Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz okoska74 #56959 üzenetére

    ""A kezdőknek pont az a bajuk, hogy nem az 1. tól kezdenek ismerkedni a rendszerrel hanem a 10. tól. Igaz, hogy jó sok tanulást és kudarcot kell megélni de legalább átlátnák a szabad rendszerek határtalan használhatóságát.""

    Hol és hogyan definiálnád a kezdő fogalmát?
    Pl-én 2000 óta winezek, persze hogy kezemreáll, valamint ennek ellenére teljesen átlagfelhasználó vagyok, megmondom őszintén semmi de semmi kedvem parancssori bűvészkedéseket megtanulni és azthiszem ez 2018 környékén amikor mindenhez van gui, nem nagy kívánság.
    Nyüves Android, ami ugye Linux, az se igényli a mindennapos terminálba molyolást és megy.
    A w10 is pont ezzel tette be a kaput nálam, egy vacak store sppot vagy az updatet stb. csak power Shellből lehet normálisan kilőni, valamint nem enged semmit már hanem egy önfejű befolyásolhatatlan kezelhetetlen 50-80 gigára megnövő átláthatatlan vacak lett.
    Komolyan mondom ha nem ölték volna meg a szoftver és drivertámogatás hiányával, még xp-t használnék.
    Viszont csábító a párkattos drivertelepítés, és a támogatottság, akár egy usb-s konyhai szék :) pillanatok alatt hadrafogható.
    Mindegy, már fennt van a Mint, volt 3 üres 20 gigás partíció, egy a rendszer ssd-n, 2 meg a háttértáron, gondolok azért a jövőre én is egy új vinya formázásnál. Dualboot Mint\W10 simán megy, ismerkedési fázisban vagyunk...
    De hogy manapság NE kelljen cmd gurunak lenni egy normális oprendszert használónak, ezt maximálisan fenntartom.

    Szark, PL. olvasgattam itt az összefoglalóba a telepítést ssd-re.
    lehet nem jól értelmeztem az ott leírtakat, de ismétlem magam, 2017 végén, amikor az ssd már több évtizedes múlttal rendelkezik, nehogymár én alignálgassak, meg ellenőrizzek meg állítgassam a trimet.
    Igen tudom, ingyen van, de sztem. ezért (is)nem hódít teret igazán.
    De most eléggé nagy elánnal vetettem bele magam, valszeg. sűrű kérdező leszek a topikba.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák