Új hozzászólás Aktív témák

  • Shkiz0

    nagyúr

    válasz kammler #20216 üzenetére

    Itt most fixen nem duplázásról van szó, mert nem történt ilyen.
    Nekem is a PC miatt kellene, meg ha már "ingyen" kapom a 2G-t akkor kihasználnám.

    Mikrotiknél nem lepődök meg, hogy nincs 2.5G mert ők egy UBNT eszközhöz képest is le vannak maradva már régóta. Nézd meg lassan itt a wi-fi 7 aztán náluk még most kezd 1-2 eszközbe bekerülni a 6-os. Már régóta többen kifogásoltuk, hogy egy 5009 is simán elbírt volna még 1 portot. Csak annyira vicces, hogy pl itt van a saját switchem (CSS326) amin 24db 1G port van, de van rajta 2db SFP+ :D
    Tök jó csak épp mire? Ez ugye csak switch OS nem tud rOS funkciót mint a CRS326 de ha tudnék se érnék semmit vele, mert abban meg őskövület CPU van ami 2G alatt letérdelne ha van a tűzfalban 1-2 dolog. Szóval nem értem, hogy ha switchre tudnak tenni, akkor olyan eszközökre amik meg amúgy erősek (pl akár az RB450Gx4-em is) miért nem lehetett tenni 2db 2.5G portot, vagy 2db SFP+ portot. Mert nézd meg a termékeiket a legtöbbön 1db SFP+ van és nem tudod tovább vinni mondjuk egy 2.5G switch felé.
    De ott van pl az AX3 amit mondasz te is. Tök okés lenne árban, kellően erős lenne, még a wi-fi is tűrhető benne, erre ráteszik a 2.5G portot, de nincs se még 1 rajta, se SFP+, hogy tovább tudd osztani. Érthetetlen...

    Nem feltétlen gondolom azt, hogy fillérbaszás lenne, manapság már szerintem nincs nagy difi egy 1G és egy 2.5G között árban, de semmikép sem akkora ami jelentősen növelné a gyártási költséget, vagy eladhatatlan lenne.
    Azért sokat változott a világ az elmúlt pár évben, románoknál már megy pár helyen a 10G amit itthon is beharangoztak tesztüzemmel (amiből aztán semmi nem lett) szóval abszolút nem gondolom úgy, hogy ne lehetne végre valami előrelépés eszközök terén.
    És nem hiszem, hogy nagy dolog kellene hozzá, elég lenne annyi, hogy egy gyártó beleáll ebbe és a többinek is követnie kellene ha nem akar lemaradni, kimaradni, ne adj isten piacot veszíteni. Ha a digi is meglépte volna itthon a 10G-t akkor előbb utóbb a telekomnak is válaszolnia kellett volna rá, és ez a verseny ránk nézve előnyös lenne.
    Anno pár lapgyártó pár évvel ezelőtt próbálkozott azzal, hogy 5 és 10G-s lant tett a lapjaira, de 1 fecske nem csinál nyarat, ehhez a hálózati szegmensnek is követnie kellene.

    Szóval szerintem nem is annyira fillérbaszás ez szerintem, inkább megfontolt stratégiai döntés, mert úgy lehetnek vele, hogy ha neked szükséged van ilyesmire, akkor tessék ott a "felső polc" amit a nagyoknak tartunk fent, ott találsz olyan terméket ami jó lehet számodra, igaz az már nem éredekli őket, hogy neked mint home user feleslegesen erős, feleslegesen sok portos, és legfőképp feleslegesen drága, ha kell fizess.
    Ezeken a termékeken meg gondolom a haszon is több így nekik ez jó.
    Csak sajnos elég gáz ez a mai világban, hogy már egy családi mekizés áráért kapsz 2G-s netet, és ahhoz hogy ki is használd, kis túlzással ISP kategóriás eszközök között kell keresgélj, meg költs el 2-300K-t ha ki akarsz építeni egy 2.5G hálózatot.

    [ Szerkesztve ]

    Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

Új hozzászólás Aktív témák