Új hozzászólás Aktív témák

  • domedee

    senior tag

    válasz MrChris #101612 üzenetére

    @MrChris:
    Nem teljesen, mert ha telítésbe megy át a csatorna, akkor onnan nincs mit visszahozni.
    Abban az esetben lehet beszélni dinamika tartományról ilyen esetben, ha minden egyes pixel, ami a vitatott képen amúgy ki lenne égve, de egy másik gépen/képen nincs mert akkor benne van a képben az információ. Ha túlszaladt, akkor már nincs miről beszélni, mert elveszett az információ. Ha még a max szint alatt van, akkor van esélyed mutatni (akár az érintetlen, akár az utómunkázott képen) az információt. Azaz RAW-ozni. Hiszen onnan tudod egy adott pixel 8 bites infója helyett 12/14/16 bitet feldolgozva mutatni amit szeretnél. Itt gyengébb az MFT, bár nem direkt a szenzor technológia miatt.

    A jel-zaj arányod nem olyan jó, mint 35mm-esnél, vagy KF-esetén. De maga a jelerősítés képessége kb ugyanaz mindenhol. Vagy "könnyen" utolérhető. A szoftveresen növelt DR is csak "digitális" jelerősítés a legvégén.

    ''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

Új hozzászólás Aktív témák