Új hozzászólás Aktív témák

  • csixy

    addikt

    válasz Shyciii #66843 üzenetére

    Nem szükséges beletelepíteni a gnome disk utylitit, hanem azzal kell felrakni egy Fat32-re formázott pendrájvra az .img fájlt. De ha felmásoltad a pendrájvra , akkor akár azt is megteheted , hogy egy Ext4-re formázott pendrájvra átmásolod belőle a slax mappát. Belépsz a boot mappába és sudo chmod a+x ./bootinst.sh enter, majd ./bootinst.sh enter. Így mappaszerkezet szerint menti majd perzisztens változásokat a changes mappába és a határ a pendrájv nagysága. Így viszont csak leqacy vason fog bootolni MBR-rel. A harmadik lehetőség, ha .iso kiterjesztésű telepítőd van akkor ubuntu, vagy mint, vagy debian rendszerre telepíted a phyton3 multibootusb programot és egy Fat32-re formázott pendrájvra Legacy körülmények között telepíted a multibootusb progi segítségével az iso telepítődet és akkor jutunk oda ahonnan én kiindultam, kapsz egy UEFI-ben és Legacyban is egyaránt bootolható slax telepítést, csak ennek már nem kell felfújni a partícióját , mert eleve elég nagy volt.
    Most lesz kész egy kis remasterem ezt már .iso formátumban fogom kitenni. Benne a változások: a billentyűzet eleve magyarra átállítva,lecserélve a chrome firefox-esr-re, a böngésző a kesht a /tmp-be írkálja, így újraindítás után megint szűziesebb lesz a böngésző és a pendrájv. Sajnos az fstabba nem tudom bele rögzíteni a ramdisket mert az fstabot ez a distro bootolás közben generálja,de az is lehet , hogy ezt már Thomas Matejicek megoldotta és eleve így dolgozik a rendszer , ha bootoláskor a RAM-ba töltjük a rendszert, csak ehhez még kevés vagyok, hogy ezt meg tudjam itélni. Synaptic telepítve, emiatt a Phyton 3.5 is fent van. Ha nem tetszik a fényerő, akkor parancssorba beírni xfce4-power-manager enter. Ezután működnek a laptop gyári fényerő szabályozó gombjai. Ennek a telepítése miatt még van egy pici kalamajka , ha a panel alkalmazást elindítod ,mert egy öszvér képernyőt és GUI-t kapsz, mert a Slax saját GUI-jához beül az xfce panelja is, ennek nem minden funkciója működik ,de ami működik az jól megy belőle. ... Még egy kicsit reszelgetem aztán kirakom. Ja persze a rendszer apt update, apt upgrade segítségével már az aktuális szintig le van frissítve. :R

    Szerintem nem lassú egyáltalán, inkább gyors mint a villám.

    [ Szerkesztve ]

    Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

Új hozzászólás Aktív témák