Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasinger!

    nagyúr

    Kicsit eltűntem, de összeszedtem a gondolataimat, hátha így egyszerűbb lesz:

    Használatpiacról szeretnék venni egy kompakt fényképezőt. Az se baj, ha jelenleg nincs elérhető, jó áron mert július végéig kéne megvenni. (esetleg ha addig valami kihagyhatatlan ajánlat lenne újonnan, akár külföldön az is szóbajöhet)

    Miért használtan? Mert később valószínű, hogy megválnék tőle majd és így kevesebbet buknék rajta. Én hiszem azt, hogy 1-2 hónapon belül nem lehet érezhető összeget bukni egy ,műszaki terméken, ha jó áron vette az ember. De ha ez alól a fényképezők piaca hatalmas kivétel lenne, akkor kérlek javítsatok ki. (Ha megnézitek a HA! adatlapomat, látni lehet , hogy jó néhány adásvételen túlvagyok, döntő többségében pluszosan jöttem ki.)

    Térjünk a tárgya, tehát a szempontok:

    - WiFi: Könnyen lehessen Wifi segítségével felhőbe feltölteni a fotókat a fényképezőről. Ne kelljen kábellel, SD kártya olvasóval tökölni ha lehet...
    - Kis, kompakt méret. Akár zsebre is lehessen vágni minden gond nélkül. Extra kis méret nem szükséges. (tehát MILC kiesett)
    - Gyors működés. Ne tartson percekig a bekapcsolás és a fókusz megtalálása.
    - Képminőséget tekintve nem baj ha az automata üzemmód nem tökéletes, de ne is kelljen RAW-be fotózni mindent, hogy aztán órákba teljen az, hogy egy jó kép szülessen.Nem fotós szemmel, hanem egy hétköznapi ember szemével. Legtöbbször csendéletet, tájképet fotóznék, szokásos "turista célpontokat".
    - Videózás nem annyira fontos. Azért legalább Full HD-t tudjon.
    - Keretösszeg használtan max 100k körül.

    Egyébként sokan kérdeztétek, hogy milyen egy jó kép számomra?
    Belinkelnék pár általam lőtt tájképet amit az alsó-közép kategóriás Galaxy A5 (2017) mobilommal lőttem:
    tájkép1, tájkép2, kerékpár
    (Egyik képen sincs semmi utómunka)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák