Új hozzászólás Aktív témák

  • V911

    junior tag

    Sziasztok! Tanácsot kérnék járműszerelvény összeállításhoz. Az alapötlet 1500 kg-os ponyvás utánfutó, melyet legalább 5 személyes mikróbusszal vontatok, esetleg 2-3 személyes furgonnal.
    Mivel a a jogositványom csak "B" kategóriás, így - tudomásom szerint - a jelenlegi szabályozás szerint csak olyan szerelvényt vezethetek, aminél a szerelvény össztömege 750 kg össztömeg feletti utánfutónál nem haladja meg a 3500 kg-ot, 750 kg alatti utánfutó esetében pedig a 4250 kg-ot.
    Tehát ha az utánfutóból nem adok lejjebb akkor max 2 tonnás autóval vontathatom.
    Persze felmerülhet a részemről 2500 kilós autóval 1000 kilós utánfutó, illetve mindenféle megoldás érdekel, a szempont az lenne hogy minnél nagyobb hasznos köbméter, a suly kevésbé mert az árú nem nehéz jellegű inkább nagy.
    Szóval furgon/mikróbusz tipusok érdekelnének, árban alsókategóriás, használtan vásárolt, de ne annyira hogy végül többe kerüljön a szervizzel együtt, mint egy drágább ilyen vontatási feltételekkel.
    Köszi

    (Bérelhető variáció is érdekel, 1000, 1500 kilós utánfutót tudok bérelni, na de milyen bérelhető furgonokkal húzhatom "B"-vel?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák