-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
senior tag
Nem tudom mennyiből javítható ez meg és azt sem, hogy nem elírás-e, de ha ennyi akkor lehet, hogy megéri.
[link] -
vicces1
aktív tag
Kösz a választ!
Még nincsen ehhez a "víz tisztításhoz" tapasztalatom, csak keresem az ideális variációt. Arra gondoltam, hogy a már tisztított vizet töltögetem a tartályba, meg akkor pár naponta könnyen át is mosható, ha esetleg kicsit dzsuvásodik (nyálka, alga békalencse stb. 🤗) -
vicces1
aktív tag
Sziasztok, ha az Oscar párnát pl. egy 3 literes dunctosüvegben tartom, onnan átöntögetve a gép tartályba kb. 2naponta literenként a vizet az úgy ok?
Néha naponta többször is gőzölök a GC-on, és utána mindig légtelenítve, veszettül "eszi" a nordat, verat. -
#25510592
törölt tag
Graef Pivalla hőstabilitását nézegetve kiderült, hogy ebben is van hőfokszabályozási lehetőség, csak nincs dokumentálva. Plusz-mínusz 6 fokot lehet állítani az alap 92-höz képest 2 fokos lépésekben.
Kikapcsolt állapotban gőzölés gombot 3 másodpercig nyomvatartva lép be hőfok állítás módba (sípol egyet). Bekapcsoló gomb a mínusz, gőzölés gomb a plusz.
Középállásban mindkettő felvillan, lefelé-felfelé állítva fokozatokat visszajelezve villan (tehát max 3-szor vagy az egyik, vagy a másik gomb).
A beállítást tárolni a kávéfőzés irányba elfordított kapcsolóval lehet (10 másodpec után sípol egyet).Nem egy PID de nekem pont ez a funkció hiányzott az ES70-hez képest.
-
paljoc
tag
Megérkezik ma a teherautó a kofival, kérdem a sofőrtől hogy megkínálhatom-e egy jó kávéval, kellene egy percet várni.
"Nem, szerencsére nincs semmilyen káros szenvedélyem!" - hangzik a már-már büszke válasz.
Jáááááájjjj!

-
#25510592
törölt tag
válasz
metaksza
#77687
üzenetére
Szarvasi SZV-618, lefőz akár tíz adagot is ha kell.
Vagy használtan egy automata, ha van kedved hetente egyszer kitakarítani.
Nincs vele sok macera, víz kell bele naponta, meg ki kell önteni a tálcából utána, de mégiscsak frissen őrli szemesből. Kevesebb gonddal jár mint a karos, nem kell csatateret csinálni egy-egy főzés után. Ja és így minden adag friss. -
mikromanus
veterán
Háát.. az überpro kávémalom (GRAEF CM 702) beza' nincs raktáron és a beszerzését dec7-re igérik. Ebből nem lesz minőségi szórakozás egy darabig. Csak nyomorgatom a szegény kávészemeket a kaszás-pörgős szado-mazo szerkezettel. Picit gyorsabb ügymenetre számítottam. No, mindegy. Azért csak meglesz a "fejlesztés".

-
metaksza
tag
Sziasztok. Nem vagyok nagy gurmé, most is egy sencor 20k-s gépem van, viszont sokat iszok belőle. Tudtok ajánlani valami őrölt kávés gépet, ami viszonylag rövid idő alatt lefőzni a nedűt, és nem kell vele szarakodni, mint ezzel?
Általában nem egy pohárral főzök egyszerre, hanem ilyen kilencvenesévekbeli metódussal, többet, aztán kiöntögetem

Az ér ugyanez a 20-30 között, nyilván BF-en pályázok rá. Köszi!
-
Nibiru
tag
válasz
mikromanus
#77675
üzenetére
"2/3-nál pohárcsere és nem keveredik a gyenge tartalom..."
Na, erről az jut eszembe, amikor a melóban egyszer kávét főztem egy hatszemélyes szarvasi borzalmason. Utálom, de akkor nem volt más, kellett a tuning. Siettem egy értekezletre, hát a kifolyó alá raktam a csészémet és beleengedtem egy duplát, majd egy hirtelen mozdulattal kicseréltem a kiöntöre és otthagytam a főzőt magára hogy fejezze be a főzést. Máson járt az agyam és nem is gondoltam végig, hogy amit magamévá tettem az valójában egy 6 személyes adagból főzött tömény kivonat volt, a kollégákra pedig a színes vizet hagytam. XD Az hagyján, hogy elég hamar kigúvadt a szemem, de még hat óra múlva is remegett a kezem ezután a kaland után, pedig jól bírom a koffeint.
-
SierraFox
tag
válasz
thomasrc
#77682
üzenetére
A Poemiaval az a baj, hogy nagyon nagyot esik a vízhőmérséklet csapoláskor. Én éppen ezért -rövid próbálgatás után- soha nem használtam 100% arabica kávéval, pláne nem világosabb pörkölésűvel.
Robusztás, sötétebb kávékkal tök jó eredményeket lehet elérni. Paljoc vonalon maradva ez a Get Up. De a sötétebb Choco is lehet, hogy jobb lesz. -
mutyi
senior tag
válasz
thomasrc
#77682
üzenetére
Milyen géped van?
Nekem egy Gaggia Baby Twin van és amíg nem volt Pid beépítve, addig én pl. úgy csináltam, hogy amikor kikapcsolt a felfűtés gomb utána 30 mp múlva indítottam el a csapolást és akkor volt jó a kávé.
Próbáld esetleg ki.
De ahogy mások is jelezték, előbb legyen a gép teljesen átmelegedve, azaz legalább 20 percig legyen alapból bekapcsolva, továbbá legyen felrakva üres kosárral a portafilter,hogy azok is kellően melegek legyenek.
Utána jöhet a Choco Madness.
Továbbá majd próbáld meg a kosárba beletett kávét egy tűvel kellően elkavargatni és egyenesen tömörítsd. -
thomasrc
tag
Elhiszem, de akárhogyan főzöm le csersavas íze lesz. Igazából már a Lucaffé óta szenvedek a megfelelő hőmérséklet megtalálásával, csak az meg keserű volt. Ez a P&Y világosabb pörkölésű és őszintén szólva arra számítottam, hogy ezzel megszűnik majd a problémám, csak most az lett belőle, hogy keserűből átment csersavasba az íz. A Choco Madnessből kaptam egy sötétebb pörkölésű változatot is, ha ezzel nem jutok eredményre, akkor azzal fogom folytatni.
Az nem lehet egyébként, hogy tömörítési vagy darálási hibáról IS szó van? Eltolódhat emiatt az íze egy kávénak vagy mindenképpen a hőmérséklettel kísérletezzek?
-
thomasrc
tag
Csak nem akar összejönni ez az espresso.

Most P&Y Choco Madness-el próbálkozok (normál verzió), de valamiért erősen csersavas íze van. Graef daráló 13-as fokozaton, így 16 g őrleményből 34 g fő le 28 mp alatt, 12-es fokozaton pedig teljesen befullad, de egyébként az 1:2-es arány meglesz, ha kicsit rövidítek a lefolyás idején, viszont a csersavas ízén ez nem fog változtatni, szinte biztosra mondom. A pohárba lefolyó kávé 65 °C-os. A bojlerre egyelőre még nem kötöttem hőmérőt, de szerintem a 90 °C-nak ott meg kell lennie, mert ha nagyon rövid ideig (5-10 mp) rátolom a gőzfunkciót, akkor utána már egyből gőz jön ki és a crema is rögtön égett lesz. Rövid hűtőcsapolással is próbálkoztam, de akkor már a lefolyás elején szőkülni kezd és szerintem akkor meg azért lesz rossz íze.
Bármi ötlet, hogy merre tovább?

-
iatti
aktív tag
a tiszta fémből készült tamper jó,vagy van valami hátránya?láttam egy 58.5-öst.
-
mikromanus
veterán
válasz
Nibiru
#77672
üzenetére
NO, a kifolyócsöves bóvlin ez rugalmasabb volt. 2/3-nál pohárcsere és nem keveredik a gyenge tartalom a tarkóbőrösszerántó erősebb keverékkel.

A gyengébb melegítésnél meg az lehet a gond, hogy ugyanúgy felmelegszik a víz, csak lassabban és tovább érintkezik a forró vízzel-levegővel a kávépogácsa. Így meg megéghet. Kotyogósban nem egyszerű az élet.

Mondjuk Brikkában nincs ilyen gond. Pukkan és ömlik kifele. Már veszem is le. Amikor már nem jön érdemben anyag töltöm is pohárba. Mondjuk most elektromos tűzhelyem van, így legalább azzal nincs gond, hogy a pokol lángjai nyaldossák a szelepet, vagy hogy kevés a láng. Kicsit könnyebb így az élet.
-
korikmate
tag
Sziasztok. Kicsit off, de itt hátha vannak műértők

Szóval vevőt keresek egy '86-os Babyre, amiben még nagy kazán van, öntvény a háza és magnesszelep nyitja a gozcsapot.
Szóval patika állapotú, műszakilag és esztétikailag is. 9 bar ra lőve az opv. Akit érdekel keressen.
Ugyan itt egy MDF őrlő és egy gaggia stand is eladó, akár egyben, mert váltok...
Köszi! És bocs de hátha ti értékelitek az ilyesmit

-
BlacKSouL
addikt
Dejavu
Ez évente hányszor szokott cikk lenni? Félévente egyszer? -
Nibiru
tag
válasz
mikromanus
#77670
üzenetére
Ha nagy a láng, akkor hamar beindul a gőzképződés és túl gyorsan megy át az egyébként túl forró víz a pogácsán, ergo már szinte az első cseppektől kezdve vacak a kávé ami kifolyik.
Én ha ritkán előveszem a Bialettit (az enyém egy kétszemélyes Musa) csak minimum lángon főzök vele és mindig ott állok mellette. Ha elért a kávé mennyiség a feléig, leveszem és egy vágódeszkára teszem, 2/3-nál pedig átteszem a mosogató rozsdamentes lemezére. Így sosem melegszik túl a víz, nincs szörcsögés. A kávé szépen lassan magától lejön és nincs égett, keserű íze. Valamikor ezt magam kísérleteztem ki, később aztán rájöttem, hogy csak a spanyolviaszt találtam fel.

-
Nibiru
tag
válasz
fragola.6035
#77661
üzenetére
Az okot úgy nevezik, hogy KAPZSISÁG.

-
mikromanus
veterán
válasz
Nibiru
#77639
üzenetére
Lehet a később még átagonizált utolsó cseppek cseszik szét a kávét végül, de önmagában attól is romlik a minősége, hogy csak úgy "van" percekig a forróságban. Lehet nem akkora a hőmérséklet mint az alsó részen, de a fölső tartályban is kapja azért a hő utánpótlást a lötty. A kis mezei egyszemélyes kotyogó nem épp egy minőségdíjas kávékészítő, de azért lehet vele elég fogyasztható kávékat is csinálni. Ha viszont nem hallom mikor tör fel a kávé (hozzászoktam a Brikkás karakteresen hangos riasztáshoz) és 3 perc múlva veszem le, akkor azért már elég "ipari" íze van a kávénak. Pedig a láng itt se nagyobb mintha időben leszedném.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
mdav88
#77668
üzenetére
Persze, csak ha kiveszem az érintőgombokat, oda 1000%, hogy nem találok oda illő kapcsolót.
Ésszerű az lett volna, hogy ezért a pénzért nem az érintőgombokat és az idióta elektronokát teszi bele, hanem három billenőkapcsolót és egy pidet. De azt már tudjuk, hogy kávégépgyártónál ne keressünk ésszerű megoldásokat.
De ezt a nagy űrtartalmú fejbojlereket sem tudják elengedni a gyártók, pedig... -
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035
#77660
üzenetére
Am az elektronikat kiiktatva, harom darab sima kapcsoloval megkerulheti minden. Persze ertem hogy ez nem biztos hogy 200e forint utan rogton a szetbarmolassal kell kezdeni...
-
yazoo1
tag
válasz
Csápájev
#77614
üzenetére
Tetszik ez a podos gép és a megoldás.
A képeken még a presszó N van crema is.
Eddig nem adtam bele a témába magam ezért kérdem mennyire elfogadható az eszpresszó ja? Ízvilága gondolom nem annyira Széles mint a szemes kávéknak?! Gondolok itt arra hogy nincs podban: yirga, Chocco madness, stb. -
LazacX
tag
válasz
fragola.6035
#77660
üzenetére
És gyári állapotában mennyire használható a gép? Az érintőgombok amelyek nem tetszenek nekem rajta, ezekkel lehet baj hosszabb távon?
-
sz.zs.
senior tag
válasz
fragola.6035
#77661
üzenetére
-
válasz
fragola.6035
#77661
üzenetére
Komolyan 6400 ft egy darab lemez, miből van platinából?

-
fragola.6035
aktív tag
válasz
fragola.6035
#77660
üzenetére
[ Módosította: Parci ]
-
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
#77657
üzenetére
Pedig egyik nagy kedvencem volt csak így megtekintés alapján. Nagyon jól néz ki, kár a pid-ért anélkül eléggé no go gép

-
jana86
csendes tag
Nem mondták soha, de számomra ez lenne az újrahasznosítás.
"Minden egyes kapszula, amit újrahasznosításra kerül, mindennapi tárgyak formájában ölt új formát – újabb kapszulaként, kerékpárként, svájci bicskaként, zöldséghámozóként, létraként, vagy éppen egy szemüveg kereteként. "
Ez nem épp az....
Egyébként a környezetvédelem a kávéfogyasztó közösség számára az átlagembernál is fontosabb kellene legyen, mert a klímaváltozás miatt pl. a kávé termesztése hamarabb lesz lehetelen, minthogy kipuszulnánk. Na de kávé nélkül minek túlélni?!?! Ide most tehetnék
-t is, de ez inkább
! -
fragola.6035
aktív tag
Van itt nálam egy új Magister es30 is. Nagyon szép munka van rajta, öröm belenézni, de azért van vele gond rendesen.
A pidelése egyenlőre úgy néz ki, hogy kizárva. Beleraktak egy elektronikát, ami az érintőgombokat, hőfokszabályzást, gőz funkciót is kezeli. Na most ha pidelni szeretnénk, akkor a hőfokszabályzó részt ki kell iktatni, de ezzel veszik a gőz funkció is.
Az elektromos termosztátnak is van vagy 8-10 fok hiszterézise.
Lehet, hogy drága az új Gaggia Classic, de egyenlőre nem lehet megverni. -
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
#77641
üzenetére
Akkor kezdjük el azt is átkozni. 1000x inkább ESE POD mint kapszula.
-
soldier2
őstag
-
beleriand72
tag
Hol lesz valami nagyon jó kávévásárlási BF akció?
-
-
jana86
csendes tag
Sajnos az újrahasznosítás nem azt jelenti, hogy kimossák, újratöltik őket és újból eladják. Ettől nagyon távol áll. Ez inkább egy marketing fogás, amivel a magukat környezettudatosnak gondoló vásárlók lekiismeretét megnyugtatják azzal a hamis érzéssel, hogy a Nespresso kapszuláival nem szennyezték a környezetet.
Pont, mint a pet palackok esetén. -
Nibiru
tag
válasz
mikromanus
#77638
üzenetére
Volt egy pár ilyen [...]press nevű kávéfőző. Egy Autopress van is nálam teljesen működő állapotban.

De nem az elkészült kávé ég meg - nem is tudom, hogy az egyáltalán lehetséges-e - hanem maga a kávé égett el a szerkezetben mert túl nagy lángon és túl hosszú ideig hagyták őket a tűzhelyen.
Gyerekkoromból emlékszem a gumiszagra, felrobbant Autopress-re (azon még biztonsági szelep sem volt) és a későbbi Seherezádé-ra aminek a csövén, bárkinél is jártam, meg volt égre, de legalábbis meg volt folyva-olvadva a hőre lágyuló (!) műanyag. -
mikromanus
veterán
válasz
Nibiru
#77635
üzenetére
A régi faék kis "Kifolyócsöves" gépek ilyen szempontból jók voltak. Mivel nem volt felső tartály, így nem volt veszély abban, ha sokáig fent maradt a főző. Mondjuk az már neccesebb volt ha nem tettél a cső alá poharat.

Egész jó kávék összejöttek azzal a kis géppel is (Midipress???). Mondjuk a "vége" a lefőzésnek ott már nem volt túl minőségi, így idővel azért azzal is rászoktam az odafigyelésre és hogy ne várjam meg a gőzzel jövő híg semmmit. A "fő" adag egész kellemes tudott lenni. Persze ebben benne lehet egy jó adag korral megszépül hatás is. Nem igazán volt akkor viszonyítási alapom. De a standardabb kotyogós (Szarvasi és hagyományos felső tartályos megoldások) durva minőségromlásnak tűntek a kis szörny után. Pedig az a régi főző aztán nem volt egy nemzetközileg legjobbak közt emlegetett szerkezet...

-
mikromanus
veterán
válasz
#25510592
#77634
üzenetére
Pár csepp előzetesben bezsínesíti a felső tárolót, majd pukk, így lett a kotyogós kávé némi habbal/krémaszerűséggel.

Mondjuk normálisan elmosom (sima folyó vízzel) és tuti mozog a szelep amikor fözés előtt felcsavarom a felső részt. Annyi vizet rakok bele, hogy a H2O jelzés szárazon kilóg még (picivel alatta a vízszint). A kávét meg nem púpozom, meg tömörítem. Csak picit ütögetem a tartály oldalát, hogy a saját súlya alatt rendeződjön. Azt hiszem akkor jön ki nehezebben-lassabban a kávé ha túl tömör a kávéanyag a tárolóban. Vagy lehet az őrlési finomság is számít. "Durván" darált kávét javasolnak. A túl poros minőség lehet szintén tömörebb és nehezebben folyik át.A fenti technikával hozza az elvárt lefőzési időt (1-2 perc) hideg-szobahőmérsékletű induló vízzel is.
(#77633) koxx
És kb ő az össz lehetőség. De azért érzed, hogy sima vizről beszélünk. Kb csapvíz rendelés. Az valahogy értékhatár alatti. Mondjuk ettől még lehet később bepróbálkozok vele ha kísérletezhetnékem támadna. -
iatti
aktív tag
tamperben 58,4 vagy 58.5 érdemes venni?
-
Nibiru
tag
Az alap kérdés az, hogy eddig milyen kávét ivott az anyukád, és mennyit.
A kapszulás nem való annak akik sokat iszik, mert nem csak környzetszennyező, de drága.is, viszont kényelem, gyorsaság és egyszerűség szempontból verhetetlenek a kapszulások. Viszont azt is érdemes tudni, hogy az Aldi-s Martello és mondjuk a Lavazza EP kapszulák között legalább akkora a különbség minőségre és ízre mint egy félig szójából készült parízer és a pick szalámi között. És akkor még finom voltam.A kis karos Delonghi EC156b viszont elképzelhető, hogy jó választás lenne. Őrölt kávéból is lehet elfogadható kávét főzni vele, mivel nyomásfokozós a kosara. A szimpla kosárral nem, csak a duplával. A szimplával viszont lehet ESE pod-ot használni, amiből elég jó a választék és mivel a pod anyaga papír, nem szennyezed vele a környezetet annyira. Nekem ilyen gépem van, de soha nem próbáltam kávépárnával, ezért nem tudom megmondani, hogy milyen az abból lefőtt kávé. Én lecseréltem a gyári kosarakat és espresso-ra rendezkedtem be, de ahhoz egy rendes tamper és főleg egy őrlő is kell, azaz messze nem férnél bele a 25-be. Ráadásul akkor már jön a macera amit nem biztos, hogy az anyukád bevállalna.
Mindent összevetve én a kis Delonghi-t venném a helyedben. A Brikka is jó kávét főz, de ha - ahogy írod - a kényelem, gyorsaság és egyszerűség számít, olyan szempontból azzal nem vagy előrébb mint a meglévő mokkával (kotyogóssal).
Egyébként a 4 éves "kotyogóssal" is jó kávét lehet főzni ha tudod hogyan kell. Maqyarohonban szinte mindenki úgy főzi vele a kávét, hogy kávét és vizet bele, aztán fel a lángra és ha már kiköpte az összes vízet, akkor leveszik a tűzhelyről. Na, ez pont az amit nem szabad csinálni! Ezt csak azért írtam, mert a Brikkával ugyanúgy el lehet cseszni a kávét, ha valaki a fenti módszerrel használja.
-
#25510592
törölt tag
válasz
mikromanus
#77631
üzenetére
Neked rendesen felugrik a szelep hidegen indított Brikkával? Mennyi kávé szivárog át előtte?
-
válasz
mikromanus
#77631
üzenetére
GRobytól rendelhető Norda víz.
-
mikromanus
veterán
válasz
mikromanus
#77629
üzenetére
Aztán végül mégis az ajánlott gépszörnyeteg lett. (GRAEF CM 702) Az edigital-nál volt olcsóbb, csak az elég nogo zona nekem. Az ügyfélszolgálatuk gyatra. Inkább a harmadik legjobb ajánlatos lett. Szállítással 36k. Majd tesztelem aztán keresgélek még finomítási lehetőségeket.

A Nordic víz jónak tűnik, csak épp kb egy helyen érhető el. Vagy a többség nem igazán netképes hely, hogy rátaláljak. Azért ennek még utánajárok. Mondjuk lehet nem kell ezzel olyan sokat tökölni. Errefele a vezetékes víz kifejezetten jónak tűnik. De azért keresek valami nem desztillált víz minőségű, de alacsony ásványianyag tartalmú vizet...
-
mikromanus
veterán
válasz
sz.zs.
#77628
üzenetére
A kávékat jegyzetelgetem későbbre. Karizomerősítő kézimalom lesz szerintem első körben. Meg kell dolgozni a napi anyagért. Nem rossz az.
A szűrős mókát is lehet kipróbálom. Szűrő nélkül a finomra őrölt kávé épp ellenjavalt, mert eltömíti a Brikkát. Szűrővel nincs ilyen gond? mindenesetre ha egy helyen mindkettő elérhető, akkor berendelem egy csomagban szerintem mindkettőt. Nem árt egy kis kísérletezés. Már csak a márkanév a kérdés. Mondjuk lehet nem sóherkedek és berendelem a designosabb Quito-t. Ha már valamibe belefogunk csináljuk alaposan!
-
sz.zs.
senior tag
válasz
mikromanus
#77627
üzenetére
A Norda össz. oldott ásv. a. tartalma ~ 60 mg/l, ennél kevesebb nincs is, de már nem is lenne jó.
Ami nekem bejött Brikkával:
[link]Innen is pl. a Columbia
Vagy az olcsóbbak közül pl. akár ez is.
És érdemes beszerezni egy ilyen felsőszűrőt, ehhez viszont már majdnem presszó finomságúra kell darálni, tehát ha a keretbe belefér, egy Graef CM702-t érdemes lenne venni. És igen, a propelleres daráló tényleg felejtős...
-
mikromanus
veterán
Jana Baby van most vízben tesztelve. Bár nátriumban szegény, de lehet mészkövet épít ez is 3 főzésből mint más (ásvány)vizek. (jelezve a címkén nem nagyon volt semmi, de ebben is bent figyel egy rakat hidrogénkarbonát) Majd 2-3 főzésnél elválik számít-e a végtermék szempontjából. A tegnapi rosszabb nem lett, az tuti. Csak egy alkalom nem biztos adat még.

A javasolt vized kicsit kevesebb oldott anyagos. Megsasolom majd azt is.
-
válasz
mikromanus
#77624
üzenetére
Vízből próbálj ki egy nestlé verát vagy nordát amelyiket könnyebben be tudod szerezni.
PallYotz kávéival érdemes kísérletezni, de bármelyik hazai pörkölőnél találhatsz megfelelő minőségű kofit. -
mikromanus
veterán
A kávé projektem továbblépéseként odafigyelnék az "egyéb" részletekre. Kiindulási alap az volt, hogy kotyogósban utazom.
Nem vagyok egy espresso mániás. Lehet régi idők és kezdeti rossz kávék hozománya, vagy nem ittam igazán jó espressot de az annyira nem jön be, hogy be akarjak rá ruházni. (Ha meg mégis kedvem van hozzá, akkor marad a nem otthoni fogyasztás.) Meg aztán az otthoni fogyasztás korlátozott. Magamnak főzök és napközben meló van.
Tehát a cél a kotyogósból kihozni a legtöbbet. Van egy kétszemélyes Biatelli Brikka főzőm. A kávékban sok gyenguska, vagy "nem elvártan teljesítő" hiperszupi-közepes arabica kávék után Davidoff 57 szemes van épp használatban. Lehet a korábbiaknak volt rossz a raktározása, de ez igazi minőségi ugrás volt. Innen jött, hogy mit lehetne még kihozni a kávéból, ha csak a márkaválasztás ennyit dobott . A kérdéseim:
1. Milyen kávédaráló-zúzó-malom legyen?
A kis kéziek közül tippre Hario (Skerton Plus, vagy Mini Mill?) vagy egy Zassenhaus® "Quito a célpont. A Quito megéri a többletet? Jók ezek? Strapabíróak és időtállóak? A nem "késes zúzás" tényleg sokat tud
dobni a kávén?2. víz
Ugyan elég jó a csapvíz nálunk, de felmerült, hogy lehet jobb is. Érdemes ezzel bajlódni? Valami javaslat ha valami palackozott-kereskedelmi forgalomból elérhető víz "jobban teljesítene"?3. kávé
Most ugyan jól elvagyok a Davidoff 57-tel, de lehet van jobb is. Valami ötlet? Eddigiek alapján az erősebb pörkölésűekkel vagyok baráti viszonyban. (Vagy lehet csak a többi érzékenyebb volt és elcsesztem)
Bár az is lehet igénytelen vagyok és egy "gyári" robustás noname keveréket is ki kellene próbálnom. Lehet túlkalkulálom ezt és középszerű elvárásaim és ízlésem van.
Mindenesetre elsőre inkább a többek szerint is jobbnak vélt kombókkal kísérleteznék. Hátha kijön valami jobb hazai kotyogós kávé amit meghonosíthatok magamnál...
-
-
hogyaza
tag
válasz
fragola.6035
#77586
üzenetére
-
*Mukeey*
addikt
Ha a végterméket nézzük, akkor egy Brikka fényévekre van a kapszulás gépektől.A Mukka is ajánlott. Ha számít, hogy minőségibb legyen a reggeli presso, akkor Brikka. Ha jó a lityilötyi, akkor Nespresso, ahhoz minden sarki boltban is vehetsz majd mogyorós meg mittoménmilyen ízekben kapszulákat.
Közben soldier2 tökéletesen összefoglalta

-
soldier2
őstag
A jó kávéfőző vétele nem bonyolult, csak kicsi a keret. Olvasd el az összfoglaltót ha van időd, és kiderül miért nem ajánlunk mást ennyi pénzért. 12k a brikka, 15k körül egy DeLonghi kg79 őrlő (lehet nem Up to date az ár,de nagy különbség vsz nincs) és jobb kávét tud inni mint eddig. Ez vsz igaz akkor is ha a fenti pumpás gépet veszed, de akkor darálóval már túl vagy a kereten plusz a darálás finomsága, tömörítés stb már annyi változót dob be, hogy anyukád előbb utóbb a szekrény mélyére süllyeszti az egészet. Ha nem veszel darálót akkor az előre darált kávét fogja inni, amiben a rossznyelvek szerint nem csak kávé van. Ha tejjel issza a kávét akkor egy Bialetti Mukka Express nagyon jó ötlet, szüleim is örültek neki, és használák sokáig.
Kapszulás olyan mintha Provident hitellel lepnéd meg. A gép olcsó, és ihatsz rossz kávét sok pénzért. Csak ellenségemnek vennék.
-
Csápájev
őstag
Parci!
Kávés nyereményjáték miért nincs sosem?
Mindig csak kütyüket lehet nyerni!
-
Csápájev
őstag
Sajnos tényleg nem egyszerű. Egyébként milyen kávét szeret anyukád? Tejes, presszó?
Szerintem egy Bialetti Mukka Expressz mindig jó ajándék,ha tejjel issza. Bár a szelep tisztítás kicsit szöszölős,de nem vészes.
Keress rá YouTube.
16 ezer neten.
Aztán ha ezek a preferenciák akkor vagy egy Nespresso gép kell, amihez igazából a kapszula sok vagy egy Podos gép. Egy ESE podos gép.
Például ez [link]
Ehhez ennyiért pod is jár.
Viszont tejet nem habosit.
Itt a leírás a podos gépekről:
[link] -
-
Dimaj
aktív tag
Most tényleg ilyen bonyolult kérdés egy jó kávéfőző vétele ? Édesanyámnak karácsonyra akarok venni egyet, jelenleg egy 4 éves kotyogost használ ,abból is a legolcsóbbat kb. Csak annyit szeretnek hogy esetleg kényelmesebb ,gyorsabb, egyszerű ,jobb ízű kávét igyon, 25000ft bol.
-
adp
őstag
Umami-> ezt ismeri valaki?
-
#25510592
törölt tag
válasz
soldier2
#77602
üzenetére
A DeLonghi karos jobb megoldás lehet, igaz hogy műanyag az egész de jókat írnak róla külföldi fórumokon. Persze akkor kell még őrlő is bár a gyári nyomásfokozóval őrölt téglával is lehet etetni.
De ha ajándék lesz, nem gondot akar az ember adni hanem valamit ami megkönnyíti az életet, nemde?
Brikkához is kellene egy őrlő, máris ott vagyunk 40e körül. -
Csabroncka
addikt
Sziasztok van egy Saeco Odea gépem. Jó ideje amikor kávét főzök forróvíz/gőz adagolón és a kávéadagolón egyszerre jön a víz/ illetve a kávé.
Szétszedtem, a visszacsapószelepet és a szolenoidot is átmostam, illetve szilikonzsírral bekentem a tömítőgyűrűket. Nem ez volt a gond, a probléma továbbra is fennáll, azon gondolkozok, hogy a víz/gőz csappal lehet valami, azt nem szettem szét
. -
handrash
őstag
válasz
fragola.6035
#77586
üzenetére
Akkor se, ha kidobod a timert?
-
soldier2
őstag
Azt azért vedd figyelembe, hogy ha jobb kávét szeretnél inni mint a Brikkával 2 év alatt egy profi espresso szett árát költöd kapszulára. Az olcsó utángyártott kapszulák még a drága eredeti Nespressonál is csapnivalóbb minőségűek, pedig azok sem érnek egy lyukas garast.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S23+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Zalman M4 A-Data 750W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i3-7GEN I 4GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Már csak a három szűrőtartó kar megér 40-et. Szerintem Fragola lecsap rá.













![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

