Új hozzászólás Aktív témák

  • gooool

    őstag

    Megvolt a mai napi program is. :D
    Tegnap visszajött az autó a szerelőtől, ami el lett rajta végezve:
    Olajcsere, olaj-, levegő-, pollen- és gázolajszűrő csere, szervofolyadék csere, EGR elforgatás, komplett első futómű csere és kormánymű felújítás.
    Az árát inkább le se írom. :DDD
    Vannak még apróságok, amik összességében kitesznek majd még egy szép összeget, de aztán szinte egy gyári állapotú autóm lesz. Egyébként meg lett dicsérve, nincs rossz állapotban, illetve nem is Privilége, hanem a ritkább Monaco felszereltség. :)

    Nos visszatérve, ma visszaállítottam a kártyaolvasó gyári működését, ugyanis, mint kiderült nem 100%-os, ahogy az ilyen Lageszok nagy részében.
    Íme a képek: [link]
    És a videó arról, hogy miként sikerült: [link]

    Akinek nem lenne egyértelmű:
    A kártyaolvasóban van két mikrokapcsoló, amit egy nyomólap kapcsol, ahogy a kártyát betoljuk a nyílásba. az egyik félúton van (első képen felül látható, piros), ez kapcsolja az elektromos eszközöket, úgy mint a rádió például. Esetemben is látható, hogy a nyomólap nincs meg, letört. Illetve a teljesen betolt kártya is letol egy nyomólapot/mikrokapcsolót, ami a gyújtást adná, de ez se történt meg, mert nem nyomta le eléggé, illetve az előbbi kapcsoló zárása is szükséges hozzá, emiatt kellett végig nyomni a start gombot, amíg be nem indult a motor. Nos ezeket javítottam, és mint a videón is jól látszik, már tökéletesen működik, ahogy a gyárból kijött. A kártyát félig betolva megy a rádió, teljesen betolva gyújtás rajta és egy rövid gombnyomással röffen a motor. :) 15-30 perc, de megérte. :)

    Üdv, Balázs

Új hozzászólás Aktív témák