Új hozzászólás Aktív témák

  • Rush77

    aktív tag

    Spricceléses szenvedéseimmel kapcsolatban egy kis jelentés, illetve technikai kérdésem is lenne.

    Most éppen Bean On Colombia Madellin Supremo van illetve egy kis klasszik TT8020.
    A Colombia Madellin nagyon bejött. Csokis ugyanakkor enyhén gyümölcsös is (nekem picit citrusosnak tűnik). És 0 spricc :DDD
    18,5g -> ~30mp -> 30g

    Viszont és itt jönnek a technikai jellegű kérdések/felvetések.
    1- A GC-nél az normálisnak számít e a kialakításából, illetve abból adódóan, hogy "kisgép", hogy ha két duplát húzok egymás után (kb 3perc különbséggel) akkor a második gyorsabban jön le és vizes marad a teteje a pogácsának.
    Az elsőnél megvan a 18,5g -> ~30mp -> 30g arány, viszont a második az eltolódik 18,5g -> ~30mp -> 37g.
    Az előkészítés ugyanaz (kis üvegbe darálok, picit összerázom, bele a karba, egy rázás, hogy eloszlassam, wdt, újjal elsimítom, puck perfecter, tömörítés).
    Ez apróságnak tűnik de nagyon bosszantó.

    2- Létezhet e olyan, hogy a darálón "elmászik" a beállítás?
    Tudom, hogy minden kávé más de pl a legutóbb is 2 csomag ugyanazon a napon pörkölt TT8020-nál 2 napon belül a major skáláján kb 0,6-ről eljutottam a 0,1-ig úgy, hogy az amelyik a 0,6-nál készült az is jó volt (remélem érthetően írom le).
    Azt vettem észre, hogy kávé függő a dolog de most szinte az összes kávé 0,1-0,3 között produkál szép lefolyást.
    A fölött ha időben jó is lenne akkor a felénél elkezd rángatózni és spriccelni.

    A kés csere az meglesz hamarosan csak most más a prioritás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák