűen fent marad a felső szűrőn amikor leveszem a kart Vagy ez normális, hogy előfordul?
-
Rush77
aktív tag
Na elkezdtem WDT-zni puruttya módszerrel (tejfölös pohár alja ami tökéletesen passzol a kosárba + fogpiszkáló) de még mérleg nélkül (a tracking szerint MO-n van már).
Most már jó a sima karral a Lady Paljoc (lefolyás is javult meg az ízek is rendben vannak), a decaf meg még mindig nagyon adja.
A Choco Madness viszont kifog rajtam (tudom, hogy én nem csinálok jól valamit ) mert keserű akárhogy variálok a mennyiséggel, próbálok játszani a hővel még mindig PID nélkül de most már remélhetőleg azt is sikerül elintéznem (remélem nem jön most már nem jön közbe semmi).
A lefolyás szép a Choconál is de ízre valahogy most nem akarja az igazságot. -
Rush77
aktív tag
válasz demars #65931 üzenetére
Hát ha már kapszulásat kéne választanom akkor inkább ez mint a nespresso mert egyrészről oké, hogy a nespressohoz sokkal több kapszula van de próbáltam jó párat (a Colonnat pont nem de szerintem már kb 20-30 különbözőt mert szüleimnek meg a két tesómnak is nespresso van) és hát egyik sem egy nagy eresztés.
Ilyet egyszer ittam és ízre jobb volt sokkal mint az alap nespresso gondolom már csak abból kifolyólag is, hogy több benne a kávé. -
Rush77
aktív tag
válasz mtgabor007 #65938 üzenetére
Nem tudom nekem mindig ment gond nélkül úgy, hogy beékeltem a csavarhúzót (amúgy ha jól emlékszem akkor talán jobb menetes az anya és 10-es kulcs kell hozzá bár már régen volt így nem akarok hülyeséget mondani)
-
Rush77
aktív tag
Most, hogy a Brikkat leporoltam, szeretnék érdeklődni, hogy akik vettek hozzá IMS szűrőt, tudtak e érdemi tapasztalatot gyűjteni róla?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
válasz A_ScHuLcZ #65946 üzenetére
Nem mondtam, hogy megéri. Viszont ahogy adp is írta, maga a kapszulás mivolta akár a nespressonak akár az illynek nagy ugrás a 3in1-hez képest.
Ami a kapszulák árát illeti, a kapszulás kávénak kilóra vetített ára 20-26ezer forint/kg (tudom, hogy nem számszerűsíthető a kényelem, gyorsaság stb...) ami a minőségéhez képest pofátlanul sok, legalábbis szerintem. -
Rush77
aktív tag
Ez egyértelmű hogy ha valaki nem kávézik sokat akkor akár még jó is lehet a kapszulás vagy akár az automata kinek mi a preferenciája de azt azért nem szabad elvitatni, hogy a kapszulás (mindegy melyik) kávé pofátlanul túl van árazva főleg azért mert beleszámolják a kényelemfaktort vastagon. (a te számításoddal is kb 80-85% felár)
Az automatákat meg nem ismerem nagyon mert kb 5ször ittam életemben automatás kávét (valami Jura van a haverom anyjának de az sem mérvadó mert sárga tchibóval eteti a gépet)
Az Illyt is csak azért mondtam mert (ha nem vesszük ide pl a Colonnat amit mondjuk még nem kóstoltam) a nespressot nem egy kifejezetten nagy élmény fogyasztani (sőt némelyik egészen undorító) és mondom ezt úgy, hogy rajtam kívül a családban mindenki nespressot iszik és van merítésem bőven különböző márkákból és fajtából is beleértve a limited kiadásokat is.De nem is vitázni meg meggyőzni szeretnék senkit csak elmondtam a véleményemet ami lényegében arról szól, hogy sokan beleugranak a kapszulás témába anélkül, hogy végig gondolnák az esetleges anyagi vonzatát (alapanyag szempontjából) de nyilván mindenki saját maga eldönti, hogy mi az ami megéri neki vagy sem.
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy a világosabb pörköléshez milyen hőfokot állítsak szerintetek?
Van még egy adag kenya filter pörkölés ami filterhez már nem elég viszont egy presszót tudnék belőle lőni hátha kiadná valahogy.
Köszi a segítséget. -
Rush77
aktív tag
válasz Bazsee71 #66347 üzenetére
Köszi a tippet.
Megcsináltam és hát vegyesek az érzéseim.
14,5g volt a kávé, finomabbra vettem az darálót, hogy hátha lassít (majd ezzel kapcsolatban még írni fogok) és pid 94 fokon (kb 40 perc melegedési idő).
A közelében nem voltam a ~35 mp-nek, 22s/29g kávé (most már pontos mérleggel mérve ).
Nem volt sok crema, ízre meg egy kicsit savanykás nagyon minimális paradicsomos ízzel de semmiképpen sem rossz.
Viszont fogyasztás után volt egy keserű utóíz amit nem tudok hova tenni.
A másik pedig, hogy nem tetszett a gép hangja közben. Pulzálóan erölkdős hangja volt. Mintha az opv kis megszakításokkal folyamatosan venné le a nyomást miközben pedig a lefolyás relatív gyors és egyenletes volt (nem biztos, hogy jól magyarázom de remélem érthető a lényeg)[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
válasz GAgyiXyXy #66359 üzenetére
Ez csak egy gyors próba volt a maradék kávéból ami már nem lett volna elég filterre és gondoltam presszónak teszek egy próbát.
Amúgy tényleg nem volt ihatatlan (számomra) meg hát majd eljutok egyszer oda is, hogy világos pörivel próbálkozzak de először még a sötét oldalt kell dominálni aztán jöhet a világosabb része.
Legalábbis szerintem amíg nem tudok nagyon jókat csinálni a sötétebb dolgokból addig szerintem felesleges a világos pörköléssel elkezdenem csapongani.@mdav88
Ilyen pumpa kell bele?[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
Azokhoz fordulnék akik szelepes visszazárható csomagolást használnak fel újra. Ilyenkor valamivel kiszoktátok “takarítani“ a zacskót vagy csak simán beleteszitek az új kávét?
-
Rush77
aktív tag
válasz Csápájev #66549 üzenetére
Igen ezt szoktam, csak most kaptam ajándékba utókarácsony gyanánt egy kilós Pacificaffe Blasiust és szerintem annyi üvegem nem lesz (max fél kilót fogok tudni szétporciózni) meg hát a fagyasztóban is korlátozott a hely és általában sötét helyre szoktam ahol nincs meleg.
És azért gondoltam a zacsis megoldásra mert többször olvastam már itt, hogy van aki felhasználja a régi tasakokat.
Viszont ugye a tisztítás része azért lett volna érdekes mert miután kiürül a csomag rá pár napra teljesen állott szaga lesz attól függetlenül, hogy hogyan is tároltam a zacskót. -
Rush77
aktív tag
válasz hchefi #66555 üzenetére
Első körben annyit mondanék, hogy a Gaggia Gran Style az nem más mint egy átcsomagolt Saeco Poemia ami elég silány (ezt tapasztalatból mondom mert tudom milyen az új Poemia). A régebbi az jobb volt.
Majd a szakértők kijavítanak ha tévednék de szerintem ha új gépekben gondolkozol akkor max ez jönne ki a 150 ezres keretből bár nem ismerem ezeket személyesen.
Őrlőből szerintem kezdésnek a Graef CM702 tökéletes lehet és akkor nagyobb keret marad a gépre amire mondjuk a kb 100k még mindig kevés új géphez. Használtban meg esetleg rá lehet menni egy Gaggia Classicra és azt tuningolni.
Amúgy én nem az őrlési időre mennék rá hanem a kávét mérném valami filléres 0,1 pontosságú mérleggel.
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
Ma végre megjön az új pumpa a GC-hez.
Van valami extra amire esetleg külön figyelmet kell fordítani a cserekor? Nyilván szokásos áramtalanítás és társain kívül.
Illetve csere után gondolom nem kell semmit újra beállítani vagy ha mégis akkor megköszönöm a segítséget. -
Rush77
aktív tag
válasz von toth #66565 üzenetére
Amúgy van benne valami bár én mérleggel mérem a bemenő/kijövő kávét.
Nekem CG8010 van és ugye azon még nem időt mérsz csak van egy "mennyiség" állító ami +-5 osztás van mondjuk a mostani kosaramhoz (ami tömörítve 17g a vonalig) a 2 csésze és -3-as beállítás az 16-16,5g között szór kávétól függően. -
Rush77
aktív tag
kicseréltem a pumpát a GC-ben.
Nem csodálom, hogy meghalt. 2007-es (gondolom a gyári) volt még benne.
Mondjuk kétszer futottam neki mert elsőre nem húztam meg az egyik csatlakozót rendesen mert a próba során csöpögött.
Szétkaptam, meghúztam rendesen és most jó. Teljesen más a hangja is bár még kávéval nem próbáltam. majd nemsokára meglesz az is.@zolnagy
Nincs beépítve illetve mérni sem nagyon tudok mert nincs mivel
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
megkóstoltam a Pacificaffe East Timor Aifu Alturát.
Kicsit gyors lett a lefolyás elsőre (16,5g ->20mp->33g - pid 91)
Nagyon jó. A fekete teát nem érzem rajta de a fűszeressége nagyon jó és egy nagyon kellemes enyhe dohányos utóíze is van (ha mást nem is, a dohány ízt kivételesen ki tudom érezni bagós létemre ) -
Rush77
aktív tag
válasz fragola.6035 #66764 üzenetére
Mondjuk engem nem fenyeget az a veszély, hogy ilyet veszek de szerintem egy ekkora, szemmel is jól látható összeg kifizetése után az ember joggal várná el, hogy minden téren minőségi legyen a cucc
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy a következő probléma mitől lehet a Catler CG8010 darálóval.
Tegnapelőtt daráltam volna magamnak kávét és észrevettem, hogy egyrészt nagyon lassan jön (ugyanazon a beállításon mint azelőtti nap) másrészt eszeveszettül felmelegítette a kávét. A kis csésze amibe darálni szoktam átmelegedett a kávétól.
Kiszedtem a babtartályt és teljesen fel volt gyűlve az őrlemény a kések között.
Kép1
Kép2
Kiszedtem a késeket és kitakarítottam az egészet illetve ki is szedtem egy alátétet a három közül amivel ugye egy picivel durvábbnak kellett volna lennie az őrleménynek.
Takarítás után
Miután összeraktam megint rápróbáltam a Pacificaffe East Timorral és nem igazán javult a helyzet.
A szokásos beállítás (2 vonal jobbról) elmentem egészen 5-ig és ugyanúgy befullad a GC és továbbra is púder finomságú a cucc és egy kicsit küzdős a hangja a darálónak.Viszont a durvább beállítással amit filterre használok, tökéletes.
Létezik, hogy ez az East Timor ennyire összeállna?Kicsit tanácstalan vagyok. Otthon még megpróbálom majd, hogy megint kitakarítom és másik kávéval teszek egy próbát de mondom a filter beállításokkal teljesen jó (bár tudom, az a skála másik végén van)
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
válasz norkov84 #66870 üzenetére
Köszi.
Erre akkor majd rápróbálok.
Mert tény, hogy nagyon ízlett az East Timor de most úgy vagyok vele, hogy némi vesztesség után örülök, hogy elfogyott.
Így most megint kitakarítom a gépet és neki esek a Blasiusnak, hátha azzal most jó lesz. Viszont ha továbbra is ezt fogja produkálni a gép (a vízcseppezés ellenére) akkor nem tudom mit csinálok.Szerk. A paljoc kávékkal nekem sem volt soha semmi gondom meg általában azt is szoktam inni de most ugye volt ez meg van a kilós Blasius amit kaptam és gondoltam ezeket elfogyasztom előbb.
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
válasz S.A.M.U.E.L. #66884 üzenetére
Kíváncsi leszek mi lesz nálatok a végkifejlet. Én mindenesetre holnap teszek egy próbát egy másik kávéval miután kitakarítottam a gépet. Nekem név szerint gastroback gépem van ami ugye a belenyomott logón kívül semmiben nem különbözik a catlertol és hát ha szerviz a vége akkor én meg leszek lőve tekintve a kedves kiszolgálást amit kaptam tőlük
-
Rush77
aktív tag
válasz paljoc #66886 üzenetére
Na megvolt az első próba. Bár ugye egy próba nem próba.
Az észrevételek.
Ugye mivel soha nem ittam még Blasiust ezért a korzós teszt alapján mértem össze a kimenetet (ott ugye középállásban volt neked a catler amit mondjuk nem tudom hányas osztás de ezek szerint ennyivel durvább beállítást kíván).
Ezek alapján még nem szeretném végleg leírni a gépet.
Most már relatív simán átjött és nem vettem észre lényegi melegedést meg szenvedést a darálón.
Ez maradt benne 3*16,5g után ami nem rossz tekintve a tegnapelőtti dolgot.
Amit viszont észrevettem, hogy ötös osztáson is nagyon finom lett az őrlemény (eddig kettesen volt általában)A szokásos 16,5g kávé nagyon lassan indult meg. (16,5g -> 30mp -> 18g - ~20ml).
Viszont nem volt sem keserű sem savanyú és szerintem szép volt a crema mintázata is viszont 0 karakter (majd a délelőtti próbáról -ugyanezekkel a beállításokkal illetve egy kicsit tovább durvítom az őrleményt- teszek be képet vagy videót)[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
válasz Rush77 #66904 üzenetére
Csináltam még egy próbát egy picit durvább beállítással.
Most már alakul. De az létezik, hogy ekkora különbség lenne kávék között? A Choco madness vagy spicy italy azok szépen jönnek 2es fokozaton ehhez meg 6os kell (az ugye 8 fokozat mert osztásonként kettő van).
Azt tudom, hogy nem lett az igazi a tömörítés mert ferde meg még dolgozni kell vele egy picit.
Jelenleg ezek az arányok. 16,5g -> 30s -> 26,5g (pid 94)
Ízre amúgy most jobb volt mint reggel. Picit csokis picit magvakra emlékeztető jegyek. -
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Egy kicsit elvesztem a rengeteg beállítás és arány között és egy kis iránymutatásra lenne szükségem.
Az tiszta sor, hogy 2 csésze esetén az elméleti ideális esetben 18 gramm (nálam max 16,5g kávé fér a kosárba) kávéból kb 27 másodperc alatt kellene kapni 2x18g kávét (ami mondjuk jó esetben 2x 30-50ml de ez nem teljesen tiszta nekem mert olvastam én már mindenfélét. - talán túl sokfélét is és ezért zavarodok bele).
Viszont amivel gondban vagyok, hogy 16,5g kávé esetén egy csészébe mennyinek kéne lennie mennyi idő alatt? Fele annyi idő alatt fele annyi kávé?
Mert ha olyan beállításon van, hogy a két csészébe jó legyen vagy legalábbis közelítőleg akkor az egy csészét pillanatok alatt megtőltöm. Viszont ha meg az egy csészébe jó akkor a kettes nem az.
Jelenleg amúgy kb 1:1.7 aránnyal csinálom magamnak a presszót. 16,5g -> 27mp -> 25-28g.Szóval a lényeg, hogy lehet el kéne felejtenem mindent és nulláról kezdeni mert túlbonyolítom mostmár?
A tippeket előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
válasz gubabela #66969 üzenetére
@gubabela & mdav88
Igazából kezdem érteni de ugye pont az a problémám (általában), hogy ha egy csészére tudok (szerintem) nagyon jót húzni (16,5g -> 27mp -> 27g) akkor az ugye két csészére teljesen nem lesz jó.
Szerintem megpróbálom a következőt. Rámegyek a két csészés eredményre, hogy 27mp -> 2x18g és akkor azt visszavezetem 1 csészére.Ugye pont ez is a legnagyobb problémám és a kavarodás egyik oka, hogy én általában egyedül iszom duplát (napi 4-6 ha itthonról dolgozom) és ehhez van belőve minden . Reggel viszont kell a két csésze mert a feleségemnek is kell viszont ő nem duplázik.
Remélem érthetően meg tudtam fogalmazni (ez nem mindig sikerül nekem)
-
Rush77
aktív tag
Menet közben kifutottam a szerkesztési időből.
Lenne még itten pár felmerülő kérdés.
Gőzölés.
Olvastam Jolti leírását, hogy a gyári GC csővel hogyan is kéne de szerintem valamit nagyon nem találok el mert elszomorító a végeredmény. (a poemiaval azért valamennyire közelítettem az elfogadhatóhoz)
Szóval az lenne a kérdésem, hogy milyen hőmérsékletnél érdemes elkezdeni a gőzölést illetve ha van egyéb tipp az is jöhet.
A silvia cső is tervbe van véve de lassan történnek a dolgok nálam.PID.
Van e bármiféle beállítás a PID-en (rex-c100 van nekem) ami arra szolgál, hogy esetleg kisebb intervallumokkal kezdjen el visszafűteni. Most simán van olyan, hogy esik kb 5-7 fokot és utána kezd el visszamászni. Ezt szeretném valahogy csökkenteni, hogy "állandóbb" legyen a hő.Illetve van e valami általánosan bevett praktika a kávék hőigényével kapcsolatban? Mondjuk az SO vagy világosabb kávék magasabb hőt szeretnek vagy a sötétebbek meg alacsonyabbat? Nekem igazából támpont kéne, hogy kb ne vakon induljak neki mert ki tudom kísérletezni, hogy hol jó számomra de hátha van valami általános tapasztalat.
Egy tippet is szeretnék kérni, hogy a kilépő vizet mivel mérjem meg illetve hol, hogy lássam a pid és a valós közti értéket.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
Akkor kezdem a gőzöléssel. Bár mióta be van építve a pid nem gőzöltem de nem hiszem, hogy ez akkora változást eredményezne. (holnap megpróbálom és leírom, hogy mit tapasztalok.
Úgy csinálom ahogy le van írva. egy 3-4 másodpercig engedem ki a vizet és utána elzárom majd vártam amíg a lámpa kigyullad és elkezdtem a gőzölést.
Először éppen, hogy a felszín alá nyomtam amíg szörcsög utána pedig mélyebbre.
Viszont mindig olyan érzésem volt mintha túl hamar kifogyna a "szufla" és a végére marad egy alig habos tej bazi nagy buborékokkal és hát krémesnek semmiféleképpen nem nevezném.
(igazából ugyanezt a technikát használtam előtte is a poemiaval és ott ment).
Biztos, hogy én nem csinálok jól valamit és csak ki kéne ismernem a gépet de eddig nem jutottam el.
A tejen nem változtattam semmit.
Holnap beszámolok az újabb próbáról.A piddel kapcsolatban pedig valamiért az volt bennem (ezek szerint tévesen), hogy a valósnak kéne a kávéhoz mennie. De akkor ezt a témát el is engedem.
@adp
megnézem köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
Köszi mindenkinek.
Igen már rájöttem, hogy a számok tévútra tereltek és túlkombináltam már az egészet.
A gőzölést panarello nélkül csinálom(tam) mindig is.
Délelőtt meglesz a próba aztán leírom a tapasztalatokat. Most újra végig futok a leíráson és neki esek.@Bazsee71
Mérleget használok (illetve két csészénél nem tudok mert nem fér alá - de erre is találtam megoldást. szimplán kiveszem a csepptálcát és feles poharat teszek a kivezető cső alá )
Az arány nálam általában valahol 1:1,6 és 1:2 között mozog. -
Rush77
aktív tag
Megvolt a próba a gőzöléssel.
Sokkal jobb lett mint amire számítottam.
Bár a tetején sok volt a nagyobb buborék de egész vállalható lett. Ezek szerint én balf@szkodtam el a dolgot eddig vagy nem is tudom (lehet túl sokáig hagytam nyitva eddig a csapot, hogy a víz kijöjjön és ezért ment el a nyomás hamar).
Ezek után sok gyakorlás következik.
Köszi mindenkinek. -
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Ez a kiöntő jó lehet szerintetek? Totál kezdő vagyok a témában de érdekel a dolog bár csak a feleségem iszik tejes italokat meg vendégek szoktak és hátha eljutnék a vakítós fázisba.
Köszi
@Bazsee71
Nem akarok beleszólni de ha erre gondoltál akkor a gardellinél elérhető a könyv. (ha a vizesre akkor nekik sincs )Régóta nézegetem a könyveket, hogy melyikkel lenne érdemes kezdeni mert érdekelnének.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen