Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    Hátha érdekel valakit, röviden leírom a Fókával (2016, 1.5 TDCi) szerzett tapasztalataimat az elmúlt ~1200 km/4 nap alapján.

    Ami tetszik:
    - Futómű nagyszerű (főleg a Polo után), de kissé lágynak érzem. Kanyarokban dölögnél és autópályán pl. diletációs hullámoknál már-már a tengeribetegséget is kihozza az emberből. :D S60 jobb volt ilyen szempontból.
    - Külső zajok és futóműzajok kevésbé hallhatóak, mint a Polóban
    - Ülések fotelesen puhák, viszonylag kényelmesek számomra
    - Gyors és hatásos ülésfűtés
    - Könnyű ki- és beszállás

    Ami nem tetszik:
    - Csirkeháló (fűtőszálak) a szélvédőben
    - Gumizaj iszonyatos (1 éves Nokian iLine pacskerekkel) és nagyon burkolatfüggő, motorzaj autópályán már zavaró (2500-as fordulaton, 6-os váltóval).
    - 70-80 km/h sebességig egész jól gyorsul, felette már nem az igazi.
    - Komfortindex néha egyet villan, de többnyire hármat. Viszont hallani már nem hallom 110 felett az indexklattyogást, mert annyira halk, így inkább nem használom a komfort funkcióját.
    - Android Auto minden 3-4. indításnál nem működik. Ilyenkor csak az segített, hogy ha újraindítottam az autót (motor leállít, kulcs ki, ajtó kinyit és meg kell várni, míg kikapcsol a fejegység, aztán minden vissza).
    - Klíma bekpacsoláskor már szörcsög néhány másodpercig, de még jól hűt.
    - Kategóriához mérten szerintem a hangzás nem nagy durranás.
    - Nincs indulás utánni automatikus ajtózárás.
    - Középső kartámasz van, de nem állítható (gondolom felszereltségfüggő volt ez).
    - Ez mondjuk szubjektív, de az egész beltér másfél számmal nagyobb, mint kéne, emiatt pl. egyik kartámasz sincs annyira kényelmes helyen.

    Azt hittem, hogy a Polo csak egy átlagos autó idegesítő apróságokkal, de a Focus után visszasírom egyértelműen (kivéve futómú). :DDD Azért remélem gyorsan és jól rendberakják...

Új hozzászólás Aktív témák