-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #37457 üzenetére
Ha nem túl nagy kérés, megpróbálod lemérni úgy is, hogy előtte kiporszívózod a darálót alulról/felülről. Az úgy többet mond.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
weinmaker
őstag
válasz Kávé Kálmán #37457 üzenetére
Hol vetted a gumibigyót, mert egy ideje ilyet vadászok én is?
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #37461 üzenetére
Azt értsd meg, hogy egy darálóból annyi jön ki, mint amennyit beletöltesz. A kérdés a pangó.
Dózeres LSM-nál ez értelmetlen kérdés, mert ki lehet söpörni a garatot.
Ahol érdemes erről beszélni, az a karbaőrlősök.
Ez a gumilabda jó ötlet.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Kávé Kálmán #37466 üzenetére
Bocs, véletlenül rossz videó ment.... Hidd el Fragola, Te nem érted.
http://www.youtube.com/watch?v=6EH61TNAg94&sns=em
Felejtsd el, hogy "szeret" vagy "nemszeret" és döntsd el Magad, mennyi pang. Mit töltöttem be, mit őröltem meg, és mi landolt a dobozban. Nem mágia. Ahhoz nem értek. Szerintem, nincs nagy arcom :-). Ha lehülyéznek/lesötéteznek (mindkettő Te voltál), azért mert nem értenek valamit, akkor elmagyarázom. Ennyi az egész.
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #37467 üzenetére
Ok, én nem értem. Van olyan őrlő, amiből kevesebb jön ki, mint amit beöntök?
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #37469 üzenetére
Varionál felöntött babtartálynál 2g, adagonként őrlésnél jelentéktelen, 0.5 alatt.
https://caffe35.webnode.hu/
-
Ábi
tag
válasz Kávé Kálmán #37467 üzenetére
B@sszus, a Caravel eltörpül a daráló mellett, mégis amit tud az nem mindennapi.
Így néz ki az egyén is. 😍 -
bl4ze
veterán
-
Ábi
tag
válasz Kávé Kálmán #37519 üzenetére
Ez érdekes!
Akkor a Mahlgut és a Pharos között nem lehet nagy eltérés őrlemény minőségre, feltéve, hogy ugyan azt a kést rendelik a sok közül, amit az Italmill gyárt. -
rallypix
csendes tag
válasz Kávé Kálmán #37542 üzenetére
Az Encore az nem ugyan az, mint a Vario. A Vario neve USA-ban is Vario. Az Encore amúgy kúpos őrlő, a Vario kerámia tárcsás. Vannak videók a neten szétszedett Variokról. Ott látszik, hogy miért minimális a pangó őrlemény bennük. Gyakorlatilag csak a kések mellé tud beülni a kávé, máshova nem. Ez kb. 0,3-0,5g, de az gyakorlatilag ott is marad a kések mellett, nem cserélődik (kikaparni is alig lehet néha).
-
Ábi
tag
válasz Kávé Kálmán #37573 üzenetére
Köszönöm, hogy kedvet csináltál a szabis képekkel. A Gene után a legjobb döntésem volt a Caravel megvásárlása. Az 50 év csak a vezetéken hagyott nyomot.
-
jveres
csendes tag
válasz Kávé Kálmán #37573 üzenetére
Hogy viszonyul ízben a Caravel az Olympiához?
-
jveres
csendes tag
válasz Kávé Kálmán #37670 üzenetére
És ha felhasználási adagonként (15-20g) tárolod és egyszer vákumozod csak? Akkor sem jó megoldás?
-
jveres
csendes tag
válasz Kávé Kálmán #37672 üzenetére
Nekem sajnos mások a tapasztalataim: több nagynevű pörkölő esetén is tapasztaltam, hogy a viszonylag frissen pörkölt (1-2 hetes) kávék felbontás után, a leggondosabb visszazárást követően is 3-5 nap múlva kezdenek bedögleni
-
jveres
csendes tag
válasz Kávé Kálmán #37682 üzenetére
Sajnos tapasztaltam több hazai pörkölő esetén is kisebb-nagyobb mértékben.
Igen, utána "húzom" az őrlőt. A CO2 hiányra még nem figyeltem, de legközelebb (ha egyszer megjön a gépem ) odafigyelek -
jveres
csendes tag
válasz Kávé Kálmán #37684 üzenetére
Nincs. Olyat még nem rendeltem
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Kávé Kálmán #37700 üzenetére
Porózusabb, lazább szerkezet, amit könnyebben átjár az oxigén.
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #37700 üzenetére
Köszönöm a helyreigazítást. Én pusztán abból kiindulva vontam le ezek szerint hibás következtetést, hogy egyes világosabb pörkölésű kávéknál (Has Beanre emlékszem konkrétan, de csak 1x vettem, így statisztikát készíteni nem lehet) hamarabb jelentkeznek az öregedés jelei.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
nemethsza
tag
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Kávé Kálmán #37722 üzenetére
Huhh, es akkor meg bele se kavartuk a feldolgozas modjat :-). Gepi vagy napon szaritas, szaraz, mezes (abbol melyik!) vagy mosott eljaras. Milyen magasan termett a kave (annal kemenYebb es zartabb szerkezet), es hogy egyenletesen, teljes erettsegben szedtek-e. Sokismeretlenes a keplet. Ezert is irtam, hogy minden egyeb valtozatlan mellett! Ergo ha ugyanazon kavet vetjuk ossze, mindossze a porkoles intenzitasa ter el. Akkor bizony a sotetebb elébb oregszik.
@nemethsza es vissza
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz Kávé Kálmán #37722 üzenetére
Én ha a józan paraszti eszemre hallgatok, akkor nem vonok a kiinduló témában párhuzamot a zöld meg a pörkölt kávé közé. Ugyanis mást csinálok a kettővel. Az zöldet meg szeretném pörkölni és ezen szempontból vizsgálom a frissességét és eltarthatóságát. /jó, persze utána majd egyszer csak eszpresszó lesz belőle/
A másik esetben egy valahogy megpörkölt kávéból eszpresszót szeretnék készíteni és ebből a szemszögből nézem az öregedést, melyiknél mennyire érzékeny, világos pörkölésnél vagy a sötétebbnél érzem intenzívebbnek a minőség esését az idő előrehaladtával. De mint írtam ez annyira sok összetevős dolog még ha a zöldet nem keverem ide akkor is, hogy én a magam részéről nem is boncolgatnám tovább. Találkoztam már magam is klassziknak mondható blenddel, ami marha gyorsan romjaiba dőlt a nyitás után. -
meander
tag
válasz Kávé Kálmán #37722 üzenetére
Köszi... rémlett, hogy te vettél már onnan valamit. Akivel levelezek egyébként nagyon korrektnek tűnik eddig...
-
paljoc
tag
válasz Kávé Kálmán #37753 üzenetére
Én ha magammal diskurálnék, akkor jobban ügyelnék arra, hogy a korrektség kedvéért pontosan idézzek, nem csak egy kiragadott részletre tenném be Scott Rao "cáfolatát"!
"Tehát szerintem egy "porózusabb"szerkezetű sötétebb pörkölésnél, pláne ha még egy kis robuszta is van benne /maradván a példa Cagliarinál/, jó eséllyel később fogod az öregedés jelét tapasztalni ha kinyitsz egy kilós pakkot és fogyasztani kezded, mintha egy kilós HasBeannal vagy ilyesmivel tennéd meg ugyanezt. /annak ellenére hogy lehet "kémiai szempontból" az előbbi öregszik gyorsabban/"
Emellett többször hangsúlyoztam, hogy a téma sokkal több összetevős, mithogy értelmét érezném hosszabban itt taglalni, mert nem lesz általános igazság, minden szempontból egyszerre úgyse lehet vizsgálni a kérdést. Élvezeti és elkészíthetőséggel kapcsolatosan továbbra is az a tapasztalatom, az a véleményem, hogy a világos újhullámos pörik sok esetben qrva kényesek és hamar ledöglenek, míg klasszikoknál szintén sok esetben toleránsabbnak érzem a babot a feszegetett kérdéskörben. Aztán hogy a babok belsejáben mi történik kémiai szempontból egy sötéthez képest ugyanazon idő periódust figyelve, azt nem tudom, de ezt írtam is. Mint ahogy sok esetben a megfogalmazásra is ügyeltem, "öregedés" kijelentése helyett "öregedés jeleinek tapasztalását" írtam, teret engedve azon esetleges lehetőségnek, hogy a kémiai változás nem ott zajlik gyorsabban, ahol én tapasztalom íz meg lefolyás rángatózása terén, stb.stb.
A könyvet természetesen olvastam, ismerem az adott részt, sőt a zöld kávé hónapok, a pörkölt napok, a darált órák meg a kész ital percek strófát is milliószor hallottam.
Tovább nem is nagyon szeretném itt taglalni ezt a dolgot, úgyis esetenként szinte mindenkivel találkozok, beszélgetek, akit érdekel ott ejtünk pár szót és meghallgatjuk egymás véleményét, vagy elmondom az enyémet ha érdeklődés ban rá, bár szerintem e témában próbáltam elég érthetően leírni, hogy miért lehet amit sokan tapasztalunk a világos pörikkel.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz Kávé Kálmán #37758 üzenetére
????
A mondókámat bekezdésekre tagoltam, amit írtam imént arra értettem, hogy az idézett bekezdésnek lehagytad az utolsó mondatát, ami ugyan zárójelben volt viszont erősen oda tartozott, de ugye ha azt is bennehagyod, akkor már nem az igazi a reagálásod a Rao-s fényképpel, legalábbis szerintem. Ezért bátorkodtam jelezni, hogy legalább egy összetartozó bekezdést hagyjál meg eredeti formájában, ha már arra hivatkozol, válaszolsz.
Ha tévedtem volna, akkor ezúton kérem elnézésedet, mondhatnám azt is hogy mindenben Neked és Scottnak van igaza, magamban elmélkedek akkor tovább, hogy én mikor, mit és vajon miért tapasztalok másképp esetleg!
/mindenesetre most veszek egy adag világos Casmot és pörkölök egy klasszik valamit úgy hogy a pörkölések között ne legyen pár napnál több időbeli eltérés. ezeket kibontom egy hónap után és ugyanúgy tárolva eliszogatom őket. figyelem mi fog történni egy hét alatt, a tapasztalatokat leírom. mikor végeztem a papírt kis fecnikre tépem és megeszem. /
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz Kávé Kálmán #37761 üzenetére
Nem adnak el zöldet.
/de amúgy sem azt akarom vizsgálni analitikusan, hogyha ugyanazt az újhullámosnak való alapanyagot különfélére pörkölöm akkor mi van!! hanem azt, hogy amire főképp való az alapanyag, azt úgy pörkölve, jelen esetben egy enyhén robis blendet sötétebbre, meg egy gyümis SO-t újhullámosra, mint ahogy azokat a vevő majd nagy valószínűséggel megveszi, na akkor mi van?/
Ja, hogy az úgy semmire se jó vizsgálat? Nem baj, attól az eredeti kérdés még erről szólt, úgyhogy részemről most ez lesz, mert ez az életszerű probléma. Akit más érdekel, az meg mással kísérletezik.:-)Nem akarom már újra megismételni, hogy az egész diskurzus onnan eredeztethető, hogy ronin s8 topictárs kinyitott egy zacskó 80/20-as klasszik blendet és az semmit nem változott/romlott a fogyasztás végéig.
Mivel erre senki sem reagált eképp: "hogy na és akkor mi van, én meg egy kg full világos Hasbeant vagy Casmot ittam 3 héten át, és semmit sem változott", így elkezdtük firtatni a miérteket. -
paljoc
tag
válasz Kávé Kálmán #37761 üzenetére
Fogadd el, hogy más ember más fejjel gondolkozik, akár ugyanarról, máshogy közelíti meg. Általános igazságok úgyse nagyon vannak egy ilyen összetett témában. Míg van akit felhasználás szempontjából életszerű dolgok izgatnak, addig más analitikusan atomjaira szedve vizsgálná ugyanazt a dolgot akár.
A harmadik fél millióért darálót vesz meg épít, a negyedik egy nyitott rendszerű "vízforralóra" költ több százezret, az ötödiket megmérgezi az alu gaggia, a hatodik színes ceruzákból tampert gyárt, a hetedik meg most szépen elmegy kávét kihordani! -
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #37764 üzenetére
"Nem vagyok isten"
ez egészen biztos?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #37839 üzenetére
A világosabb pörikhez azért kell a hőmérő (legalább az Orphanos csík). Mert különben nem az igazi (bár lehet, hogy mivel én csak így használtam, nem fejlődtek ki olyan érzékszerveim amikkel hőmérő nélkül is lehet jókat húzni).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #37836 üzenetére
én meg ezeken a baromságokon szoktam mindig jót derülni
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #37836 üzenetére
igen erre gondoltam.
Parci: miért baromság? otthon személyesen is tapasztaltam ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #37852 üzenetére
nézd, nyilván engem zavar, mást meg nem, de bevallom férfiasan, hogy engem rohadtul zavar, ahogy pár témára így ráülsz, ráültök páran. pontosabban az egész iránya, stílusa zavar.
például, hogy ne menjünk messzire, a crema egy hab, nyilván, hogy ha sokat pofozgatják, összeesik, bizonyára ehhez 11,3746%-ban egy kifolyó is hozzájárul. ezzel együtt az ezen való szőrszálhasogatás valahogy az aznapi kávétól is elveszi a kedvem, pedig szeretem a kávés játékot én is és szeretném nem megutálni. nekem ez már full retard, pedig never go full retard.
ugyanígy a karos gépek minden lélekrezdülése... tök jó, hogy páran ennyire lelkesek vagytok, de nekem sok ez az all-in ezzel kapcsolatban. noha relatíve régóta van pavonim, még az is lehet, hogy régebben, mint bármelyikőtöknek (ez nem lenne érdem persze, csak mondom), akik most a téma friss főpapjai. és nagyon jók és tényleg mindent meg lehet csinálni velük (ahogy egyébként sok más géppel is), de mivel 200-zal falig toljátok a témát, már nem is szeretem úgy a pavonit.. , pedig imádom.
nem tudom jól megfogalmazni. nekem sok az okoskodás, fontoskodás a témában és el is veszi a kedvem az egésztől. de valószínűleg inkább arról van szó, hogy én nem szeretem eléggé az embereket és a bogarasságaikat úgy en bloc.
na mindegy, az előbb csapolt el salvador viszont legalább zsivány volt
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #37933 üzenetére
egyrészt, ha valamiről azt mondom, hogy baromság, az azért arra vonatkozik, nem a személyre, és ezt te is jól tudod. nem fertőző, hogy átmásszon az állítás megfogalmazójára az állításról. hülyézni már csak téged tudnálak, de hát nem hülyéztem, az a helyzet.
zavar egyébként a pumpa zúgása, egy szóval sem mondtam, hogy az előnyök közé sorolom. minden alkalommal elfelejted, hogy van itt egy pavoni is, téged talán épp a széttuningolt lsm géped pumpája nem zavart, amikor már megvolt, mégsem kezdtem ilyen kereszteshadjáratba soha. kedvelem. de egyre kevésbé, hála ennek a végtelen tömjénezésnek, ami itt megy.
ha pedig a motor zavar, akkor futva közlekedj mindenhová, mezítlábas cipőben, mert az autónál bizony át kell adnod a mozgatást egy zajos motornak.
én továbbra is úgy gondolom, hogy ezek eszközök és bár kedvelem őket, de jobban érdekel a végeredmény. a szerelmet megtartom a feleségemnek és a fiamnak. a hirtelen felizzó fanatizmust meg az arra fogékonyaknak.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
válasz Kávé Kálmán #37933 üzenetére
Most szépen megfogalmaztad, miért szép a kávéfőzés (egy manuális géppel)!
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #37939 üzenetére
hát nem is arról akartalak volna meggyőzni, hogy ne szeresd a karos gépet vagy ne azt használd. sőt, semmiről sem akartalak meggyőzni, sírtam, mert megint sokk lett a fém miatt megváltozó kávé és társai. kár ennyit beszélni róla, felhördültem, oszt ennyi.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
looser
addikt
válasz Kávé Kálmán #37943 üzenetére
"and finally thought I should help in the fight for world domination"
Extrém :-))
Amúgy egy elektronikamentes lever gépnél a hőstabil állapot elérése hogyan működik? Szóval felforralod vízforralóval a vizet, rátöltöd és addig kell átfolyatni, amíg el nem éri a kívánt hőfokot?
Nekem sajnos nincs egyik sem, de nagyon tetszenek.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Kávé Kálmán #37945 üzenetére
Őszintén szólva néhány hónapja belefutottam egy ROK típusú gépbe és nagyon megtetszett ez a puritán, elegáns forma. Az alternatív módszerek legtetszetősebbike, legalábbis nekem :-)
Egyébként erről pont az jut eszembe (most vegyük őket komolyan a vicc kedvéért :-)) amikor bringás az autóst és fordítva, a motoros mindkettőt, a vitorlázók a sárkányosokat és ejtőernyősöket és vissza vagy az analóg/digitális zenehallgatás rajongói egymást :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #37943 üzenetére
sem "pumpások kontra karosok", sem lincselésről nem volt szó, de mindegy. szóltam, hogy nekem a karos gép sem lyézus és kicsit zavar, hogy némelyek kevesebbel nem érik be.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #37953 üzenetére
jó topik. és igen, a víz a lényeg, nem túl meglepő módon. mivel külön konyhapulton van külön csappal a kávés szekció nálunk, beszerzek valami odavaló vízszűrőt most már, aztán meglátjuk.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bl4ze
veterán
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #37981 üzenetére
Ennek az összehasonlításnak az eredményére kíváncsi vagyok. Bellardi pod nem volt abban a sokban amit próbáltunk.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #38003 üzenetére
asszonynak is bejön. az utóbbi években azért elég sok kávé lement a torkunkon, mindig együtt iszunk (együtt sírunk, együtt nevetünk ), nagyon ritkán van olyan, hogy valami egyikünknek ízlik és a másiknak nem. leginkább akkor, ha eléggé olaszos klasszik a cucc és nórának már keserű, de nekem még nem (picit jobban tolerálom a nullánál, de nem sokkal). de ez a ritka kivétel, egyébként meg ami jó, az jó (és egyébként ez így van a borral, teával, sörrel is... talán az olivaolaj a kivétel aus igazioliva, ott más az ízlésünk)...
nóra nem fog visszazavarni, mert kávé = parci idehaza (tea meg = ő), szóval rajtam áll. én meg, bevallom férfiasan, kb. 8e ft/kg-ig vagyok jó a mindennapok kávéira. :/
soldier2: közepes pörköléssel kértem. de várj még pár napot, hátha holnapra már gyengébb lesz , tegnap bontottam csak fel, ilyenkor sokat változik.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #38003 üzenetére
A mézes feldolgozás mit takar a valóságban?
#Parci: kösz. Muszáj rendelnem, mert ha nem holnap, akkor csak jövő héten pörköl, és jövő hét második felére már kifogyok kávéból, pörkölés másnapján meg nem biztos, hogy a legjobb ötlet megbontani (bár a Kenyával volt olyan élményem egyszer, hogy pörkölés másnapján bontottam (a szükség nagy úr) és annyira édes volt, mintha cukrozták volna, ez 2-3 nap alatt eltűnt. Most épp azt készültem rendelni, de majd legközelebb.)
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #38069 üzenetére
meglett az elveszett bárány (pavoni és giotto nélkül is): egy fokot emeltem a pid-en, illetve egy hangyafingnyit gyorsítottam és rövidítettem a lefolyást. megint zenélt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bl4ze
veterán
válasz Kávé Kálmán #38119 üzenetére
A gyors lefolyás, extrakció azzal segíthető, javítható, hogy manuálisan (utó)tömöríteni kell a pod-ot.
(vagy egy tamperral vagy ha nincsen kéznél én az irodában egyszerűen a tenyeremmel jól megnyomtam avagy rátámaszkodtam)Úgy testesebb is lett volna gyanítom, simán kihozható a 25-30mp extrakció.
.:. bl4ze .:.
-
jveres
csendes tag
válasz Kávé Kálmán #38119 üzenetére
A POD-ból hogy lehet(ne) többet kihozni?
Akkor összességében nyilván fényévekre van az Olympiától, de... ...de 1. gondolom nem ez volt a cél, hogy kiderítsd 2. értékelhető italt adott, mert jó a kávé (?) és/vagy jó a gép (?) -
bl4ze
veterán
válasz Kávé Kálmán #38131 üzenetére
A benti Grimac, egyéb gépek is jó erősen szorítják, de sokat segít az utólagos manuális tömörítés.
Korzón podos tesztekben ezekre mindig ki is tértünk, ha érdekel "üss fel" egy két ilyen pod bemutatót.:. bl4ze .:.
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #38119 üzenetére
Valami hasonlóra számítottam, csak kicsit nagyobb lemaradásra a POD-nál. Lehet Bellardiék csaltak, és a pod is frissen pörkölt/csomagolt volt. Kíváncsi vagyok a tenyeres megoldás segít-e. A lefolyás egyértelműen lassítható volt némelyik POD-nál így, az ízén viszont nálamn sokat nem segített (legalábbis nem ízlett egy sem).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
válasz Kávé Kálmán #38157 üzenetére
És ha úgy van a 250g-s zacsikat fel tudod használni még egy párszor kilós szétszortírozásara
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #38186 üzenetére
ez így oké is. nem az íze volt más, hanem jocónak jobban ízlett. az pedig attól is függ, hogy mit evett előző nap, mikor mosott fogat, mikor kelt fel stb. és igen, függhet attól is, hogy fél órán keresztül készült-e elő a shotra. ahogy attól is, hogy hallani akarja a feneketlen szűrőtartó tercier rezgéseit. csak akkor nevezzük nevén a gyereket. uff.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
válasz Kávé Kálmán #38215 üzenetére
Gondolom, az "új" gombot akartad megnyomni...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen