-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adpeter
tag
Tudom.Ha citromlé azt én sem szeretem.Mondjuk szerintem ez a Chelba nem volt savas.Legalábbis amit én kaptam. Vagy már ennyire hozzászoktam?
De a cukor adhatott neki rendesen meg gondolom nem is ivott előtte hasonlót. Nem bántani akarom,csak jópofa volt ahogy felugrott meglepetésében."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
-
-
HÁZIGAZDA
-
-HajTömeg-
őstag
Buda gyöngyében a mínusz szinten vannak mindenféle kulináris cuccok, ott fotóztam.
Hermetikusan zárt csomagolásban volt,szerintem darált.
Valami különleges cucc :D[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
weinmaker
őstag
-
ronin s8
senior tag
Nem, csak úgy kiszaladt a számon.
Ismered az álláspontomat ezekkel a VST-kel kapcsolatban: jók, jók, de én felesleges pénzkidobásnak tartom őket, mert nem nyújtanak semmi többletet egy átlagos cucchoz képest.
Persze, ha valaki nem sajnálja a jó cuccra a pénzt, hát vegye, de láthatod, alább írták, hogy egy tök vacak tamper is megteszi, akkor meg minek erőltetni a profi(bb) cuccokat?
Én nem sajnálom a valóban jó és drága cuccra a pénzt, amennyiben indokoltnak érzem. Pl. egy jó tampert (ami drága, mert szép is) csak egyszer kell megvenni, és amíg a gép működik, jó lesz hozzá.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-
HÁZIGAZDA
nincsenek csodák és varázs módszerek. nagyon jó kioldódás kell, mert azt iszod meg, amit kioldasz. ebben lényeges elem a vízterítés. de bármi más is lényeges lehet, ami segít, ha például nem jó a vízterítés, de a hifis50-féle trükkel ezt ki tudod küszöbölni, jobb lesz a kávé.
én még nem ittam "hibátlan" kioldódás mellett rossz kávét. nyilván lehet, ha 15 fokkal elszabod a hőfokot vagy ilyesmi, de ha pazarul kioldódik, finom kávé lesz, és legfeljebb más és más ízű, ha picit tologatod a bemeneti paramétereket.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
hifis50
csendes tag
Éppen a napokban próbáltam kétféle IMS szűrőt a gépemen. Ebből a sima felületű tér el jobban a gyáritól, (a másik és a gyári ahhoz hasonló, mint amit belinkeltél), és ez tényleg jobban működik, egyenletesebb a "zuhany". De hogy a kávé ízében is megjelenik-e, azt nem tudom. (Nem biztos.) Mindenesetre ha létezik ilyen verzió E61-re, én inkább azt próbálnám.
[ Szerkesztve ]
-
TörökSzabi
csendes tag
Bigzolee - Nagy Zoli vette meg, Remport Balázs barátja/haverja.
Sajnos nem tudom, hogy Gruppo Izzo Alex vagy Vivi 1-e a pontos típusa. A típusszáma 0115 : )
1.3 literes bojler. Egyetlen mágnesszelep, szóval maga az egyszerűség. Szintező elektronika az van benne.
3.5 kiló réz, plusz a fej. Azóta roto-ra kötöttem. Jó gép, szeretem. -
spiritex
veterán
Itt találtam rá a kávékorzó oldalra , ahol olvasgattam a kávéfőzés fajtáiról.
A kérdésem az, hogy itt, szakmai körökben mi a véleményetek a török kávéról? Egyáltalán kávé számba veszitek úgy, hogy itt semmi nyomás alatt átpréselésről nincs szó, csak simán vízben felfőzésről? Vagy ilyet egy ínyenc nem iszik soha?Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen