Új hozzászólás Aktív témák

  • classic B

    aktív tag

    Tegnap feltettem az Ubuntu 23.04-et. Rufussal írtam ki pendrivera a telepítőt (DD módban). Egyszerűen csak kíváncsi voltam, hogy mennyivel lett jobb, mint egy 2-3 évvel ezelőtti kiadás.
    Hiába telepítettem magyar nyelven, még mindig sok angol rész van benne. Bosszantó.
    A nagyobb baj az volt, hogy nem tudtam telepíteni a hivatalos oldalról letöltött deb kiterjesztésű Chrome-ot. Egyszerűen nem indult el a telepítő. Fura.
    Az óriási probléma viszont az volt, hogy kimentem pár percre és lezárt a képernyő. Visszatéréskor a jelszó beírása közben lefagyott az egész. Muszáj voltam kikapcsológombbal kinyomni a laptopot. Bekapcsolást követően már be sem bootolt a rendszer...
    Tehát egy frissen telepített rendszer teljesen behalt a "semmitől".
    Biztos vagyok benne, hogy óriási királyság a linux, de ezek után én soha az életben nem vagyok hajlandó kipróbálni többet. Az én szavam itt semmit nem ér, de mégis mondanám a kezdőknek és kíváncsiskodóknak, hogy csak akkor telepítsék élesben, ha nagyon sok türelmük, kitartásuk van, illetve jó a problémamegoldó készségük többek közt.
    Az én történetem vége az lett, hogy másnap (vagyis ma) visszatettem a windowst, és akármennyire is sok bajom van vele, a linuxszal ezerszer többet szívnék. :)
    (Várom az user error kommenteket.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák