Új hozzászólás Aktív témák

  • freddirty

    senior tag

    válasz DeniL #21808 üzenetére

    Azért ne dobd el teljesen az 5G ötletét, attól függően hogy mennyire jó a jel, jobb lehet mint a 4G. Hasonló problémákkal küzdöttem én is mint te, hétvégi házban sok-sok évig.
    Jelenleg Mikrotik Chateau LTE12-m van, én nem mentem el a load balance irányba, azért lett Mikrotik mert itt a sávokkal tudok variálni, oda váltok kézzel ahol jobb és és kevésbé zsúfolt a sáv. Jelenleg olyan 60mbit amit el tudok érni. Volt 5G is, amikor bejött azonnal rendeltem kintről egy Huawei 5G routert. Az ha éppen van 5G akkor hoz 100-120 Mbit körül (Bpen is próbáltam akkor 500mbit volt), de sajnos nagyon az 5G szélén vagyok (pedig 800m a torony...). Nyári hónapokban amikor jön a sok nyaraló akkor a zsúfoltság miatt jobb a 4G és a sávok kézi választása. Illetve egy Huawei 5G router egy bármilyen komolyabb routerhez képest egy vicc funkcióit nézve csak hát tudja az 5G-t. 5G Chateu-n gondolkoztam még tavaly, de most már elérhető itt az optika, szóval vége a sok éves nyűglődésnek.
    Mobil technológiáknál a generációváltás során lehet előnyt szerezni ha gyorsan reagálsz addig van sávod, aztán ahogy a többség átáll ez elveszik és várni kell a következő generációra. Pl. 2014-ben vettem ebayről egy Huawei 150Mbit-es routert a 4G bevezetése elején, azzal a hátvági házban akkor mértem közel max sebességeket. Ma már jobb eszközökkel sem tudok közel sem annyit elérni.

    fred

Új hozzászólás Aktív témák