-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
válasz Flashback #85093 üzenetére
mazzer.tömören bővebben.fél éve kezdtem komolyabban.elötte pár hónap bialetti mini express.olvasgattam a fórumot,és hallgattam a tapasztaltabbak tanácsára.egy két lépcsőfokot kihagyva megvettem egy mini mazzert 50 pénzért.vettem bele gyári kést meg raktam rá tölcsért,így van 70-ben.nekem elég vagy van sj,az se brutál ár.már ez is dobott a bialettin.pár hónapra rá megvettem a gc-t.elvagyok a kombóval most zseblámpára gyúrok.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Flashback #85139 üzenetére
Az "Espresso Italiano" nem márkajelzés, hanem egy olasz tanúsítvány, hogy a gép megfelel a tradícionális olasz eszpresszó készítésre, vagyis a gyártó megfelel az Olasz Nemzeti Eszpresszó Szövetség feltételeinek és jogosult a védjegyet használni. Vagy valami ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Noroo
tag
válasz Flashback #85102 üzenetére
"Nem szabad Mazzert venni, mert mellette minden játékszernek hat" (By Bazsee)
Egy Mazzer Major teljesít szolgálatot otthon, több, mint fél éve. Eleinte (kb első 3-4 őrlés), kicsit furi volt nekem, hogy a menetrend: kávé betölt, őröl, (legalább 3-4 mp-t is kell várni... szal iszonyú jóság!) majd kikapcs, ecsetel, majd ráindít 1x. Azt gondoltam, hogy ez egy kicsit olyan.. nah... nem rossz nem rossz, de lehetne jobb is... (16,5grból kijött 16,5gr, szal durván pontos)
Most nyaralásra vettem egy CM702-t fórumtárstól, és a következőt tapasztaltam:
első őrlés: 14gr-ból kijött 11, majd döntve, ütögetve még kiszedtem belőle
másodiktól: 12gr feletti mennyiség jött, de ütögetni, a tetejére tenyérrel ráütni, hogy a tenyér által keltett légnyomás (körtepumpa hiányában) kiadjon még egy kicsit, éreztette velem az első mondatomat, hogy mazzer után már minden játékszercserében a cm702 a maga kompromisszumaival egy nem rossz belépő, és presszóra tökéletesen alkalmas... de más liga, mint egy mazzer
remélem segítettem még jobban összezavarni
-
72lakiluk
tag
válasz Flashback #85221 üzenetére
majdnem semennyi Egy ráindítás és söprés után mondjuk egy tized esetleg. garatszűkítőt használok, ahogy kedvem van 1-2 hetente kiporszívózom alaposan. Picit a kések alatt késheggyel megkapargatom körbe, onnan feljön egy kis cucc. minimális. Persze tölcséres megoldás és adagonkénti darálásról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
Ballasch
újonc
válasz Flashback #85242 üzenetére
A Fragola azért is kérdezte, hogy mit újítottak benne, mert ha nem csak kést cseréltek, hanem csapágyat is akkor igen jó eséllyel elmaradt a felszabályozás ami nélkül nem lesz jó, ilyenkor szabad szemmel nem látható a baj, ki kell mérni indikátor órával és felszabályozni.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Flashback #85426 üzenetére
Vsz túl dúrvára őrölöd a kávét. Próbáld finomabbra őrölni, így lassul a lefolyás, és ha minden ok magasabb lesz a nyomás is. Meg a kávé is finomabb.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
72lakiluk
tag
-
Peti...(16v)
tag
válasz Flashback #85477 üzenetére
Először is felejtsd el a szimplát, ha jó kávét akarsz. Nem csak ezen a gépen, hanem általánosságban sokkal nehezebb a szimplát jól eltalálni, de még ha sikerül is, akkor sem lesz olyan, mint egy fél dupla. Nem mindenki ért ezzel egyet, de a többség inkább duplát készít magának. Ha mégis ragaszkodsz a szimplához, akkor LM (La Marzocco vagy ennek utánzata) szimplaszűrő, egy szűkítő és egy 41mm-es tamper fog kelleni hozzá. De szerintem felejtsd el, nem ér annyit, inkább térj át a duplára.
A másik fontos alaptétel, hogy minden kávénál be kell lőni azt az őrleménymennyiséget, ami tömörítve pár mm-re van a felsőszűrőtől. Nálam ugyanezen a gépen a gyári duplával ez kb. 18 grammal jó, tehát ebből kiindulhatsz. Utána már az őrlemény finomságával kell játszanod a megfelelő lefolyáshoz. Nincs kőbe vésve, de 1:2-es arányt tartva a 18 gramm kávéból 36 gramm italt kell kapnod 25-35mp alatt. Ez már kávé- és gépfüggő, de kiindulási alapnak jó lesz. Aztán jöhet a hőfokkal variálás, de ahhoz, hogy belődd a jó receptet, mindig csak egy-egy paramétert változtass (megint csak géptől függetleneül)! -
verti1
tag
válasz Flashback #85485 üzenetére
Tamperelés után már ne trimmelgess, mert elronthatid az egész előkészítest. Apró repedések lehetnek a pogiban és csatornásodik. A kart sem szabad durván a géphez ütve felrakni, mert ugyan ez lehet a végeredmény. Ha ragaszkodsz a trimmeléshez akkor utána újra tamperolj.
-
senior tag
válasz Flashback #85676 üzenetére
Sokan nem hiszik el nekem ( én sem hittem el anno ), hogy a CM702 és a régebbi CM70, CM80 a legjobb konstrukció a Graef darálók közül, sok mindenkit csábít az a 40 fokozat a 25 ellenében, pedig semmivel sem jobb, csak több a bosszúság a pangó miatt
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Rush77
aktív tag
válasz Flashback #86032 üzenetére
Ezek nincsenek kőbe vésve.
Az 1:2 arányt sem mindig tartom. Van, hogy rövidebb pl 1:1,5 még hasonlók.
Ezt ki kell kísérletezni, hogy az adott kávé hogy ízlik a legjobban.@sz.zs
Én most kezdtem el játszani ezzel miután fragolanal volt a gép és kapott egy kis tuningot még[ Szerkesztve ]
-
vicces1
aktív tag
válasz Flashback #86104 üzenetére
Van.
1. fújsz rá egy kis vizet mielőtt betöltöd az őrlőbe.
2. nem egyből a karba őrlöd, hanem pl. pohárba, vagy kosármagasítót használsz, de a Graef-nál így is úgyis pofozgatni kell, ezért jobb a pohár, azt pont neki tudod nyomni a kapcsolónak.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest