-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis elméleti segítséget szeretnék kérni.
Az elmúlt időszakban (értsd kb 1 hónap) az a történet, hogy a nyitott kar spriccel csapolás közben de nem összevissza az elejétől.Több kávéval is próbáltam és ugyanaz az eredmény.
Elindítom a csapolást és szépen össze is áll egy szép sugárrá és szép a lefolyás is, viszont kb a 15-17ik másodperctől elkezd spriccelni (ezt a csészén látom leginkább de volt, hogy a darálót is leköpte).
Minden esetben kb picivel félidő után kezd el szétesni az egész.A gép: Major utángyártott kés, GC + PID
A következő a felállás: 18g kávé -> 25mp -> ~36g (kb 1:2 arányt tartva).
Próbáltam, hogy lejjebb megyek az aránnyal és úgy is ugyanaz az eredmény.
A folyamat maga így néz ki:
2 külön módszert is kipróbáltam az őrlésnél.
1- Direkt karba őrlök -> egy finom rázás eloszlatni -> WDT -> eloszlatom kézzel -> tömörítek
2- kis bébi ételes üvegbe őrlök -> összerázom egy picit -> bele a karba -> WDT -> eloszlatom -> tömörítek.Teljesen mindegy melyik módszer, mindig spriccel és elkezd ugrálni a sugár.
Csináltam két képet a pogácsáról is de én nem látok rajta semmi különlegeset
kép1
kép2Bármilyen mogoldásra nyitott vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest