-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
handrash
őstag
Jól emlékszem, hogy az OPV sacc/kb beállítására létezik valami nyomásmérő nélküli eljárás?
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
vicces1
aktív tag
válasz SteelCowboy #79174 üzenetére
Ez rettenetesen durva örlemény, menj le addig amíg be nem sül, és onnan 1fokozatonként újra durvább felé. 17-18gr legyen a kosárban, ezt mérd is le, mert a Graef sokat visszatart, tehát pofozd, indítgass rá, ahogy sz. Zs. ajánlotta.
Vékonyan fojjon le 35-40gr ne gyorsabban 25-30mp - nél. (szerintem, de nagyjából mindenki hasonlóan ajánlja)
Jó lesz ez, hamar belejön az ember általában.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
v-paci
aktív tag
Ha esetleg valakit érdekel eladóvá vált tuningmentes, nagyon szép állapotú Gaggia Classic-om, sok extrával, tartozékkal. Részletek privátban.
"Mi kalandvágyból itthon maradtunk."
-
mdav88
aktív tag
válasz beleriand72 #79192 üzenetére
En sem kenem ossze annyival a cseszet....😂
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz beleriand72 #79192 üzenetére
De még mennyire lehet...
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
beleriand72
tag
válasz mdav88 #79191 üzenetére
Teljesen igaz. Meglepődnék, ha valaki otthon szimpla (mennyiségűt) iszik. Persze lehet...
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
mdav88
aktív tag
válasz beleriand72 #79189 üzenetére
Ok, akkor duplat iszol, mint itt kb mindenki. Az hogy ezt egy, vagy ket cseszebe engeded nem befolyasolja a lefolyast😉
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
jelentem, a paljoc etióp guji jobbabb a 15 grammos vst szűrővel, mint a renekával. ez utóbbival nekem jóval zöldebb (éretlen zöldség íz, savanyúbb savak). persze most kéne csinálni belőle 50-50 főzetet, hogy értelme is legyen az összehasonlításnak, de mindegy is, nem ízlett a renekával, visszaraktam a vst-t, rögtön jó lett.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
beleriand72
tag
válasz mdav88 #79187 üzenetére
Megőrülnék otthon magamnak 20 grammnyi kávékat készítgetnék, gondolom nem vagyok ezzel egyedül...
(Nálam a kávé otthon 35-40 gr, 18 gr őrleményből. ebből iszom napi hármat.)[ Szerkesztve ]
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
senior tag
válasz SteelCowboy #79174 üzenetére
A CM800/900 - mivel van benne egy kis lemezke a garatban ami visszafog(hat)ja az őrleményt - símán be tud nyelni 4-5 g kávét. Ne sajnáld, kívánja a pofozást
Itt egy videó, én kiműtöttem anno ezt a lemezkét, ezért csak ennyire kellett pofozni, de ha benne van, akkor ez sem elég neki.
[link]Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
mdav88
aktív tag
válasz beleriand72 #79186 üzenetére
40gr mar dupla, ennek a fele a szimpla.
-
beleriand72
tag
válasz handrash #79184 üzenetére
Mert ha egy adag (mindegy minek nevezzül ristretto, presszo, doppio) 30-40gr, akkor a két csészébe kell hogy follyon összesen 60-80gramm, ami - ha visszaszámolunk 1:2 aránnyal, akkor a kosárba kellene 30-40 gr őrlemény (2,5 aránynál is 24-32 gr), ennyi nem fog belemenni a dupla szűrőbe.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
mdav88
aktív tag
válasz handrash #79182 üzenetére
Es mennyi jon ki? Mert az a lenyeg mennyi kerul a kosarba. 1 gramm mar sokat kepes valtoztatni. A graef kepes lenyelni par grammot. Ezen felul a helytelen technika, tomorites eredmenyekent siman csatornasodhat. Ezek csak tampontok, ezekre erdemes odafigyelni.
A friss belepok a gaggia klubba pedig szanjak ra magukat egy pid beepitesre, pideltetesre ezzel nagyban megkonnyitve a sajat ugyuket.
[ Szerkesztve ]
-
handrash
őstag
-
beleriand72
tag
válasz SteelCowboy #79174 üzenetére
Na akkor én is, ennyiből úgyis látod majd hogy kb mindenki ugyanarról beszél:
Alapbeállítás legyen kb duplaszűrőbe 18gr, ami tömörítés nélkül kb szinültig tölti a kosarat, tömörítva kb eltakarja a csíkot. Tömörítés erejeigazán sokat nem fog befolyásolni, nem kell ráfeküdni, előtte WDT nem árt. Mindegy hogy szimpla vagy duplakifolyót raksz a kartartóra, de EGY csészét tegyél alá, amibe blend esetén 2-2,5x annyi kávé körül kell kifolyni (40-45gr), ez a dupla 30 mp alatt. Ha sokkal több, akkor finomabbra kell darálni, ha sokkal kevesebb vagy nem indul, akkor durvábbra. Ez, ha kb rendben, akkor tudsz minimálisan a grammokkal, finomsággal, másodpercekkel játszani, ahogy neked jó.
Bemelegedés legyen minimum félóra, de ezen sem áll vagy bukik a dolog. A hűtőcsapolás nem felmelegíti a fejet, hanem lehűti. Kávékészítés előtt célszerű, majd játszhatsz vele, hogy hűtőcsapolás után mennyi időre indítasz.
Azért egy PID sokat segít, de anélkül is jó lesz, ha ezeket (többi hozzászólást) kb betartod főleg blend esetében. Világos pörkölés kicsit nehezebb azért PID nélkül. Sok sikert.[ Szerkesztve ]
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
handrash
őstag
Na jó srácok, nálam valami nagyon nem kerek.
Két éve használok egy használtan vett baby-t. Állítólag beállított nyomással, ipari terítővel, IMS dupla kosárral.
Sötétebb pörkölésű ízvilágot kedvelem, jellemzően PY Locavore-t iszom.
Eddig csak egy mini-mill darálót tekertem. Ezért aztán nem törődtem grammozással, de izre konzisztenciára, cremára nekem megfelelőeket húztam. Gyermekeim megleptek egy 702-essel aminek a beállításával nyűglődöm ezért elkezdtem mérni. 17-18g-al töltöm a darálót amitől a beállítástól függően vagy besül a gaggia vagy szinte átszalad a víz. Legjobb eredmény ha a Moak csészémébe kb. 45-50s alatt lesz szemre megfelelő mennyiség, viszont csak kb. 9 g.
Vélemény?[ Szerkesztve ]
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
Xabi78
aktív tag
válasz SteelCowboy #79174 üzenetére
szia!
A gyári kosár nem rossz, nyugodtan használd azt. Kávétól függően 16-18g kávéval használd. Az elején ne variálj nagyon ezzel, legyen mondjuk 16g. Őrlés után mérjed, hogy mennyi van a kosárban.
Az őrleményfinomság, ahogy előttem többen is mondták, nem jó, _sokkal_ finomabbra kell állítani.
Próbálj 16g kávéból 32-40g kávét nyerni kb 25-35mp alatt.
Ha idáig eljutottál, akkor majd ugorhatunk az égett ízre (ami mondjuk simán lehet, hogy nem a te vagy a gép hibája).
Amíg beállítod a darálót, nem hiba, ha akár 3-4 kávé is a mosogatóban végzi. Majd ahogy egyre több rutinod lesz, egyre kevesebb jut erre a sorsra.Cave canem!
-
stereofan
tag
válasz SteelCowboy #79174 üzenetére
sima alapkivitelű a GC-d?
ha nem tetted volna akkor szerintem a megfelelő bemelegedési idő után hűtcsapolásra is szükség lenne, mert túl magas a hőmérséklet, azért van az égett íz.
temperature surfingminőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
72lakiluk
tag
válasz 2007ath #79176 üzenetére
Szerintem a gyári dupla kosárra gondolt, ami a géphez jár. Én is azzal tolom még, és egész jót ad. Tapasztalatom szerint 18g ot kér, ami kb annyi mint a kosár szintjén elhúzva az őrlemény. A képen látható őrlemény kb. mint egy bolti tégla, lejjebb tekerhető a daráló 2-3 fokkal legalább. Kb. az lesz a kiindulópontod, ahonnan az adott kávédtól függően le vagy fel el kell térned néhány fokot. Nekem a ma reggeli 18g 30mp alatt adott le 37g kávét. Ha büdzsébe belefér egy autotamper viszonylag állandóságot biztosít, nekem is van.
Steel, nézzél sok csapolós videót magyar és idegen van egyaránt, szerintem hasznos. Na meg itt viszaolvasni, meg az összefoglaló. Sok sikert ! -
handrash
őstag
válasz SteelCowboy #79174 üzenetére
Azt tenném hozzá az előttem szólókhoz, hogy szerintem kevés annyi kávé bele. Az én tapasztalatom az, hogy akkor jó, ha tamperelés után kb. a szűrőben körben látható vonalat eléri az őrlemény.
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
soldier2
őstag
válasz SlayerSub #79173 üzenetére
Nemtudom, nálam mindkét Graef megúszta a szétszerelést. De 10-ből heten elrontják az összerakást első alkalommal. Majd csak jön valaki aki megjárta, és elmondja, hogy mire kell figyelni, de épp ez volt a gond, hogy alátétek bepakolása után sem volt elég finom az őrlemény.
Steelcowboy: én azt cdinálnám, hogy rllemérném az üres kosarat, majd miután benne van a kávé, a fölösleget lehúznám egy késsel a kukába, és megmérném mennyi maradt a szűrőbe, a későbbiekben már csak ennyit darálnék (kimérve grammra, a kávét nem tartom a babtartályban mert bedöglik). Ha nem nyomásfokozós a szűrőd akkor a lefolyási időt a darálóval állítod, ha gyorsan jön le mint most is, akkor finomabbra kell venned az őrleményt (ha lassan csöpög, vagy befullad, akkor durvábbra). A tömörítési erővel ne játsz, nyomd meg jó közepes erővel és kész. A gépek és a kávé is ok, hogy legyen egy jó kávéd, ne aggódj.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
2007ath
aktív tag
válasz SteelCowboy #79174 üzenetére
"megprobalkozom a gyári duplával, ez került a karba"
Jól értem, hogy a dupla falú (nyomásfokozós) kosarat használtad? Ugye tudod, hogy ez csak [ilyen] kiegészítővel működik rendesen. A dugó nélkül átzubog a szűrőn a víz.
Én is megerősítem Csápájev kolléga megállapítását. A kávé túl durvára van őrölve.
-
Csápájev
őstag
válasz SteelCowboy #79174 üzenetére
Sokkal-sokkal finomabbra kell darálni ennél!
A többit holnap, illetve ma
Jó lesz ez,ne aggódj. -
SteelCowboy
csendes tag
Kedves Fórumtagok!
Talán kicsit hosszú lesz, előre is elnézést kérek. Az első hozzászólásom, de jó ideje olvasom a korábbi témákat,csak erre a problémára nem találtam megoldást.
Adott egy 2014-es, tuningmentes, abszolút gyári kivitelű GC, amit nem régen vásároltam. Kicseréltem rajta a vízterítőt a négyfuratos rézre, kapott ipari Gaggia felsőszűrőt. (vettem egy gyári kartömítést is, de kivéve láttam, hogy a régi nem repedt, nem kemény, így az maradt). Ma volt időm helyet keresni neki, beüzemelni, kicsit foglalkozni vele. Nos, az első csapolás borzalom volt, a lefolyóban végezte.
Gép ~20 percet melegedett, 2-3mp-ig folytattam az Oscar 150-nel lágyított vizet, hogy a fej és a kar is átmelegedjen.
A kávé egy két hét körüli pörkölésű AVX Gold blend, 10% robusta (kilós, hogy legyen bőven gyakorolni), amit ma bontottam fel.
Szűrőkosárral gondoltam megprobalkozom a gyári duplával, ez került a karba. Úgy tudom, ez 14g-os, gondoltam megpróbálom 15,5g-mal. Babokat kimértem, daráló (egy Graef CM800, idén februári, számla szerint. Kitisztitva vettem a napokban) 40 fokozatból a 13-ason volt, karban az őrlemény. Azt hiszem, itt követtem el az első hibát, hogy a kart üresen nem mértem, csak kávéval (510g). Aztán tamperoltam találomra, azért szerintem rendesen megnyomtam (a tampert a géppel kaptam, kb 280g-os alu?). Feltettem a kart, indítom az órát és a csapolást. Már az elején túl gyorsan jött, és szinte végig szőke volt, kb 20mp-nél már tele volt a két csésze, úgyhogy le is állítottam. Annak ellenére, hogy nem tudom, miket kell érezni egy igazán jó presszóban, abban biztos vagyok, hogy nem ezt. Szerintem égett íze is volt, crema is csak látványnak egy kis valami. Kart levettem, pogácsa teteje szétázva. Kar elöblít, üresen mérem: 499g a kosárral. Ezek szerint a darálóban maradt 4-5 gramm kávé. Nagyszerű.
A kérdésem az volna, mitől lehet ez az égett íz? Mit csináljak másként? Őröljem még finomabbra? Tamperoljam erősebben? Vagy van valami ravasz kis trükk, amit nem tudok?
Kosárból egy Reneka micro sieve 16g-osat céloztam meg, de amíg nincs, a gyári duplával kéne valami igazolás jellegű presszót összehozni a feleségemnek (és magamnak), hogy megérte megvenni, jó kis gép ez...
Nyilván senki nem úgy kezdte, hogy mindent tud, gondoltam, hogy nem lesz elsőre olyan jó kávém, de nem számítottam ennyire silányra. Kicsit lelomboztott Szóval, ha tudnátok segíteni néhány tanáccsal egy lelkes amatőrnek, hálás lennék. Előre is köszönöm és elnézést a terjedelemért!We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
iatti
aktív tag
nálam már kb egy hónapja meghozta a jézuska a m.minit.csűröm csavarom a darálót,állítgatom a pidet a gc-n,de úgy érzem van még hova fejlődnöm közben jön a német barátom,de úgy látom,nála nem lesz nyerő a presszó kávé
-
soldier2
őstag
válasz SlayerSub #79167 üzenetére
Az utóbbi időben kettő beállításábannis érintett voltam, és ott nem kellett alátét egyáltalán. Biztosan jól raktad össze az első szétszerelés után? Sokan szívtak már vele.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
SlayerSub
tag
Nekem is egy CM702 volt a fa alatt, nagyon franko, imádom. Azonban lehet csak nekem nem volt frankó valami, de csalódás hogy nekem kellett extra alátét kesziteni karacsony estéjén és berakni, mert a vele adott 4 vékonyka alatettel keptelen volt presso finomságot készíteni.
-
handrash
őstag
A többször emlegetett 1:2 arány azt jelenti, hogy pl.: 18g örleményből 9g főzet lesz?
[ Szerkesztve ]
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
soldier2
őstag
válasz handrash #79155 üzenetére
Mert statikusan feltöltődik ahogy darálsz, és száll mindenfelé. Ha adagonként őrölsz akkor darálás előtt 2 csepp víz a kávészemekre, jól összerázod és úgy darálod. Csodát tesz, és nem árt a darálónak sem.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
72lakiluk
tag
válasz Csápájev #79156 üzenetére
Ilyen rendelésébe beszállnék. Hátha többen is meg 41-es-be hozzávaló tamperrel - be is.
Pár hete amikor megvettem az 'induló készletet' nem is gondoltam, hogy ez is egy igen drága technikai sport csomó kiegészítő, tuning és nem beszélve a heti negyedkiló minőségi szemesről de megérte.
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
Na, remélem mindenki kapott szép új felszerelést a fa alá
Hátha valami olyasmit is, ami miatt eladná nekem a Graef őrlőjét?
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Xabi78
aktív tag
Na, ki milyen kávét kapott?
Cave canem!
-
handrash
őstag
válasz Csápájev #79144 üzenetére
Köszi!
Nem akarok kötekedni, de az óramutató járása az jobbra van.
"azaz a megszokottól eltérően balra, az óramutató járásával egyező irányba "Tehát a fenti mondatba szerintem jóbbrát kellene írni.
Az alap kérdésem még áll, melyik műanyag tartót használjátok?
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
Csápájev
őstag
-
Lefty
addikt
válasz handrash #79140 üzenetére
Hat egy alatet mondjuk ugy 7-et emel rajta. De nem lehet ezt pontosan megmondani, mert altalaban a hozza adott alatetek nem egyenlo vastagsaguak. Ha nem akarsz filterezni, lehet nem is erdemes hozzanyulnod. Probalgasd, hogy hol presszokepes, kezdj ra 6-8 korul kezdesnek.
[ Szerkesztve ]
-
handrash
őstag
Urak! Ma a fa alatt egy cm702 csücsült. :-)
Gaggia 58-as karjához a kisebbik vagy a nagyobbik kartartót szoktátok használni? Az alátétezés melyik irányba tolja el a skálát?[ Szerkesztve ]
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
TA68
őstag
Ha már Nespresso-ról volt szó, délután ittam egy Kazaart. Brutál erős volt, mintha egy hamutartót nyaltam volna ki.
-
-
Xabi78
aktív tag
Cave canem!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Skillet #79132 üzenetére
De, a 10 másodperces lefolyástól lehet, hogy vizes lesz, lehet, hogy nem. Akkor használj más kapszulát. Ez nem eszpresszógép.
Az előztatás, amikor elindítod a kávéfőzést és leállítod amikor már víz megy a kapszulába, de még a nyomás nem szakítja át a kapszula végén az alufóliát. Vársz pár máspdpercig, utána újra elindítod a kávéfőzést.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Skillet
addikt
Ha mondjuk 10 mp alatt lefolyik, akkor nem lesz vizes a kávé?
Nem 20-30 mp közé kellene essen?
Ezt az előáztatás dolgot még leírnátok?
KATT
Itt is egy inissia gépről van szó (szerintem ezt csak én álmodtam hozzá... ) De összességében én nem hiszem, hogy ez csak kapszula függő. Gép függő is.(#79130) adp
Oks, felírom. Kipróbáljuk majd.
Apránként meglessük majd a választékot, csak most összesen 94db kapszula járt a kávéfőzőhöz, az nem 1-2 hónap alatt fog elfogyni.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Skillet
addikt
válasz fragola.6035 #79127 üzenetére
Az összerázást értem, az áztatást már kevésbé.
Leírnátok?
Illetve veszek majd Jacobs és L'Or kapszulákat is, hátha azokkal lassabban folyik le.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Skillet #79124 üzenetére
Ez nem a gép hibája, hanem a kapszula miatt van. Rázd össze a kapszulát, próbáld ki előáztatással is, és manuális módban használd, engedj le annyit, ahogy a legjobban ízlik. Legyen jól bemelegedve a gép, csinálj előtte öblítést. Kb. ennyi a maximum, amit tehetsz a Nespresso gépekkel.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Csápájev
őstag
válasz Skillet #79124 üzenetére
Nespresso gépnél ne méregesd az időt , meg a grammokat
Állítsd be, ahogy asszony szereti és ennyi.
Ha hosszabb vagy rövidebb kávét akarsz valamelyik gombon, akkor addig nyomd folyamatosan csapoláskor a gombot , míg neked megfelelő mennyiség nem jött. Megjegyzi a gép, legközelebb magától is ennyit ad az adott gombon. -
bl4ze
veterán
Áldott, Békés Karácsonyt Mindenkinek, és Sok Finom Kávét 2019-ben is !
.:. bl4ze .:.
-
Skillet
addikt
Hali
Megvettük a Krups Inissia Nespresso gépet.
Olvastam itt korábban, hogy túl gyorsan lefolyik az espresso. Megnéztem, így van. Lesz még lehetőségem újra megmérni, de az biztos, hogy 15 mp alatt jött le, még az is lehet, hogy a 10-hez közelebb. Ha újra mértem, megírom. Először megtanulom használni a telefon stopperét.
A csésze 45 grammal nyomott többet, miután belekerült az espresso. A hosszú 100 grammos. Utóbbi egyébként nagyjából 37 mp alatt jött le.
A nagy kérdés az, vissza lehet vinni a gépet ilyesmi miatt? Vagy azt fogják mondani, hogy ez normális? Egyáltalán javítható lehet? De a korábbi hozzászólások után úgy tűnik, mindegyik inissia ezt csinálja. Erősen kétlem, hogy a szerviz tud ezzel bármit is kezdeni.
Amúgy nem kávézom asszony néha, meg vendégek. Szóval maradhatna is így, de azért na...[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
stereofan
tag
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
adp
őstag
-
norby_42
aktív tag
Nem tudom, ki javasolta a Pacific-es Jinge Blend-et, de köszönöm. Ma bontottam, és elsőre nagyon finom (talán tejcsokira emlékeztető) lett.
Eat pasta, run fasta
-
soldier2
őstag
válasz WiZARD #79099 üzenetére
Azért hülyén veszi ki magát, ha a konkurenciát olyan helyen kritizálod, ahol ő nincs jelen. Meg tök fölöslegesen nyújt támadási felületet. 250g ára többségünket nem vág földhöz szerencsére, ki kell próbálni. Anno mikor próbáltuk egy korrekt olasz blend volt, de azóta csökkent a robuszta tartalma, és megváltozott a pörkölő is.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz paljoc #79098 üzenetére
Igazad van, csak azzal 20%-al drágább amit +50g-ként a webshopban. Rosszul emlékeztem milyen kávét vettem, mert amit akartam az kilósban volt csak és 1 hónapos pörkölés, így helyette egy choko&orange-t 250g-t választottam. Viszont a másik kávé árához hasonlítottam. Most, hogy visszanéztem minden tiszta. Elnézést.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
Csápájev
őstag
Radiátor egy időben rendelt csoportosan zabtejet valahonnan.
Azokkal mik a tapasztalatok? -
WiZARD
addikt
válasz xemelon #79106 üzenetére
Valami habszerűséget leginkább talán zabból lehet. (rizsből és sima mandulából kb semmit. Az alpro féle professionalból lehet próbálkozni (nekem jó még sose lett), de az meg Tescoban nincs)
Tejhabot egyikből se.(DM-nek van valami barista zab-ja)
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
xemelon
tag
Sziasztok, a Tescoban kapható rizs-, mandula, stb. tejmentes tejek valamelyikéből lehet tejhabot gyártani?
-
horinori2
csendes újonc
Többször negatív kicsengésű, ha az AVX cég szóba kerül. Mi a gond? Én rendeltem már többszőr kávét. Még nem igazán csalódtam.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ZIDOO médialejátszók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anime filmek és sorozatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- AMD FX
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest