Új hozzászólás Aktív témák

  • FirstTripla

    tag

    Sziasztok!

    Egy olyan helyzetben vagyok, hogy most a sok akció közepette megláttam, hogy a már egy jó ideje kiszemelt (tavaly november) Panasonic g80 most ismét remek áron van és nem tudok dönteni pár dologban, amihez segítségeteket kérném, főleg akik használják. Mivel ez lenne első komoly gépem (FZ38 eddig), tanuló gép is lesz egyben, ezért a 12-60mm-es obival terveztem megvenni. Néztem sok tesztvideót, elemzést minden jót, rosszat róla, és megláttam h 350k-ért lehet kapni egy eddig nem ismert kitet is a 45-200 mk2 obival, amiről sok teszt viszont nincs. Ha jól láttam stabi, időjárás védelem, fókusz?, meg pár apró dolog változott, viszont elvileg a 200-as vége lágy, elmosott. A kérdésem erre vonatkozóan, hogy mennyire jó ez az obi, mert a mk1 verziót eléggé lehúzták mindenhol, de azzal is olyan szép képeket láttam régebben amire azt írták, hogy nem jó, hogy én meg csak ámultam aminőségtől (g7+45-200mm tesztképek). A gépet hobbi célra szeretném megvenni, tájképekhez, városi és turista fotókhoz is, naplemente (ahol annyi "zoom" van már, hogy nem lóg bele sok minden a városból, amit nem tudom lehet-e 12-60-as obival) valamint még családi eseményeken beltérben (igen tudom, ide kell majd valami fényerős kis fix) is szeretném használni.
    Ilyen célokra nem tudom, hogy megéri-e megvenni, vagy inkább csak váz+12-60mm és mellé egy fényerős fix (20mm 1.7 vagy 25mm 1.7, esetleg 16-18mm körül ha van valami 2 alatti nem full manuális objektív akár használtan az is jó lehetne)?
    Továbbá amit még a géppel kapcsolatban kérdeznék, hogy az Eu-s verzióban videóknál hol mennyi fps érhető el, mert a boltok sokszor össze vissza irkálják és így már nem tudom igazán eldönteni. 4k 30fps elérhető vagy csak 25fps a max, illetve 1080p esetén csak 50fps, vagy 60fps is elérhető?

    Illetve ami még fontos kérdésem bár nem annyira befolyásoló tényező, hogy jelenleg egyre jobban megszerettem a hosszú záridős képek készítését viharoknál este, viszont sajnos ha csinálok egy képet 30 vagy 60 másodpercig akkor utána, hogy kattant ismét várakozni kell ugyanennyi időt. Ez ugyan így van a g80 esetében, vagy van lehetőség, hogy ha mondjuk Bulb módban fotózok és elengedem a zárat vagy ugye elérem esetleg a 2 perc limitet, akkor utána már készíthetem is a következő képet, vagy várakozás lesz ismét?

    Előre is köszönöm a segítséget, remélem nem túl nem témába illő kérdéseket raktam fel, de igyekszem minél többet megismerni a rendszerről. Illetve bármi tanácsot szívesen fogadok, kezdőként minden jól jön :)

Új hozzászólás Aktív témák